Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ // ΕΝΑ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΧΡΗΣΜΩΝ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΕΝΑ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΧΡΗΣΜΩΝ

GRACIAN BALTASAR
Κωδ. Πολιτείας: 4440-0501




Παρουσίαση

Η Τέχνη της Εγκόσμιας Σοφίας είναι ένα άθροισμα στρατηγικών για τη γνώση, την κρίση και τη δράση - εφόδια με τα οποία μπορεί κανείς να χαράσσει το δικό του δρόμο μέσα στον κόσμο, πετυχαίνοντας την ατομική του διάκριση και τελειοποίηση. Πρόκειται για μια συλλογή τριακοσίων αποφθεγμάτων, τόσο ελκυστικών ώστε δύσκολα αντιστέκεται κανείς στον πειρασμό να τα μοιραστεί με φίλους και συναδέλφους, την ίδια στιγμή που η διεισδυτικότητα του περιεχομένου τους καθιστά αναγκαία την απόκρυψή τους από αντιπάλους και εχθρούς. Ιδανικός κοινωνός τους είναι εκείνος που λόγω επαγγελματικής ιδιότητας έρχεται καθημερινά σε συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους, καλούμενος να εκμαιεύσει τις προθέσεις τους, να κερδίσει την εύνοια και τη φιλία τους ή, στον αντίποδα, να ματαιώσει σχέδια και να "ακυρώσει βουλήσεις". Όπως συμβαίνει, δε, με το σύνολο των αποφθεγμάτων, και όσα εκτίθενται στο πόνημα που κρατάτε στα χέρια σας είναι σκόπιμο να διαβαστούν αργά και αποτελεσματικά. Η Τέχνη της Εγκόσμιας Σοφίας έχει ως άξονα ένα ζεύγος αντιθέτων ιδιαιτέρως προσφιλές στο ΙΖ΄αιώνα, αλλά και στην εποχή μας: βλέπει τη ζωή ως μία διαμάχη που αφορά το είναι και το φαίνεσθαι, την πραγματικότητα και τις επιφάσεις. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

"Πρόκειται για το πιο έξοχο και πολυσύνθετο ανάγνωσμα που ανέδειξε ποτέ η Ευρώπη σε ζητήματα ηθικής λεπτότητας" (Φρειδερίκος Νίτσε)
"Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται στους πάντες. Ιδιαιτέρως, όμως, αποτελεί ένα ανεκτίμητο εγχειρίδιο για όσους κινούνται στο παγκόσμιο στερέωμα, πρωτίστως δε για τους νέους" (Αρθούρος Σοπενχάουερ)
"Να χρησιμοποιείτε τα ανθρώπινα μέσα σαν να μην υπήρχαν τα θεϊκά, αλλά και τα θεϊκά σαν να μην υπήρχαν τα ανθρώπινα" (Ιγνάτιος Λογιόλα, παράθεση από Μπαλτάσαρ Γκρασιάν)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Η τέχνη της εγκόσμιας σοφίας
Αποφθέγματα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςORACULO MANUAL Y ARTE DE PRUDENCIA
ISBN139789605356248
ΕκδότηςΦΥΤΡΑΚΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων254
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΑ
ΕπιμέλειαΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΑΘΙΑΝ ΜΠΑΛΤΑΣΑΡ
Κωδικός Πολιτείας4440-0501
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

linuxman101, EPMAVR, persav, Αλέξανδρος Ζερβέας, Αποστολης

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap1984, persav

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΤΟ 1793
HUGO VICTOR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS