Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΝΟΦΟΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ

ΓΝΟΦΟΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 3219-0108
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€7.92
(-20%)
Κερδίζετε €1.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο συγγραφέας του πονήματος αυτού που φέρει τον τίτλο "Γνόφος αγνωσίας" δυστυχώς δεν είναι γνωστός. Κατά την γνώμη πολλών είναι πιθανώτατα σπουδαίος μοναχός, που πρέπει να έζησε στην Αγγλία τα μέσα του 14ου αιώνα. Ο ίδιος συνέγραψε και αλλά έξη βιβλία μυστικιστικού περιεχομένου όπως και το βιβλίο αυτό, μετέφρασε δε από τη Λατινική μετάφραση στα αγγλικά το έργο "Περί Μυστικής Θεολογίας" Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Από τα βιβλία του αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλης πνευματικής δύναμης άνθρωπος, που εφάρμοσε στη ζωή του και διδάσκει με τα συγγράμματά του, το πνευματικό, χριστιανικό, συνάμα και μυστικιστικό βίωμα, όπως το διετύπωσε ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης στα βιβλία του και προ παντός σ' αυτό που ήδη μνημονεύτηκε "Περί Μυστικής Θεολογίας". Όλα τα βιβλία του ο συγγραφέας αυτός τα έγραψε στην αγγλική γλώσσα της εποχής του και περισσότερο συγκεκριμένα στο γλωσσικό ιδίωμα της μέσης Αγγλίας. Η απόδοση στα Ελληνικά γίνεται από το αγγλικό πρωτότυπο με την επιθυμία και το σκοπό να δοθή στο ελληνικό χριστιανικό κοινό, προς ωφέλειά του, ένα ανάγνωσμα που είναι αποτέλεσμα της μεγάλης πνευματικής ανθήσεως στη Δύση και εντελώς ιδιαίτερα στην Αγγλία, κατά τον 14ο αιώνα, της μυστικής, ελληνικής, ανατολικής, θεολογίας.
Προτάσσουμε κείμενο και απόδοση στην καθομιλουμένη α) Του περί Μυστικής Θεολογίας έργου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και β) Μιας από τις επιστολές του ιδίου Διονυσίου, περί του τι είναι ο Θείος γνόφος, γιατί έχουμε αφ' ενός τη γνώμη ότι τούτο θα ευκολύνη στην κατανόηση του όλου θέματος περί του Γνόφου της Αγνωσίας και ύστερα γιατί θα δώση την ευκαιρία αναγνώσεως και στο κείμενο και στην καθομιλουμένη, της Μυστικής Θεολογίας του Αγίου Διονυσίου, από τους Έλληνες Ορθόδοξους αναγνώστες.
Όποιος Χριστιανός αξιωθή και διαβάση με προσοχή και διάθεση μέχρι τέλους το βιβλίο αυτό, έχουμε την ταπεινή γνώμη ότι οπωσδήποτε θα ωφεληθή απ' αυτό ή πολύ ή λίγο. Πολύ μεν εάν κατορθώση να εμβαθύνη σ' αυτό, λίγο δε, γιατί έστω, θα τον αρωματίση ψυχικά η πνευματική του αύρα και το ουράνιο άρωμα που εκπέμπεται από κάθε του σελίδα. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Προλεγόμενα
Περί μυστικής Θεολογίας. Κεφάλαιον πρώτον
Περί μυστικής Θεολογίας. Κεφάλαιον δεύτερον
Περί μυστικής Θεολογίας. Κεφάλαιον τρίτον
Περί μυστικής Θεολογίας. Κεφάλαιον τέταρτον
Περί μυστικής Θεολογίας. Κεφάλαιον πέμπτον
Επιστολή Ε' Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Επίγραμμα
Προσευχή προλόγου
Πρόλογος
Μικρή προτροπή για κείνον που γράφτηκε το βιβλίο αυτό
ΓΝΟΦΟΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ
Κεφάλαιο πρώτο. (Για τα τέσσερα στάδια της ζωής του ανθρώπου και της πορείας της κλήσης στην οποία αποσκοπεί αυτό το βιβλίο).
Κεφάλαιο δεύτερο. (Μια μικρή προτροπή για την απαλότητα της καρδιάς και την εργασία του βιβλίου αυτού).
Κεφαλαίο τρίτο. (Για το πως θα ενεργήση η εργασία του βιβλίου αυτού και για την αξία της απέναντι σε όποιες δήποτε άλλες εργασίες).
Κεφάλαιο τέταρτο. (Για την βραχύτητα αυτής της εργασίας και πως δεν μπορεί να αποκτηθή ούτε με την περιέργεια, ούτε με την φαντασία).
Κεφάλαιο πέμπτο. (Για το ότι κατά το διάστημα της εργασίας αυτής, όλα τα πλάσματα που υπήρξαν, υπάρχουν ή θα υπάρξουν καθώς και οι ενέργειές τους, πρέπει να εξαφανισθούν από το μυαλό σου μέσα σε ένα γνόφο λησμονιάς).
Κεφάλαιο έκτο. (Μια μικρή σκέψη γι' αυτή την εργασία γραμμένη με ερωτήσεις).
Κεφάλαιο έβδομο. (Για το πώς ο άνθρωπος μπορεί σ' αυτή την εργασία να φέρη τον εαυτό του ενάντια σ' όλες τις σκέψεις που γεννιούνται από την περιέργειά του, από τη μελέτη κι απ' τη φυσική ενέργεια του νου).
Κεφάλαιο όγδοο. (Μια καλή κατονομασία ωρισμένων αμφιβολιών, που παρεμβάλλονται κατ' αυτή την εργασία, και που διατυπώνονται μ' ερωτήσεις κι οι απαντήσεις τους σκοπό έχουν τη θανάτωση της περιέργειας της μάθησης και της φυσικής νόησης του ανθρώπου, τη διάκριση των τριών βαθμών, καθώς και τα μέρη της ενεργητικής και της θεωρητικής ζωής). [...]
Λεπτομέρειες
ISBN139789605500634
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
Κωδικός Πολιτείας3219-0108
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, Avaki

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο θάνατος πλησιάζει
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS