Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΞΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ

ΛΕΞΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ

+
-
ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0460-0953
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κάποτε τα μέλη της μισητής τρόικας έγιναν φιλικοί Θεσμοί, το σκληρό μνημόνιο Έντιμη Συμφωνία και οι ξένοι τοκογλύφοι εύηχοι Εταίροι. Ύστερα, οι μειώσεις των συντάξεων βαφτίστηκαν Αναπλαισίωση Ασφαλιστικού και οι παράνομοι μετανάστες απλώς Παράτυποι. Τώρα, οι μειώσεις των μισθών ονομάζονται Αποκλίσεις, τα αυθαίρετα κτίσματα Οικιστικές Πυκνώσεις, ενώ η καθημερινότητά μας περιγράφεται ως χαρούμενη Εποχή της Μετα-λιτότητας...
Η παρούσα εμπλουτισμένη έκδοση του "Λεξικού Χωρίς Γραβάτα" καταγράφει, «μεταφράζει» και σχολιάζει περισσότερα από 400 λήμματα που έχουν εισβάλει στον δημόσιο λόγο με στόχο να εξωραϊσθούν ψεύδη, καιροσκοπισμοί και πολιτικές σκοπιμότητες. Να δημιουργηθεί μία επικοινωνιακή Βαβέλ ώστε, μέσω της σύγχυσης λέξεων και νοημάτων, να υπονομευθεί ο ορθολογισμός! Να αλλοιωθούν τα κριτήρια του απλού πολίτη και, τελικά, να χειραγωγηθούν οι επιλογές του!
Τα δείγματα αυτής της Διπλής Γλώσσας, της αργκό της προπαγάνδας και της παραπλάνησης, συνοδεύονται από φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα που τα υπενθυμίζουν, τεκμηριώνοντας και τον ύπουλο ρόλο τους. Η ανάδειξή τους, λοιπόν, ίσως φανεί χρήσιμη σε όσους αναζητούν την αλήθεια στη σκέψη και στη διατύπωση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- Πρόλογος στη νέα έκδοση
- Λίγες σκέψεις αντί εισαγωγής
- Μικρός Οδηγός Ανάγνωσης
Α - Ω
- Επιρροές από την Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΡΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2017
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις24x14
Κωδικός Πολιτείας0460-0953
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[24/11/2023] politisx.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί ουσιαστικά λεξικό αλλά μια υπενθύμιση των λαϊκίζοντων νεολογισμών, χωρίς όμως να εμβαθύνει, που χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού χωρίς γραβάτα καθώς και από τα τότε και νύν ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εκπόρνευσης). Είναι μια καλογραμμένη σάτυρα για τους πολιτικούς των μνημονίων και της διαπλοκής.
[15/12/2018] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Χτες ολοκληρωσα το συγκεκριμενο βιβλιο.Με εξεπληξε ευχαριστα.Αναφερεται στη σκοπιμη,παραπλανητικη και μαζικη χρηση νεολογισμων απο την κυβερνηση και τα ΜΜΕ σχετικα με τις πολιτικες εξελιξεις,που σκοπο εχει να αποκρυψει απο τους πολιτες την τραγικη κατασταση που βρισκεται η χωρα.Ο συγγραφεας γραφει με χιουμορ,αλλα και με δημοσιογραφικη σχολαστικοτητα.Μου θυμισε το βιλιο αυτο τον Β.Ραφαηλιδη και τον Ν.Τσιφορο.Το συνιστω.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΛΟ
SILLS JUDITH
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€8.46 €3.81
(-55%)
Κερδίζετε €4.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS