Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΑΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ Ε

ΑΝΑΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

+
-
ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΧΡ.
Κωδ. Πολιτείας: 3040-1010
Τιμή Έκδοσης
€30.00
Τιμή Πολιτείας
€24.00
(-20%)
Κερδίζετε €6.00

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις τρέχουσες συνθήκες, υπάρχει περίπτωση σημαντικής καθυστέρησης στην εκτέλεση και την παράδοση της παραγγελίας σας καθώς α/πολλοί εκδότες υπολειτουργούν και επίσης πολλοί έχουν κλείσει χωρίς να μας ενημερώσουν, β/παρά τις δεκάδες έκτακτες προσλήψεις και εμείς οι ίδιοι υπάρχουν μέρες που δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στον όγκο εργασίας, γ/ οι εταιρείες ταχυμεταφορών (courier) δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της περιόδου και εμφανίζουν μεγάλη δυσλειτουργία. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τα παραπάνω πριν δημιουργήσετε μία παραγγελία.

- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πολλοί είναι οι λόγοι που κάνουν επιστημονικά συναρπαστικό το ζήτημα της ανάλωσης των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και των παράλληλων εισαγωγών:
Πρόκειται για ζήτημα που διατρέχει όλους τους κλάδους της διανοητικής ιδιοκτησίας δηλαδή τα εμπορικά σήματα, τις τεχνικές δημιουργίες, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, αλλά ακόμα και τον ελεύθερο και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Από την άποψη αυτή προσφέρεται για συγκριτική παρατήρηση του πώς αντιμετωπίζεται η ανάλωση στους επιμέρους κλάδους, για την εξαγωγή γενικών αρχών και για την αναζήτηση της γενικότερης διαπλοκής των επιμέρους αυτών κλάδων μεταξύ τους (βλ π.χ. το ζήτημα του πώς το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού μπορεί να επηρεάσει την εφαρμογή του δικαίου του αθέμιτου ανταγωνισμού). Πρωτίστως, το ζήτημα της ανάλωσης βρίσκεται στην τομή των αποκλειστικών δικαιωμάτων στα άϋλα αγαθά (νομικών μονοπωλίων) και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Αυτή η σύγκρουση των άϋλων αγαθών με τον ελεύθερο ανταγωνισμό είναι από μόνη της ζήτημα επιστημονικά "εκρηκτικό" και αμφιλεγόμενο.
Πρόκειται για ζήτημα που παρουσιάζει ενδιαφέρον και για κλάδους πέραν της διανοητικής ιδιοκτησίας. Βρίσκεται στον πυρήνα της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών. Επίσης, επηρεάζει το δικαίωμα της κυριότητας όσων αποκτούν προϊόντα που ενσωματώνουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και την εξουσία τους για περαιτέρω διάθεση των προϊόντων αυτών.
Ακόμα, έχει απασχολήσει εκτενώς την ημεδαπή και αλλοδαπή νομολογία, ιδίως μάλιστα αυτή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρώην ΔΕΚ), Αυτό καταδεικνύει ότι πρόκειται για ζήτημα με αξιόλογο πρακτικό και συναλλακτικό ενδιαφέρον και αντικείμενο σύγκρουσης συναλλακτικών συμφερόντων που αναζητούν από τον ερμηνευτή του δικαίου την ισόρροπη στάθμισή τους.
Το ζήτημα της ανάλωσης είναι άρρηκτα συνδεμένο με το ζήτημα των παράλληλων εισαγωγών. Ουσιαστικά πρόκειται για τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Γι' αυτό, το εισαγωγικό κεφάλαιο της παρούσας μελέτης παρουσιάζει το φαινόμενο των παράλληλων εισαγωγών, επισημαίνει τις συναλλακτικές του αιτίες και περιγράφει τις οικονομικές και δικαιοπολιτικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί υπέρ και κατά της πλήρους απελευθέρωσής τους.
Στη συνέχεια, η μελέτη διαρθρώνεται σε δύο μέρη, ένα "Γενικό" και ένα "Ειδικό". Το "Γενικό" μέρος εξετάζει την εξελικτική πορεία της νομολογίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη θεωρία για τη διάκριση της ύπαρξης και της άσκησης του δικαιώματος διανοητικής ιδιοκτησίας, προς τη θεωρία για το ειδικό αντικείμενο του δικαιώματος και τέλος στη θεωρία για την ανάλωση. Η πορεία αυτή καταδεικνύει το ρόλο που διαδραμάτισε η θεωρία της ανάλωσης στο πλαίσιο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξισορρόπηση της σύγκρουσης ανάμεσα στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας αφενός και την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και τον ανταγωνισμό αφετέρου. Στην ίδια ενότητα επισημαίνονται και οι βασικές νομικές αρχές που διέπουν την ανάλωση, οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να επέλθει, τα γεωγραφικά της όρια και η σημασία της συγκατάθεσης του φορέα του δικαιώματος διανοητικής ιδιοκτησίας στη θέση προϊόντων σε κυκλοφορία.
Το "Ειδικό" μέρος εξετάζει την ανάλωση στα κυριότερα επιμέρους δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, δηλαδή το εμπορικό σήμα, την ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Αναφέρεται επίσης στα ζητήματα των παράλληλων εισαγωγών από την άποψη του αθέμιτου και του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Σε όλη τη μελέτη προσπάθησα να αναδείξω τη σημασία της νομολογίας. Η αξιοποίηση της νομολογίας για την επισήμανση και τη συζήτηση των αναφυόμενων νομικών ζητημάτων ανταποκρίνεται σε μια επιστημονική μέθοδο πιο "εμπειρική", την οποία προσωπικά βρίσκω πιο ελκυστική, αλλά και πιο ρεαλιστική, προκειμένου για ζητήματα που ανακύπτουν μέσα από τις ίδιες τις συναλλαγές. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. Το ζήτημα των παράλληλων εισαγωγών και της ανάλωσης
Στο πλαίσιο των άϋλών αγαθών
Στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού
2. Συναλλακτικές αιτίες των παράλληλων εισαγωγών
3. Οικονομικές εκτιμήσεις για τις παράλληλες εισαγωγές
4. Οι νομοθετικές διατάξεις.
5. Η συνταγματική διάσταση της αρχής της ανάλωσης
ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Β. Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΩΣΗΣ
1. Η ύπαρξη και η άσκηση του δικαιώματος
Οι αρχές της εδαφικότητας και της αποκλειστικότητας
Η αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων
Η σύγκρουση
Η διάκριση ύπαρξης και άσκησης του δικαιώματος
Κριτική
2. Το ειδικό αντικείμενο του δικαιώματος
Εισαγωγή
Σήμα
Ευρεσιτεχνία
Πνευματικά δικαιώματα
Συγκριτικές παρατηρήσεις
Κριτική
Η ανακύκλωση του προβλήματος
Έλλειψη ασφαλών κριτηρίων
Οντολογικός ή τελολογικός προσδιορισμός;
Προσδιορισμός κατά το εθνικό δίκαιο
Προσδιορισμός με δικαιο-συγκριτική ανάλυση
Αυτόνομος προσδιορισμός από το δίκαιο της Ένωσης
Η ανάγκη τελολογικού προσδιορισμού
3. Η ανάλωση του δικαιώματος
Εισαγωγή
Τι προκαλεί την ανάλωση;
Τα γεωγραφικά όρια της ανάλωσης
Ανάλωση στα κατ' ιδίαν δικαιώματα
Συγκατάθεση του δικαιούχου και κυκλοφορία προϊόντων από τρίτους
Εταιρική σύνδεση
Συστήματα διανομής και συμβατικές άδειες χρήσης
Αναγκαστική άδεια χρήσης
Μεταβίβαση
Παράθεση συμβατικών δεσμεύσεων
ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Γ. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ
Εισαγωγή [...]
Το ειδικό αντικείμενο του δικαιώματος
Ο κανόνας της "διπλής ταύτισης"
Οι νομοθετικές διατάξεις
Η νομολογία του Δικαστηρίου
Η ποιοτική διαφοροποίηση των προϊόντων
Η εισαγωγή προϊόντων ως χρήση του σήματος
Η διαφημιστική χρήση σήματος
Η ανασυσκευασία
Ποινικές διατάξεις
Δ. ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ
Ε. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΤ. ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Ζ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605620639
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΣειράΜΕΛΕΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 20
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων330
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3040-1010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak

Toν συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ
VARGAS-LLOSA MARIO (NOBEL 2010)
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Η ευφυΐα θα ήταν η δυνατότητα να λες κάτι βαθύ με πολύ απλά λόγια [...]Ρίχτηκα με τα μούτρα στην αναζήτηση του προσωπικού μου θεού: ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ. Όσο πιο συμπυκνωμένα και λακωνικά έγραφα τόσο λιγότερα περιθώρια για λ...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS