Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ // ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΛΟΗ ΒΕΡΙΤΗ

ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΛΟΗ ΒΕΡΙΤΗ

+
-
ΓΟΥΙΝ Π. ΤΖΟΝ
Κωδ. Πολιτείας: 1250-0975
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€9.54
(-25%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι νομικές ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ περιέχουν δεκατέσσερα ραδιοφωνικά θεατρικά, δεκατέσσερις διαφορετικές δραματοποιημένες φανταστικές νομικές υποθέσεις, γραμμένες από τον Τζον Π. Γουίν με αρχικό τίτλο "Η ετυμηγορία σας".
Κοινή αρχή που προκύπτει από κάθε μία από αυτές τις ιστορίες είναι ότι η δικαιοσύνη βασίζεται στα γεγονότα και μόνον αυτά. Καθώς μάλιστα η κοινή αντίληψη περί δικαίου αναπόφευκτα επηρεάζεται από συναισθήματα, διερευνάται και το ερώτημα "Είναι Νόμος και Δικαιοσύνη το ίδιο πράγμα;".
Η μετάφραση των υποθέσεων έγινε από τον Αλέξανδρο Παΐκο, έγκριτο δικηγόρο, και τα επεισόδια μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ το 1976 με τον τίτλο "Αστυνομικές Περιπέτειες".
Την παρούσα έκδοση επιμελήθηκε η Χλόη Βερίτη, αναφέροντας για το έργο και τον μεταφραστή:
"Πρόκειται για μικρές ιστορίες βασισμένες σε νομικές υποθέσεις που ο πατέρας μου είχε ακούσει από το BBC πριν από πολλά χρόνια και τον είχαν μαγέψει. Πάνω απ' όλα, όμως, πρόκειται για ιστορίες που μοιάζουν με πόρτες που ανοίγει η ίδια η ζωή και που τις κλείνει δίκαια -θέλω να πιστεύω- ή, ενίοτε, άδικα ένα παράθυρο του νόμου.
Τον θυμάμαι να κάθεται στο τεράστιο καρυδένιο του γραφείο και να αποκωδικοποιεί τις μαγνητοταινίες όπου συνήθιζε να ηχογραφεί το Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του BBC "Your Verdict" σε ένα μαγνητόφωνο, που για τα σημερινά δεδομένα φαντάζει αντικείμενο συλλεκτικής αξίας. Τον θυμάμαι, ακόμα, να σταματά και να γράφει το κείμενο στα αγγλικά. Στη συνέχεια, με πολλή υπομονή και επιμονή, με το απερίγραπτο μεράκι του για τη μετάφραση, αλλά και την απέραντη αγάπη του για τη νομική επιστήμη, έγραφε αργά και σταθερά, μέχρι να ολοκληρώσει την αγαπημένη του "Ετυμηγορία" στην ελληνική γλώσσα". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605582470
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
ΣειράΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις23x16
ΜετάφρασηΠΑΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΓΚΛΑΡΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
Κωδικός Πολιτείας1250-0975
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΕΡΒΙΣΗ
UMIT AHMET
€18.61 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.17
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS