Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΗΣ, ΜΕΤΑΞΑΣ - ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ // ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕ

ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΗΣ

ΜΕΤΑΞΑΣ - ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ. ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, 1939-1940

+
-
ΒΕΛΛΙΑΔΗΣ ΑΝΝΙΒΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1506-0521
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι εξελίξεις στις ελληνοϊταλικές σχέσεις την περίοδο 1939-1940, προ της κήρυξης του πολέμου μεταξύ των δυο κρατών, επηρεάζονται από τις αντίμετρες πολιτικές που ακολούθησαν οι ηγέτες τους, Μουσολίνι και Μεταξάς.
Η φασιστική Ιταλία με μια επιθετική συμπεριφορά προσπάθησε να υποτάξει την Ελλάδα πρώτα με διπλωματικά μέσα, και όταν αυτά απέτυχαν, με στρατιωτικά.
Από την άλλη μεριά η μεταξική Ελλάδα εφήρμοσε μια αμυντική προσέγγιση με συνεχείς υπαναχωρήσεις προς τους Ιταλούς, με αποκορύφωμα τον τορπιλισμό της "ΕΛΛΗΣ" που σκόπιμα αποσιωπήθηκε.
Η Ιταλία εμφανιζόταν στο υποσυνείδητο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας σαν ένας "μπαμπούλας" που δεν έπρεπε να θιγεί για να μην αντιδράσει βίαια.
Στην ουσία ένας "άσκοπος πόλεμος" που έγινε κατά κύριο λόγο για το κύρος του Μουσολίνι και που επεφύλαξε πολλά δεινά για την Ελλάδα, αλλά έμμεσα και για την Ιταλία.
Ένα πολύτιμο βιβλίο-ντοκουμέντο που παρακολουθεί βήμα προς βήμα, τα δραματικά γεγονότα της συγκεκριμένης κρίσιμης εποχής, δοσμένο συγκλονιστικά από έναν εμβριθή μελετητή, ειδήμονα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ι Προλεγόμενα
II Προπατορικά αμαρτήματα των Ιταλών. Δωδεκάνησα-Κέρκυρα 1923
III Κατάκτηση και Προσάρτηση της Αλβανίας. Απρίλιος 1939
IV Αγγλογαλλικές Εγγυήσεις προς Ελλάδα και Ρουμανία
V Ύπουλη φιλία. Οκτώβριος 1939-Αύγουστος 1940
VI Θερμός Αύγουστος. Επεισόδιο Νταούτ Χότζα - Τορπιλισμός της "Έλλης"
VII Σεπτέμβριος 1940. Πολιτική αδιεξόδου
VIII Μαντάμ Μπατερφλάυ. Η αυλαία πέφτει
IX Επίλογος
Χ Βιβλιογραφία
XI Βιογραφικό λεξικό κυριότερων προσωπικοτήτων
Ευρετήριο κυριοτέρων ονομάτων
Λεπτομέρειες
ISBN139789605365516
ΕκδότηςΕΝΑΛΙΟΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ / ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΥΗ
Κωδικός Πολιτείας1506-0521
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, Βιβλιοφάγος, Ιωάννης Ζ., Ιστορικός ερευνητής

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

axilpat2, aposdrak, r.rek, Βιβλιοφάγος, Ιστορικός ερευνητής

Κριτικές για το προϊόν

[21/11/2017] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα εξαιρετικο βιβλιο το οποιο καλυπτει ενα μεγαλο κενο στην ελληνικη βιβλιογραφια. Το κενο αυτο υφισταται λογω της μη μεταφρασης στα ελληνικα διαφορων πρωτογενων πηγων(ημερολογιο του Τσιανο π.χ.),οσο και εργων ερευνητων που μελετησαν τα ιταλικα αρχεια(McGregor Knox) που φωτιζουν τις σχεσεις Ελλαδος-Ιταλιας εκεινης της εποχης. Ετσι, εως τωρα ειχε αναπτυχθει μια απιθανη παραφιλολογια απο ατομα αριστερων, οσο και εθνικοσοσιαλιστικων πεποιθησεων που ουτε λιγο ουτε πολυ, εριχναν την αποκλειστικη ευθυνη της επιθεσης του Αξονα εναντιον μας, στην Αγγλια και την "αγγλοδουλη ηγεσια της Ελλαδος"! Ολη αυτη η αστεια επιχειρηματολογια καταρρεει με την αναγνωση του συγκεκριμενου βιβλιου. Επικεντρωμενο στις πολιτικες/διπλωματικες σχεσεις Ελλαδος-Ιταλιας κατα την περιοδο 1939-1940, κανοντας ομως εκτενη αναφορα και στα προηγουμενα ετη(κυριως απο την ανοδο του Μουσολινι στην εξουσια, αλλα και για την εποχη του Α' Παγκοσμιου Πολεμου), χρησιμοποιωντας εκτενεστατη βιβλιογραφια και με γραφη που δεν κουραζει τον αναγνωστη, καταληγει σε σαφη συμπερασματα τα οποια ειναι τα εξης 1)Η Ιταλια και προ φασισμου ειχε ιμπεριαλιστικες βλεψεις που συγκρουονταν με τα ελληνικα συμφεροντα(εντουτοις οι βλεψεις αυτες αυξηθηκαν με την ανοδο του φασισμου στην εξουσια) 2)Ο Μουσολινι ειχε παντα κατα νου να επιτεθει στην Ελλαδα, οποτε, ακομα και αν η Ελλας εκεινης της εποχης οντως τηρουσε την περιφημη "αψογη ουδετεροτητα", δεν υπηρχε καμια εγγυηση οτι αυτο θα σταματουσε τον Μουσολινι 3)Ο Χιτλερ οντως δεν ηθελε η Ιταλια να επιτεθει στην Ελλαδα την 28η Οκτωβριου, καθαρα ομως λογω χρονικης στιγμης και συγκυριας! Απο εκει και περα, ειχε ομως αποδεχτει οτι η Ελλας ανηκει στην σφαιρα επιρροης του συμμαχου του. Εχει ενδιαφερον το γεγονος οτι ο συγγραφεας απ'οτι φαινεται εχει μερικως αναθεωρησει τις αποψεις που εξεφραζε στο παλαιοτερο βιβλιο του με τιτλο "Μεταξας-Χιτλερ", οπου κι αυτος θεωρουσε την μεταξικη πολιτικη ως εν μερει τυχοδιωκτικη και ανεδαφικη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΧΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
€14.90 €6.70
(-55%)
Κερδίζετε €8.20
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ELIAS NORBERT
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS