Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ // ΚΑΤ΄ ΑΡΘΡΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΚΑΤ΄ ΑΡΘΡΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΝ 2190/1920 ΑΡΘΡΑ 1-35γ

+
-
ΠΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0545
Τιμή Έκδοσης
€80.00
Τιμή Πολιτείας
€72.00
(-10%)
Κερδίζετε €8.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η παρούσα νέα έκδοση του "Δικαίου της Ανώνυμης Εταιρίας" ονομάζεται μεν "3η", στην πραγματικότητα όμως στηρίζεται σε μια διαφορετική προσέγγιση ως προς την παρουσίαση της ύλης σε σχέση με την προηγούμενη: Έμφαση δεν δίδεται τόσο στην εκτενή και αυτοδύναμη ανάλυση των ζητημάτων, όσο στη σύντομη (αλλά κατά το δυνατόν πλήρη και ακριβή) αναφορά τούτων, με παροχή στον αναγνώστη παραπέρα νομολογιακών και βιβλιογραφικών ενδείξεων για την όποια πρόσθετη έρευνα εκείνος θα έκρινε ενδεδειγμένη. Με όρους αντίστοιχων γερμανικών έργων, θα μπορούσε να πει κανείς ότι, αν η δεύτερη έκδοση αντιστοιχούσε σε κάτι σαν το Kolner Kommentar zum Aktiengesetz, η παρούσα είναι περισσότερο στα χνάρια του "Kurzkommentar" του Huffer. Έμφαση δίνεται επίσης στην πρακτική διάσταση του δικαίου της ανώνυμης εταιρίας, με παροχή μέσω check lists υποδείξεων για ένα σημαντικό αριθμό υποθέσεων της ανώνυμης εταιρίας. Η αλλαγή αυτή στο "στυλ" του έργου κατέστη επιτακτική λόγω των πολλών μεταβολών του Ν. 2190/1920, που μεσολάβησαν μετά τη β' έκδοση. Κρίθηκε ότι μια νέα έκδοση, της ίδιας έκτασης με την προηγούμενη, θα καθυστερούσε υπερβολικά, με τον κίνδυνο νέων τροποποιήσεων του Ν. 2190/1920, που θα προέκυπταν καθ' οδόν και που θα αποτελούσαν παραπέρα αιτία καθυστέρησης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ΔικΑΕ να επανέλθει στη μείζονα μορφή του, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Ελπίζεται η παρούσα έκδοση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων εκείνων που είχαν τιμήσει τις δύο προηγούμενες, μελετώντας τις ή και αναφερόμενοι σ' αυτές. Αφιερώνεται δε εγκάρδια στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, σ' εκείνους δηλ. που πρωτοπορούν στην επεξεργασία και την εφαρμογή του δικαίου της ανώνυμης εταιρίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην κα Μαρίνα Τσικουρή, που με τη γνωστή επιμέλεια και αξιοπιστία της διαχειρίστηκε το μεγάλο και δύσκολο αυτό εκδοτικό εγχείρημα, την κα Αρετή Δευτεραίου, και βέβαια τους εκδότες, τη Νομική Βιβλιοθήκη, ιδιαίτερα στο πρόσωπο του κ. Αντώνη Καρατζά, που με συνεχή καλή διάθεση στάθηκαν κοντά στους συγγραφείς και τον επιμελητή της έκδοσης. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
ΓΕΝΙΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ISBN13ΧΧ9789605622091
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων1390
Διαστάσεις25x18
Κωδικός Πολιτείας3040-0545
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
LUECKE RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS