Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ // Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

+
-
THOMPSON B. JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0460
Τιμή Έκδοσης
€33.00
Τιμή Πολιτείας
€23.10
(-30%)
Κερδίζετε €9.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια εποχή έντονων εξελίξεων στον χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων, μετά από περίπου πέντε αιώνες αδιατάρακτης κυριαρχίας της εφεύρεσης του Γουτεμβέργιου, οι μέθοδοι και οι πρακτικές παραγωγής, διάθεσης και ανάγνωσης των βιβλίων αμφισβητούνται και μεταβάλλονται ραγδαία. Ο εκδοτικός κλάδος αντιμετωπίζει κρίσιμες προκλήσεις, από την παγκοσμιοποίηση και τη συγκέντρωση των εκδόσεων υπό τον έλεγχο κολοσσιαίων συγκροτημάτων ως την ψηφιακή μετάβαση και την ανατροπή των δεδομένων της λιανικής πώλησης. Ο συνδυασμός οικονομικών πιέσεων και τεχνολογικών αλλαγών υποχρεώνει τους εκδότες να αναθεωρήσουν τις παραδοσιακές πρακτικές τους και να ανασχεδιάσουν ριζικά το μέλλον και τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους στη νέα ψηφιακή εποχή.
Ο John B. Thompson συνθέτει την πρώτη σε βάθος μελέτη των σύγχρονων δεδομένων στο πεδίο των εμπορικών εκδόσεων. Αναλύει τη μεταμόρφωση του πεδίου από τη δεκαετία του 1960 και κάνει μια λεπτομερή καταγραφή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί σήμερα ο κόσμος των εμπορικών εκδόσεων. Εστιάζει στον ρόλο των εκδοτών, των ατζέντηδων και των βιβλιοπωλών, και δείχνει πώς η ιδιαίτερη δομή και δυναμική του εκδοτικού πεδίου διαμορφώνει τις πρακτικές και τις επιχειρηματικές στρατηγικές τους. Σε αυτή την αναθεωρημένη δεύτερη έκδοση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση του ψηφιακού βιβλίου και στις επιπτώσεις της «ψηφιακής επανάστασης» για το παρόν και το μέλλον του εκδοτικού και βιβλιοπωλικού κλάδου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Οι Έμποροι της κουλτούρας είναι μια αποκαλυπτική καταγραφή των αμερικανικών και των βρετανικών εμπορικών εκδόσεων. Αυτή η εξέταση των παρασκηνίων του εκδοτικού κόσμου, σε μια εποχή μαζικού μάρκετινγκ και ψηφιοποίησης, θα διδάξει πολλά στους παλαίμαχους του χώρου και θα καλωσορίσει τους νεόφυτους. Ο Thompson γνωρίζει περισσότερα για τις σύγχρονες εκδόσεις από οποιονδήποτε άλλον ειδικό και θέτει ακριβώς τις σωστές ερωτήσεις στις πηγές του. Με θεωρητικό οπλισμό στιβαρό αλλά απαλλαγμένο από ακαδημαϊκές σχολαστικότητες, αποτελεί έργο αναφοράς». (Michael Schudson, Columbia University)
«Η ρηξικέλευθη έρευνα του Thompson για τον κόσμο των εκδόσεων βιβλίων ευρείας κατανάλωσης προσφέρει μια συναρπαστική θεώρηση της οικονομικής πλευράς της κουλτούρας και του υψηλού ρίσκου της και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Μας αποκαλύπτεται ο κόσμος των ατζέντηδων και των ανιχνευτών, των πλειστηριασμών και των συμφωνιών, συχνά για μεγάλα ποσά που πληρώνονται στους συγγραφείς καθώς οι εκδότες ριψοκινδυνεύουν με την ελπίδα να υπογράψουν για τον επόμενο Χάρι Πότερ ή Νταν Μπράουν. Το έργο του Thompson είναι ύψιστης ποιότητας και θα έπρεπε να διαβαστεί από όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη λογοτεχνική κουλτούρα μας και το μέλλον της». (Angus Phillips, Διευθυντής, Oxford International Centre for Publishing Studies)
«Για τον αμύητο, το βιβλίο "Οι έμποροι της κουλτούρας" παρέχει μια πολύ οξυδερκή, πλήρη και σε βάθος θεώρηση του τρόπου με τον οποίο πράγματι δουλεύουν οι εμπορικές εκδόσεις στον αγγλόφωνο κόσμο σήμερα. Σε εκείνους από εμάς που βρίσκονται στον κλάδο ή σε συγγραφείς που σαστίζουν με τη συμπεριφορά του εκδότη τους, προσφέρει μια διεισδυτική καταγραφή του χώρου μας από έναν πολύ επιδέξιο και αναλυτικό αναλυτή. Αυτό το βιβλίο είναι το μοναδικό που έχω διαβάσει ποτέ για τον κλάδο μας το οποίο πραγματικά έχει πιάσει το νόημα». (William Shinker, Πρόεδρος και Εκδότης των Gotham Books και Avery Books, Penguin Group ΗΠΑ)

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην ελληνική έκδοση
Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση
Πρόλογος στην πρώτη έκδοση
Εισαγωγή
1. Η ανάπτυξη των αλυσίδων λιανικής πώλησης
2. Η άνοδος των λογοτεχνικών πρακτόρων
3. Η εμφάνιση των εκδοτικών ομίλων
4. Η πόλωση του πεδίου
5. Μεγάλα βιβλία
6. Εκδόσεις-εξπρές
7. Περιθώρια που στενεύουν
8. Η Άγρια Δύση
9. Η ψηφιακή επανάσταση
10. Προβλήματα στο επάγγελμα
Επίλογος: Μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον
Α. Επιλεγμένες επωνυμίες των κύριων εκδοτικών ομίλων
Β. Λίγα λόγια για τη μέθοδο έρευνας
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMERCHANTS OF CULTURE, THE PUBLISHING BUSINESS IN THE TWENTY-FIRST CENTURY
ISBN139789605467791
ΕκδότηςΠΕΔΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων574
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΗ ΑΝΝΑ
ΜετάφρασηΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΗ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΜΣΟΝ ΜΠ. ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας8370-0460
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
NABOKOV VLADIMIR
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS