Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΕΤ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ( ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ )

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ (ΔΙΤΟΜΟ)

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

+
-
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3351-0332
Τιμή Έκδοσης
€60.00
Τιμή Πολιτείας
€42.00
(-30%)
Κερδίζετε €18.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στους "Δρόμους του Αρχάγγελου" ο Μίκης Θεοδωράκης αυτοβιογραφείται. Κάνει μια κατάδυση στο χρόνο και τις μνήμες του και αφηγείται τα γεγονότα και τα συναισθήματα που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και καθόρισαν την καλλιτεχνική και πολιτική πορεία του.
Ζει τα παιδικά του χρόνια περιπλανώμενος στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ακολουθώντας τον πατέρα του, ανώτατο κρατικό υπάλληλο. Γνωρίζει τον τρόπο ζωής και τη μουσική των περιοχών όπου εγκαθίστανται, όμως αισθάνεται παντού διαφορετικός και μόνος. Νομάς και ξένος, βρίσκει καταφύγιο στη μουσική. Στη διάρκεια της εφηβείας, αποφασίζει να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική, και αρχίζει να συνθέτει, ενώ βρίσκει ένα άλλο σημαντικό στήριγμα, την ποίηση. Εκείνα τα χρόνια ανακαλύπτει και τον Μαρξισμό. Από μαθητής του Γυμνασίου οργανώνεται στην Αντίσταση εναντίον των κατακτητών. Κυνηγημένος, διαφεύγει στην Αθήνα όπου το 1943 οργανώνεται στο ΕΑΜ. Φοιτά στη Νομική για ένα σύντομο διάστημα, ενώ γράφεται και στο Ωδείο Αθηνών. Οργανωμένος στην αριστερά, συμμετέχει στα Δεκεμβριανά, τραυματίζεται σοβαρά, ζει στη συνέχεια το κυνηγητό των αριστερών στον Εμφύλιο, εξορίζεται στην Ικαρία και τη Μακρόνησο. Μέσα στα βασανιστήρια και την ταπείνωση, συνεχίζει να συνθέτει μουσική καθώς και το όραμά του για το δημοκρατικό πολιτικό μέλλον της Ελλάδας. Με την υγεία του βαριά κλονισμένη, καταφεύγει στην Κρήτη όπου γνωρίζει τις ρίζες του και γιατρεύει της πληγές του.
Η δεκαετία του '50 είναι ιδιαίτερα δημιουργική για τον Μίκη Θεοδωράκη: φεύγει για σπουδές στο Παρίσι, βραβεύεται και γίνεται διεθνώς γνωστός για το συμφωνικό του έργο, επιστρέφει στην Ελλάδα το 1959. Το αίτημά του για εθνική συμφιλίωση φέρνει σε δύσκολη θέση τους συντρόφους του και προβληματίζει τους αντιπάλους του. Το 1960 παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Επιτάφιο, ενώ συνθέτει Tο τραγούδι του νεκρού αδελφού και το Άξιον εστί. Τις δεκαετίες 1960-1970, συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας. Το 1963 ηγείται της Νεολαίας Λαμπράκη και εκλέγεται βουλευτής της ΕΔΑ. Τον Απρίλιο του 1967 -αφού απευθύνει πρώτος έκκληση για αντίσταση στη Χούντα- περνά στην παρανομία και συλλαμβάνεται. Αυτή την περίοδο της ζωής τού συνθέτη καλύπτει η επίτομη αναθεωρημένη έκδοση των Δρόμων του Αρχάγγελου, που γράφηκαν στο διάστημα 1986-1995.
Η πλήρης έκδοση του αυτοβιογραφικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί το σημαντικότερο εκδοτικό εγχείρημα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης γι' αυτή τη χρονιά. Επιδιώκοντας μια έκδοση αυτού του έργου με τα υψηλότερα ακαδημαϊκά και εκδοτικά κριτήρια, φιλοδοξούμε να το κάνουμε προσιτό στον έλληνα αναγνώστη, αλλά και τον αυριανό ερευνητή, που νοιάζονται για την πολιτική και πολιτιστική ιστορία του τόπου καθώς και για τις πηγές της δημιουργικής έμπνευσης μιας μεγάλης μουσικής προσωπικότητας.
Δεδομένης της ιδιαίτερης σχέσης του Μίκη Θεοδωράκη με την Κρήτη -μια σχέση στην οποία είναι αφιερωμένο σημαντικό μέρος των Δρόμων του Αρχάγγελου- θεωρούμε ότι η έκδοση της αυτοβιογραφίας του από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης έχει τη δική της συμβολική σημασία. (Από την παρουσίαση της έκδοσης).

Περιεχόμενα

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: 1940-1943
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: 1943-1947
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: 1947-1949
ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ
ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ: ΘΕΡΙΑΝΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ
ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ (1950-1954)
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605242725
ΕκδότηςΠΕΚ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2009
Αριθμός σελίδων1186
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΧΑΡΗ ΤΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3351-0332
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[14/03/2018] giorgos04.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια αυτοβιογραφία που διαβάζεται σαν παραμύθι.ΔΕΝ είναι όμως...Είναι η σκληρή πραγματικότητα,είναι η γλαφυρή περιγραφή των αληθινών γεγονότων. Ο Μίκης προσπάθησε να μας βάλει στους "μουσικούς δρόμους" του.Δεν το έκανε επιτυχώς όμως.Ευτυχώς.....Ένα διήγημα άνω των 1000 σελίδων μέσα από τα μάτια κάποιου που πέρασε τόσα πολλά.Περιγραφή πότε ανατριχιαστική,πότε χιουμοριστική,πότε τρομακτική,πότε λάγνα..Αξίζει να διαβαστεί σίγουρα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ
MAGUIRE EMILY
€19.27 €6.74
(-65%)
Κερδίζετε €12.53

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS