Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ // Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΑ Κ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Γ΄ ΡΑΙΧ

WITTMAN K. ROBERT, KINNEY DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0371




Παρουσίαση

«Στο Γ' Ράιχ ένας "ιδεολόγος" μπορούσε να δει τις φιλοσοφίες του να γίνονται πράξη, και οι ιδέες του Ρόζενμπεργκ είχαν μοιραίες συνέπειες για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους».
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια συγκλονιστική αφήγηση αληθινών γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας, που διαβάζεται σαν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα.
Αφετηρία και βασική πηγή της διήγησης το ημερολόγιο του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, ενός από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του Γ' Ράιχ. Στενός συνεργάτης και κορυφαίος σύμβουλος του Αδόλφου Χίτλερ, «φιλόσοφος» και κύριος ιδεολογικός καθοδηγητής του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, ενορχηστρωτής της λεηλασίας των σπουδαιότερων έργων τέχνης από την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά κυρίως εμπνευστής και πρωτεργάτης της «τελικής λύσης» του εβραϊκού ζητήματος, που οδήγησε στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το ημερολόγιο ανακαλύφθηκε στο τέλος του πολέμου σε ένα βαυαρικό κάστρο, αλλά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης, όπου ο Ρόζενμπεργκ καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για εγκλήματα πολέμου. Παρέμεινε κρυμμένο για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα, μέχρι που, μετά από μια σχεδόν «κινηματογραφική» δεκαετή αναζήτηση, έφτασε πρόσφατα στα χέρια του πρώην ειδικού πράκτορα του FBI, Ρόμπερτ Ουίτμαν. Δηλητηριώδες, κυνικό και εξαιρετικά αποκαλυπτικό, το "Ημερολόγιο του Διαβόλου" φωτίζει μεγάλης σημασίας ιστορικά γεγονότα από το 1936 έως το 1944: την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, τις διεργασίες ενίσχυσης του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, τη διάβρωση της γερμανικής κοινωνίας, τις εσωτερικές συναντήσεις του Χίτλερ με τους στενούς του συνεργάτες, τις εντάσεις στα ανώτατα κλιμάκια, την εισβολή στην ΕΣΣΔ, την κλοπή έργων τέχνης και βιβλίων από την Ευρώπη, το Ολοκαύτωμα.
Ένα εξαιρετικό ιστορικό αφήγημα, που μας βοηθά να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο τα πώς και τα γιατί μιας από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του 20ού αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος: Η κρύπτη
ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: 1949-2013
1. Ο σταυροφόρος
2. «Χάθηκαν όλα»
3. «Κοιτάζοντας βαθιά μέσα στον νου μιας σκοτεινής ψυχής»
ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: 1918-1939
4. «Θετά παιδιά της μοίρας»
5. «Η πιο μισητή εφημερίδα στη χώρα!»
6. Η νύχτα πέφτει
7. «Το μονοπάτι του Ρόζενμπεργκ»
8. Το ημερολόγιο
9. «Έξυπνες κινήσεις και ευτυχείς συγκυρίες»
10. «Οι καιροί δεν έχουν ωριμάσει ακόμα για μένα»
11. Εξορία στην Τοσκάνη
12. «Κέρδισα την καρδιά του παλιού κόμματος»
13. Η απόδραση
ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ: 1939-1946
14. «Το φορτίο όσων έμελλε να συμβούν»
15. Φτιάχνοντας μια νέα ζωή
16. Κλέφτες στο Παρίσι
17. «Ρόζενμπεργκ, ήρθε η μεγάλη σου στιγμή»
18. «Ειδικές αποστολές»
19. «Το δικό μας τραγικό ξεχωριστό πεπρωμένο»
20. Οι Ναζί της διπλανής πόρτας
21. Το υπουργείο του χάους
22. «Ένα ερείπιο»
23. «Πιστός σ' αυτόν ως το τέλος»
Επίλογος
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Παράρτημα Α: Χρονολογία του Γ' Ράιχ
Παράρτημα Β: Οι Πρωταγωνιστές
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE DEVIL'S DIARY. ALFRED ROSENBERG AND THE STOLEN SECRETS OF THE THIRD REICH
ΕκδότηςΠΕΔΙΟ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις23x17
ΜετάφρασηΣΚΑΡΒΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΞΕΝΑΚΗ ΧΡΥΣΑ, ΤΣΟΛΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΙΤΜΑΝ Κ. ΡΟΜΠΕΡΤ, ΚΙΝΙ ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας8370-0371
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

GENETHLIA, Valevaru, eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

[28/09/2017] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Ροζεμπεργκ ηταν ενας μισοτρελος, ουτε καν Γερμανος αλλα γερμανοφωνος Βαλτος και πιθανως μισοσλαβος, που σπουδασε στην Τσαρικη Ρωσια και μιλουσε τη ρωσικη καλυτερα απο τη γερμανικη γλωσσα. Οι Ναζι ποτε δεν τον πηραν στα σοβαρα, το δε πολυσελιδο και ασυναρτητο, δηθεν ιδεολογικο, βιβλιο του Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ, οπου επιχειρησε να αναπτυξει τις παγγερμανικες ρατσιστικες ιδεες των Γκομπινω και Τσαμπερλαιν, ηταν αδυνατο να διαβαστει ως το τελος, οπως κοροιδευτικα ελεγε ο Χιτλερ. Εχθρος των εβραιων που, ως προεδρος του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, ηθελε να τους διωξει απο τη Γερμανια, ηταν εξω απο τα κεντρα των αποφασεων (ουτε καν κληθηκε στη λεγομενη συσκεψη της Βανζεε). Για να τον ξεφορτωθει ο Χιτλερ, μετα τον Μπαρμπαροσα, τον διορισε στο διακοσμιτικο αξιωμα του Υπουργουν των Ανατολικων Εδαφων, οπου οι υφισταμενοι του Λοχσε και Κοχ αμεσως και απροκαλυπτα τον υποσκελισαν, κατ εντολη του Χιμλερ, ενω ηλθε σε συγκρουση και με τα SS γιατι επεμενε να θεωρει τους Σλαβους ως Αρειους και δεν ενεκρινε τις αγριοτητες εναντιον τους. Αντιθετως επεδοκιμαζε τους διωγμους των εβραιων της Ουκρανιας απο τα einsazgruppen. Στο υποψη ημερολογιο μεγαλοποιει τον ασημαντο ρολο του. Παντως εχει αξια, ως πηγη, καθοσον αφορα στις περιγραφομενες συναντησεις και συνομιλιες των ναζι ανωτατων αξιωματουχων με τον Χιτλερ, αλλα και τις λεηλασιες των εβραικων περιουσιων, στις οποιες βεβαια πρωταγωνιστες ηταν ο Γκαιριγκ και ο Χιμλερ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€8.46 €3.81
(-55%)
Κερδίζετε €4.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS