Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3206-0064
Τιμή Έκδοσης
€24.58
Τιμή Πολιτείας
€19.66
(-20%)
Κερδίζετε €4.92


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τούτο το σύγγραμμα αποτελεί μιαν εισαγωγή στο γνωστικό αντικείμενο που έχει καθιερωθεί με τον τίτλο "Συνήθεις διαφορικές Εξισώσεις". Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα ακόμα βοήθημα σε όποιον, είτε από αμιγές ενδιαφέρον ή από την υποχρέωση ενός πανεπιστημιακού μαθήματος, θα στραφεί στη μελέτη των εξισώσεων που λέγονται Διαφορικές. Αυτού του είδους οι εξισώσεις δεσπόζουν σε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις επιστήμες που έχουν μαθηματικοποιήσει ορισμένες από τις έννοιες με τις οποίες επιχειρούν την γνωσιακή κατάκτηση του κόσμου. Κι αυτές είναι σήμερα όλες σχεδόν οι επιστήμες. Από τη Φυσική μέχρι τη Βιολογία και τα Οικονομικά.
Τα σχόλια, οι κριτικές παρατηρήσεις και οι διορθώσεις όσων περιέχονται στις επόμενες σελίδες είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Το ίδιο ισχύει και για την γενικού τύπου αξιολόγηση του βιβλίου. Μάλιστα, όσο αυστηρότερος θα είναι στην κριτική του ο ανα-γνώστης, τόσο το καλύτερο. Γιατί, πραγματικά, το σώμα αυτού του συγγράμματος είναι ... ακόμα ζεστό. Για να θυμηθώ και να τιμήσω τη γειτονιά όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα -ένα στενό με τον εντυπωσιακό τίτλο Οδός Φιλαδέλφειας στα σύνορα ανάμεσα στα γύφτικα και τα προσφυγικά της Πάτρας- αυτές οι σελίδες μοιάζουν με το πυρακτωμένο σίδερο που τράβαγαν με την τσιμπίδα από το αμόνι, τραγουδώντας, οι γύφτοι-σιδηρουργοί. Όσο δυνατότερα χτυπηθεί με την "βαριά", τόσο καλύτερη και χρησιμότερη θα είναι η τελική μορφή του.
Ας μου επιτραπεί από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Στέλιο Δήμα και Σωτήρη Κωνσταντίνου-Ρίζο, διδάκτορα και μεταπτυχιακό φοιτητή, αντίστοιχα, του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστήμιου Πατρών. Χωρίς την πολύτιμη αρωγή τους σε μια σειρά από τεχνικά προβλήματα η έκδοση του βιβλίου δε θα είχε υλοποιηθεί. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

Θεμέλια
Συνήθεις διαφορικές εξισώσεις 1ης τάξης
Συμμετρίες διαφορικών εξετάσεων 1ης τάξης
Το γενικό πρόβλημα αρχικών τιμών για ΔΕ 1ης τάξης
Γραμμμικές διαφορικές εξισώσεις 2ης τάξης
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789605301309
ΕκδότηςΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων318
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3206-0064
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453 (ΕΠΙΤΟΜΟ)
VASILIEV ALEXANDROVICH ALEXANDRE
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
Η ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
BOSSET P. C.. DE
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS