Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ( ΝΟΥΒΕΛΕΣ ) ( ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙ ΜΕΣ ΧΡΟΝ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

+
-
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0460-0183
Τιμή Έκδοσης
€12.68
Τιμή Πολιτείας
€8.88
(-30%)
Κερδίζετε €3.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι "Ιστορίες μαθητείας μέσα στον χρόνο" είναι ένα "μυθιστόρημα μαθητείας" με τη μορφή επτά νουβελών, ιστοριών της ανάδυσης και της επιστροφής. Μια ηρωίδα αλλάζει πρόσωπα, όπως ο χρόνος αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά μας και μεταβάλλει τον τρόπο που βλέπουμε τα οράματα, τον κόσμο και τον εαυτό μας, ενώ αυτό που είμαστε παραμένει πεισματικά προσκολλημένο στην αρχή του. Πρωταγωνιστικά πρόσωπα στις "Ιστορίες μαθητείας" είναι η παιδική ηλικία και η εφηβεία ("Το ταξίδι των ψυχών", πρώτος τόμος), η πρώτη νεότητα και το κατώφλι της ωριμότητας ("Η σιωπή που κατοικεί στα σπίτια", δεύτερος τόμος) ή αλλιώς, ο φόβος και η εξέγερση, η αγωνία της γνώσης και η αποδοχή του θανάτου, αλλά και της ζωής που τον προετοιμάζει.
Από την άγνοια του εαυτού ως τη συνείδηση των πραγμάτων και τη γνώση, από την παθητικότητα στη δράση, τα πρόσωπα ενηλικιώνονται, μεταβάλλονται μαζί με τις εποχές που διανύουν, όχι γιατί η ψυχική και πνευματική ωρίμανση έρχεται μοιραία και αναπόφευκτα, αλλά γιατί αφετηρία και προϋπόθεση της τελευταίας είναι η αγωνία και η αμφισβήτηση για όλα όσα περιβάλλουν την ύπαρξη. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Στις νουβέλες που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον τόμο, ο φόβος, νικημένος ή ανελέητα τυραννικός, οδηγεί στην αυτογνωσία. Και η εξέγερση δεν είναι παρά το αίτημα για την επιστροφή του σύντροφου φόβου, μια διαρκής επαγρύπνηση, γιατί καμιά μορφή απελευθέρωσης -ξεκινώντας από την πράξη της γέννησής μας- δεν ικανοποιεί ό,τι είναι εμποδισμένο να ζήσει προκειμένου να διεκδικεί αέναα ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Το "θέλω να καταλάβω" ή εκείνο το "θέλω να δράσω" δεν είναι αυτονόητοι μηχανισμοί της συνείδησης πηγάζουν από μια βαθύτερη ανάγκη, όσο βαθύ και σκοτεινό είναι το τραύμα της ψυχής, όσο η ιστορική πραγματικότητα ορθώνεται μπροστά μας ως αίνιγμα, πρόκληση, αναγκαιότητα.
Το ταξίδι δεν είναι μόνον ο προορισμός των ψυχών όταν φεύγουν για την αθανασία, αλλά και η διαδρομή τους όταν αυτές βρίσκονται εδώ, εν ζωή, και νιώθουν την ανάγκη να πάνε πίσω, στην αφετηρία τους, να επιστρέψουν εκεί απ' όπου ξεκίνησαν. Το παιδί ζει πάντοτε μέσα μας κι όσο αυτό το ξεχνάμε, ξεχνάμε και να ζήσουμε δημιουργώντας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Τα δώρα της αδελφής
Γολιάθ
Το ταξίδι των ψυχών
Η χαριστική βολή
Το πλήθος
Λεπτομέρειες
ISBN139789605270995
ΕκδότηςΑΡΜΟΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0460-0183
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS