Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ // ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

+
-
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0095
Τιμή Έκδοσης
€25.44
Τιμή Πολιτείας
€7.63
(-70%)
Κερδίζετε €17.81


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το παρόν έργο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ημερολόγιο και ως συνοπτικό έργο αναφοράς. Σε κάθε ημέρα καταγράφονται οι γεννήσεις και οι θάνατοι των πρωτοπόρων σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και τεχνολογικών τομέων. Οι γεννήσεις αποτελούν το κύριο θέμα, με σύντομα αλλά περιεκτικά λήμματα και πρωτότυπα σκίτσα. Λήμματα που αναφέρονται σε φιλοσόφους, συγγραφείς, λόγιους ή άλλους διανοούμενους, εστιάζουν κυρίως στην συμβολή τους στην επιστήμη. Οι θάνατοι καταχωρούνται σε ξεχωριστή στήλη και συνοδεύονται από την ημερομηνία γεννήσεως έτσι ώστε το αντίστοιχο λήμμα να μπορεί να εντοπισθεί αμέσως. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που είναι πλήρως γνωστή μόνο η ημερομηνία θανάτου, το αντίστοιχο λήμμα καταχωρείται στην στήλη των θανάτων.
Στις λίγες περιπτώσεις που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία ημερομηνίες γεννήσεως ή θανάτου αντικρουόμενες μεταξύ τους και δεν ήταν δυνατή η ανεύρεση των ορθών μέσα από την διασταύρωση των πηγών, υιοθετείται η εκδοχή της πλειοψηφίας ενώ παράλληλα αναφέρονται και οι εναλλακτικές ημερομηνίες. Όλες οι ημερομηνίες του 20ού αιώνα αναφέρονται στο νέο ημερολόγιο.
Όλα τα ονόματα, εκτός φυσικά των ελληνικών, αναγράφονται με την λατινική γραφή τους και συνοδεύονται από την προφορά τους στην ελληνική (για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. την εισαγωγή στο "Ευρετήριο ονομάτων", στο τέλος του ημερολογίου).
Επιστήμονες που γεννήθηκαν σε μία χώρα αλλά στην συνέχεια άλλαξαν υπηκοότητα και εργάσθηκαν σε άλλη (στην συντριπτική πλειοψηφία τους στις Η.Π.Α.) αναφέρονται στο λήμμα τους με διπλή εθνικότητα π.χ. "Πολωνοαμερικανός γεννημένος στην Πολωνία". Επιστήμονες των οποίων η θρησκευτική, πολιτιστική ή φυλετική υπόσταση αποτελεί για τους ίδιους διακριτό στοιχείο έτσι ώστε να περιλαμβάνεται στα διεθνή βιογραφικά τους σημειώματα, προσδιορίζονται ανάλογα, π.χ. "Πολωνοαμερικανός εβραϊκής καταγωγής, γεννημένος στην Πολωνία".
Σε λήμματα επιστημόνων βραβευμένων με Νόμπελ που μοιράστηκαν με άλλους, τα ονόματα των άλλων επιστημόνων αναφέρονται μόνον όταν έχουν τιμηθεί για την ίδια εργασία. Λεπτομέρειες για τον θεσμό των βραβείων Νόμπελ αλλά και των μεταλλίων Fields των μαθηματικών υπάρχουν στις αντίστοιχες εισαγωγές των καταλόγων των βραβευθέντων οι οποίοι ακολουθούν αμέσως μετά το τέλος του έργου.
Το εκτενές "Ευρετήριο ονομάτων" το οποίο πέραν της λατινικής γραφής τους, περιλαμβάνει την προφορά τους, τις ακριβείς ημερομηνίες γεννήσεως και θανάτου και τις διακρίσεις (βραβεία Νόμπελ, μετάλλια Fields), καθιστά το ημερολόγιο σύντομο έργο αναφοράς. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Σημείωμα για τον αναγνώστη
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Ευρετήριο ονομάτων (Ονόματα - Γέννηση - Θάνατος - Διακρίσεις)
Βραβεία Νόμπελ Χημείας (Έτος - Όνομα - Χώρα)
Βραβεία Νόμπελ Φυσιολογίας-Ιατρικής (Έτος - Όνομα - Χώρα)
Μετάλλια Fields (Έτος - Όνομα)
Βιβλιογραφία
Οι συγγραφείς του έργου
Λεπτομέρειες
ISBN139789605310165
ΕκδότηςΔΙΑΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων656
Διαστάσεις25x17
Κωδικός Πολιτείας1150-0095
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

pol77, makelaris, delfoi5, nmantz, greekwikipedia, geopap1984, gspvet, aposdrak, DemetriosMet

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS