Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ // ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

+
-
GALLANT THOMAS
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0395
Τιμή Έκδοσης
€25.90
Τιμή Πολιτείας
€18.13
(-30%)
Κερδίζετε €7.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια συνοπτική και ολοκληρωμένη ιστορία της Ελλάδας από το 1821 έως σήμερα με όλα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το νεότερο ελληνικό κράτος. Υπογράφει ο καθηγητής Thomas W. Gallant, σπουδαίος ιστορικός και γνωστός φιλέλληνας, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με τη μελέτη της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Το βιβλίο αυτό, προϊόν πολύχρονης έρευνας, αποτελεί μια συναρπαστική καταγραφή της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Για να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των ιστορικών γεγονότων, ο συγγραφέας παραθέτει σημαντικές πρωτογενείς πηγές (μαρτυρίες, ντοκουμέντα, λογοτεχνικές περιγραφές) και σκιαγραφεί τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε κάθε περίοδο. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι οι αναλύσεις του για την ελληνική διασπορά και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ κορυφαία είναι η διερεύνησή του για τη δημιουργία και την έννοια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και για τον ρόλο που διαδραμάτισε στις μετέπειτα εξελίξεις.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ευκολοδιάβαστη αφήγηση, που μας βοηθά να κατανοήσουμε την πολυσύνθετη ιστορία του ελληνικού έθνους καθώς και τη θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος του συγγραφέα στην ελληνική έκδοση
Ευχαριστίες
Χρονολόγιο
1. Ο ελληνικός κόσμος στο οθωμανικό του πλαίσιο
2. Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας, 1821-1832
3. Η συγκρότηση του νεωτερικού κράτους, 1832-1898
4. Η οικοδόμηση του νεότερου έθνους: κουλτούρες, ταυτότητες και ποικιλομορφία
5. Το «εθνικό ζήτημα»: αλυτρωτισμός και εξωτερική πολιτική
6. Η κοινωνία και η οικονομία κατά τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα
7. Από την εθνική ενότητα στον Εθνικό Διχασμό, 1898-1919
8. Η περίοδος του μεσοπολέμου, 1919-1940: μια εποχή αναταραχών
9. Η τρομερή δεκαετία: Κατοχή και εμφύλιος πόλεμος, 1940-1950
10. Η ανασυγκρότηση και το αντίτιμό της, 1950-1967
11. Δικτατορία, μεταπολίτευση και εξευρωπαϊσμός, 1967-1990
12. Από την ευημερία στη χρεοκοπία στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, 1990-2015
Σημειώσεις
Προτεινόμενη βιβλιογραφία
Ευρετήριο ονομάτων και όρων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMODERN GREECE- FROM THE WAR OF INDEPENDENCE TO THE PRESENT
ISBN139789605467807
ΕκδότηςΠΕΔΙΟ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΣΚΑΡΒΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΑΡΔΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΛΑΝΤ ΤΟΜΑΣ
Κωδικός Πολιτείας8370-0395
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kyr1960

Κριτικές για το προϊόν

[05/01/2024] giannispan1998.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Η χειρότερη νεοελληνική ιστορία που έχω διαβάσει. Πέραν των ανακριβειών που έχει. Σε καίρια σημεία όπου έπρεπε να υπάρχει παράθεση της σχετικής βιβλιογραφίας, αυτή παραλείπεται. Το χειρότερο είναι πως αυτό το σύγγραμα διδάσκεται στις παιδαγωγικές σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων, δημιουργώντας μια βιομηχανία ανιστόρητων παιδαγωγών οι οποίοι με την σειρά τους θα διδάξουν τους μαθητές τους σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Δεν το συνιστώ για κανένα λόγο, πεταμένα λεφτά
[24/12/2023] photon.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγχαρητήρια για την κριτική του αγαπητού προηγούμενου λάτρη της ιστορίας και ενημερωμένου πραγματικά σε θέματα ιστορίας. Με ώθησε στην παραγγελία του βιβλίου επί τόπου !
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια κριτική κοιτώντας τα ομολογουμένως "άπειρα" ιστορικά του σχόλια ...η καυστικότητά τους με έχει επηρεάσει κατά καιρούς...εδώ πάντως με έπεισε τάχιστα...
[25/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο του ιστορικού Thomas W. Gallant διαβάζεται εύκολα, κι ας μην είναι εκλαϊκευτικό. Περιέχει παραθέματα από το χώρο της λογοτεχνίας, της τέχνης, των μαρτυριών και των ντοκουμέντων, καθώς και πίνακες με οικονομικούς δείκτες. Βασικά, το έργο στηρίζεται σε δευτερογενείς πηγές βιβλιογραφίας. Είναι ένα έργο νηφάλιο και ψύχραιμο. Δεν απευθύνεται στους υπερεθνικιστές και τους ακροδεξιούς. Απευθύνεται σε όσους ήδη έχουν μια άποψη για την περιπλοκότητα των φαινομένων και δεν έχουν υιοθετήσει ακραίες πεποιθήσεις και εμπλουτίζει και τον πνευματικό ορίζοντα, παρέχοντας γνώση και για λιγότερο φωτισμένα περιστατικά, πολύ σημαντικά όμως. Είναι αρκετά πειστικός ο ιστορικός και βρίσκω την προσπάθειά του πιο ολοκληρωμένη και πιο «ήρεμη» σε σχέση με άλλους ιστορικούς που έχω υπόψη μου (Σβορώνο, Clogg, Βερέμη, Βερέμη κ.ά., Κρεμμυδά, Μπλουδάνη). Και που έχουν κάνει παρόμοιες προσπάθειες. Το σημαντικότερο κεφάλαιο πιστεύω ότι είναι το 4ο (οικοδόμηση του νεότερου έθνους: κουλτούρες, ταυτότητες και ποικιλομορφία). Εκεί υποστηρίζει ότι το νεοσύστατο κράτος επινόησε μια εθνική ταυτότητα και ότι η ίδια η επινόηση, η αναπαράσταση, θεωρήθηκε κάποια στιγμή αυτονόητη και διαχρονική. Η διαδικασία επινόησης ήταν μια επίπονη εξέλιξη στη διάρκεια της επανάστασης, μέχρι περίπου το 1870. Το σημαντικότερο στο έργο του Gallant είναι ότι δεν εξαντλείται σε γεγονότα και ημερομηνίες. Παράλληλα με την ιστορική ανάλυση και την πολιτική ιστορία, κάνει και κοινωνική (μετανάστευση, γλωσσικό, εγκληματικότητα, συνθήκες ζωής γυναικών και αγροτών κ.λπ.) και οικονομική ιστορία, κάτι που εκτοξεύει το ενδιαφέρον αυτού του βιβλίου. Δεν υπάρχει πιο βαρετό πράγμα από την πολιτική ιστορία, η οποία αποσιωπά τις κοινωνικές δυναμικές και τις κοινωνικές συνέπειες. Το έργο του τελικά αφορά ιστορικούς, αλλά και κάθε κοινό, αλλά φιλίστορα άνθρωπο-Έλληνα ή μη Έλληνα. Όμως δεν συστήνεται για "εθνικιστές" και "ακροδεξιούς" Έλληνες, αλλά δεν συστήνεται και για «ανθέλληνες», ντόπιους ή αλλοδαπούς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
WELLS HERBERT-GEORGE
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS