Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ

ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ

ΣΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1506-0496




Παρουσίαση

Την Ιλιάδα στη συνολική της μορφή "συνέρραψε" ένας μεγαλόπνοος ποιητής. Ο Όμηρος. Η προσωπικότητά του έρχεται μέσα από το θάμπος των αιώνων, τυλιγμένη σε ένα μυστήριο καταγωγής, διάρκειας βίου, τόπων διαμονής και τρόπων σύνθεσης του αριστουργηματικού αυτού ποιήματος της ανθρωπότητας. Εκφράζει το έργο αυτό, την αληθινά τιτάνια προσπάθεια του μεγάλου ποιητή να συγκεντρώσει και να συνταιριάσει αναπλαστικά ένα πλήθος από αρχαιότερα "δημοτικά" τραγούδια, που μ' αυτά ο ανώνυμος λαός διηγήθηκε έναν περιλάλητο εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στον ελλαδικό κόσμο.
Μια σκληρή δεκάχρονη σύγκρουση από τη μια των Αχαιών, Δαναών, Αργειτών της δυτικής και νοτιότερης χώρας της Βαλκανικής και του Αιγαίου, που αργότερα ονομάστηκε Ελλάδα. Και από την άλλη των Αιολοδωριαίων του ελλαδικού επίσης κόσμου της Μακεδονίας και Θράκης κι αντίκρυ της μικρασιατικής παραλίας του Αιγαίου, που αργότερα κι αυτή πήρε το όνομα Ελληνική Ιωνία. Και τούτο από τους Ίωνες της κύριας ελλαδικής γης, που αποίκησαν την πλούσια κοντινή ασιατική ακτή...
Ο Δημήτρης Σιατόπουλος, με την ποιητική, πιστή μετάφρασή του, μας παραδίδει μια άψογη απόδοση του έπους και μεγάλο πλήθος πολύτιμων σχολίων, σκιαγραφώντας με μοναδικό τρόπο το φιλοσοφικό υπόβαθρο του ομηρικού έργου, ύψιστη πνευματική παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605365226
ΕκδότηςΕΝΑΛΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων816
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ
Κωδικός Πολιτείας1506-0496
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[14/04/2019] Παυσίλυπος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
ΑΞιόλογη η προσπάθεια του Σιατόπουλου να παραδώσει ένα έργο σαν την Ιλιάδα μεταφρασμένο και πολύ περισσότερο με τα σχόλια στο τέλος της κάθε ραψωδίας. Επίσης θα ήθελα να τονίσω την χρησιμότητα και του προλόγου και της εισαγωγής που δίνει πολλά στοιχεία στον αναγνώστη για αυτό το επικό έργο. Είναι ένα βιβλίο που αξίζει κάποιος να το έχει στην βιβλιοθήκη του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS