Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
VAN GOGH «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ» // ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΟΥ

VAN GOGH «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ»

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΟΥ VAN GOGH ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

+
-
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ ΤΕΛΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3360-0371
Τιμή Έκδοσης
€31.80
Τιμή Πολιτείας
€25.44
(-20%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια παγκόσμια αποκλειστικότητα που θα εκπλήξει την διεθνή κοινότητα των Καλών Τεχνών πέτυχαν οι «Εκδόσεις Πελασγός».
Πρόκειται για το ανέκδοτο τετράδιο ζωγραφικής που χάρισε ο Βινκέντιος Βαν Γκογκ στον γιατρό του, δόκτορα Φέλιξ Ραίη, που τον κούραρε στο Νοσοκομείο της Αρλ, μετά από το διάσημο συμβάν με το κόψιμο του αυτιού του.
O Δρ Φέλιξ Ραίη ήταν ένας γιατρός που πραγματικά νοιαζόταν για τον ψυχική και φυσική υγεία του καταρρακωμένου Βαν Γκογκ. Μάλιστα όσο ήταν υπό την επίβλεψή του η επιθετικότητα που είχε ο ίδιος και η σκοτεινή τέχνη του υποχώρησαν. Για να τον ευχαριστήσει ο Βαν Γκογκ του ζωγράφισε το πορτραίτο του ενώ αργότερα του χάρισε ένα τετράδιο με σχέδιά του. [...]
Αυτό το τετράδιο μέσω μιας κυρίας που αναφέρεται ως «Ελίζα» έφτασε στα χέρια του Κρητικού ζωγράφου Αριστοτέλη Γιαννακουδάκη και μέσω αυτού στον οίκο των «Εκδόσεων Πελασγός».
Τι περιέχει όμως το θρυλικό τετράδιο ζωγραφικών έργων του Βαν Γκογκ, το οποίο ο Γιαννακουδάκης αποκαλεί το «Άγιο Δισκοπότηρο» της τέχνης του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου;
Κατ’ αρχήν υπάρχει στο εξώφυλλο ένα αυτοπορτραίτο του ζωγράφου, πράγμα σπάνιο για τον ίδιο και στο οπισθόφυλλο η υπογραφή του ίδιου, που όπως αποδεικνύουν οι διαβεβαιώσεις τόσο του Μουσείου Βαν Γκογκ, όσο και της Εθνικής Πινακοθήκης, τόσο αυτή, όσο και τα ίδια τα έργα, είναι γνήσια. Περιλαμβάνει δε τα αρχικά σχέδια και μετεξελίξεις έργων που ήδη υπάρχουν δε μουσεία του κόσμου και ιδιωτικές συλλογές, είτε έργα που σχεδίαζε να ζωγραφίσει και που σταμάτησε η αυτοκτονία του στις 29 Ιουλίου 1890.
Ανάμεσα στα γνωστά έργα βρίσκονται οι «πατατοφάγοι» στο οποίο όμως έχουμε λεπτομερείς ζωγραφιές του κάθε προσώπου ξεχωριστά και μάλιστα ωραιότερες από το τελικό έργο.
Υπάρχει η «καρέκλα του ζωγράφου» που βρισκόταν στο κίτρινο σπίτι στο Αρλ [...] πολλά έργα με σωρούς από άχυρα που θυμίζουν ένα πίνακα μεσαίου μεγέθους που βρίσκεται στην Ακαδημία Τέχνης της Χονολουλού.
Υπάρχουν δύο «Νεκρές Φύσεις», η μία των οποίων είναι βάζο με λουλούδια και η άλλη μια καφετιέρα, που ο ίδιος περιγράφει ως εξής: «Μια καφετιέρα εμαγέ μπλε, ένα φλυτζάνι αριστερά μπλε ρουά και χρυσό, μια γαλατιέρα με τετραγωνάκια μπλς ανοιχτό και ασπρο, ένα φλυτζάνι δεξιά λευκό...». Αυτή η δεύτερη θυμίζει ένα έργο που βρίσκεται στην ιδιωτική συλλογή της Ελίζας Γουλανδρή.Τόσο αυτά τα έργα, όσο και πολλά από τα έργα που υπάρχουν στο τετράδιο έχουν γίνει από μνήμης, τεχνική που έμαθε από τον Πωλ Γκωγκέν την περίοδο που συγκατοικούσαν στον Νότο πριν το διάσημο συμβάν με το κόψιμο του αυτιού.
Υπάρχουν δύο έργα που βρίσκονται στο Μουσείο Εδιμβούργου και Μουσείο Βαν Γκογκ: «Οι γυναίκες με τα σακιά κάρβουνο» και οι «Αρλεζιάνες».
Τέλος υπάρχουν έργα που ζωγράφισε κατά την περίοδο που τον κούραρε ο Δρ Φελίξ Ραίη στο φρενοκομείο της Αλς, όπως τα «Σταροχώραφα» και «Συντριβάνι στην αυλή του Νοσοκομείου του Saint Paul» (1889) [...] (Αποσπάσματα από κείμενο του Γεώργιου Πισσαλίδη στον ιστότοπο Άβαλον, 22/3/2018)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605225261
ΕκδότηςΠΕΛΑΣΓΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων220
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3360-0371
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS