Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ [ ΠΕΚ ]

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

+
-
ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ Μ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3351-0641
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις σημαντικότερες συμβολές στον διάλογο του πολιτικού ουμανισμού και του ατομικιστικού φιλελευθερισμού, των δύο ρευμάτων που διαμόρφωσαν τη νεότερη πολιτική σκέψη, τις στοχαστικές και συστηματικές αναζητήσεις γύρω από τη συνύπαρξη των ανθρώπων σε οργανωμένα σύνολα οι οποίες διατυπώθηκαν κατά τη μετά τον Μεσαίωνα εποχή. Στόχος της ανάλυσης είναι η αποκατάσταση της ιστορικότητας καθεμιάς από τις συμβολές αυτές, ώστε να γίνουν κατανοητές οι προθέσεις και οι επιδιώξεις, πολιτικές και ηθικές, των στοχαστών που σχολιάζονται, ως προς τη διατύπωση των πολιτικών τους επιχειρημάτων. Μόνον έτσι μπορεί να γίνει αντιληπτός ο χαρακτήρας της συμβολικής έκφρασης που υιοθετούν οι στοχαστές, για να επικοινωνήσουν με τον πολιτισμικό τους περίγυρο, και να αποκρυπτογραφηθεί το μήνυμά τους με τα δικά τους και όχι τα δικά μας συμφραζόμενα, που συχνά μας παρασύρουν σε παρανοήσεις. Ως κλειδί της ιστορικής αποκατάστασης του νοήματος της πολιτικής σκέψης επιλέχθηκε η βιογραφική μέθοδος, η οποία επιτρέπει την ένταξη των συγγραφέων και των έργων στο ιστορικό τους πλαίσιο, αποκαλύπτοντας έτσι τις πολιτικές συγκυρίες που διαμόρφωσαν τις προθέσεις της επιχειρηματολογίας τους. Με αυτή τη μέθοδο παρουσιάζονται η πνευματική φυσιογνωμία και οι πολιτικές ιδέες των Μακιαβάλλι, Χομπς, Λοκ, Μοντεσκιέ, Ρουσσώ, Μπερκ, Μπένθαμ, Μιλλ και Τοκβίλλ. Η παρουσίαση των ιδεών τους πλαισιώνεται από εκτενείς βιβλιογραφικές συναγωγές πηγών και βοηθημάτων, που καθιστούν το βιβλίο εργαλείο για περαιτέρω έρευνα και εμβάθυνση.
Για την παρούσα, έβδομη έκδοση του βιβλίου, αναθεωρήθηκε και εμπλουτίστηκε σε πολλά σημεία ολόκληρο το κείμενο και ενημερώθηκε για άλλη μια φορά με ουσιαστικό τρόπο η βιβλιογραφία, ώστε να φτάσει στα χέρια του αναγνώστη μια έκδοση συμπληρωμένη με τις τελευταίες προσκτήσεις της έρευνας στα κεφάλαια της πολιτικής θεωρίας που παρουσιάζονται στις σελίδες της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην έβδομη έκδοση
Πρόλογος
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Προϋποθέσεις και συντελεστές της νεότερης πολιτικής σκέψης
Ο πολίτης της Φλωρεντίας
Ο Λεβιάθαν στις Βόρειες Θάλασσες
Φυσικό δίκαιο και ελευθερία
Αναγκαιότητα, νόμος και ελευθερία
Ο πολίτης της Γενεύης
Οι κίνδυνοι της επανάστασης και ο Έντμουντ Μπερκ
Ο Τζέρεμυ Μπένθαμ και η ηδονή της δημοκρατίας
Ατομικότητα και δημοκρατία
Ο φόβος της δημοκρατίας και ο Αλεξίς ντε Τοκβίλλ
Βιβλιογραφία
Η κριτική των προηγούμενων εκδόσεων
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789605245931
ΕκδότηςΠΕΚ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ)
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3351-0641
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

C Angelopoulos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

hkranis, aposdrak, demetpapad, foifka46, C Angelopoulos

Κριτικές για το προϊόν

[21/03/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όσοι και όσες είχαν καθηγητή τον Π. Κιτρομηλίδη, θα γνωρίζουν ότι είχε μια αυστηρότητα πάνω σε θέματα ιστορικών γνώσεων. Και στο βιβλίο αυτό για τους σύγχρονους πολιτικούς στοχαστές, από την Αναγέννηση έως το 19ο αιώνα, δίνεται ένα βασικό περίγραμμα του ιστορικού πλαισίου, εντός του οποίου κινήθηκαν αυτοί οι στοχαστές και παρέχονται βασικές βιογραφικές πληροφορίες. Οπότε αυτό το βιβλίο είναι λιγότερο περιεκτικό από άλλα που έχει γράψει (όπως το Νεότερη Πολιτική Σκέψη) αναφορικά με τη φιλοσοφία και τη θεωρία, έχει όμως έντονο ιστορικό ενδιαφέρον και είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στην νεότερη ιστορία της φιλοσοφίας. Ο Κιτρομηλίδης διακρίνεται για τον όμορφο τρόπο γραφής του και για τις γνώσεις του πάνω στην κλασική και νεότερη πολιτική σκέψη, αλλά και για τις εργασίες του πάνω στον ελληνικό Διαφωτισμό, που προετοίμασαν την εκδήλωση της Επανάστασης του 1821.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

SIGMUND FREUD
GAY PETER
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32
ΕΓΩ, Ο ΣΕΡ (+CD)
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS