Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 3040-1022
Τιμή Έκδοσης
€53.00
Τιμή Πολιτείας
€47.70
(-10%)
Κερδίζετε €5.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η νέα σειρά που ξεκινά με τον τίτλο "Εγχειρίδια Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου" φιλοδοξεί να μεταδώσει σύγχρονες απόψεις, θέσεις και μεθοδολογία που αναπτύσσονται, εξελίσσονται και εφαρμόζονται στους κλάδους του Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου γενικότερα. Απευθύνεται σε ένα ευρύ κύκλο προσώπων, στους φοιτητές, τους νέους δικηγόρους, ερευνητές, δικαστές αλλά και άλλους έμπειρους εφαρμοστές του δικαίου, που πάντοτε θα έχουν ανάγκη να προστρέχουν στη συστηματοποιημένη και ολοέν ανανεούμενη γνώση.
Το φοιτητικό κυρίως κοινό θα πρέπει να μάθει να εξοικειώνεται με έναν άλλο τρόπο προσέγγισης του δημοσίου δικαίου, κυρίως μέσα από την παράλληλη ανάγνωσή του με το ενωσιακό δίκαιο και με συνείδηση των επιρροών που δέχεται αυτό από το διεθνές δίκαιο και το δημόσιο συγκριτικό δίκαιο. Το ελληνικό δημόσιο δίκαιο δεν βρίσκεται σε απομόνωση και έχει ανατραπεί η ιεραρχία των κανόνων δικαίου που διδασκόμασταν από τα κλασσικά εγχειρίδια. Πολλές κλασσικές κατηγοριοποιήσεις της νομικής επιστήμης με κορυφαία αυτή της διάκρισης σε δημόσιο και ιδιωτικό δίκαιο τείνουν να απαλειφθούν. Τα πάντα τίθενται υπό συζήτηση και η σειρά αυτή σκοπεύει να αναδείξει όλα τα σύγχρονα θέματα μέσα από συλλογικούς τόμους, φοιτητικά εγχειρίδια και μονογραφίες.
Τα εγχειρίδια που θα φιλοξενήσει η σειρά θα είναι επιτυχία εάν θεωρηθούν εναλλακτικά όχι από την άποψη ότι θα φιλοξενούνται σε αυτά "αιρετικές" θέσεις, εφ' όσον τέτοιες είναι μόνον οι ατεκμηρίωτες επιστημονικές θέσεις, αλλά διότι θα συνδέουν το παληό με το νέο, π.χ. το συνταγματικό δίκαιο συγχρόνως με τη συνταγματική πραγματικότητα, τη θεωρία για την αρχή του κράτους δικαίου με την κριτική για τον τρόπο εφαρμογής της και ενδεχόμενα με προτάσεις βελτιωτικές, ή ενδεχόμενα την υπεροχή του ενωσιακού δικαίου έναντι του Συντάγματος με συνέπεια την αντίστοιχη προσαρμογή όλης της ύλης του Συνταγματικού Δικαίου και άλλα πολλά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα μπορούσαν να αναδείξουν τις δυνατότητες ανανέωσης των Εγχειριδίων αλλά αυτό θα αφεθεί στην ευθύνη των κατ' ιδίαν συγγραφέων.
Στους συλλογικούς τόμους η σειρά θα ρίξει ένα ιδιαίτερο βάρος διότι στόχος της είναι να συστηματοποιήσει, να καλύψει σε έκταση με επί μέρους μελέτες όλη την ύλη του Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και κυρίως να εμβαθύνει σε αυτή, ξεκινώντας από τις αρχές, περνώντας στα δικαιώματα και καταλήγοντας σε άλλα οργανωτικής και διαδικαστικής φύσεως θέματα που αφορούν το κράτος και τον οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος οι μονογραφίες θα στοχεύσουν επιλεκτικά σε ανοικτά ακόμη για την επιστήμη ζητήματα, που όμως θα παρέξουν παράλληλα και γενικότερες για τον κλάδο πληροφορίες.
Με την ελπίδα ότι η σειρά θα επιτύχει τον στόχο της και θα φανεί χρήσιμη κυρίως στην πανεπιστημιακή κοινότητα, την αφιερώνω στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και τους συναδέλφους μου Καθηγητές και Λέκτορες του Δημοσίου Δικαίου, που καλλιεργούν τους κλάδους του Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου χρόνια τώρα με συνέπεια, διορατικότητα, ικανότητα προσαρμογής σε κάθε νέα εξέλιξη του δικαίου και με σεβασμό στις απαιτήσεις της επιστημονικής μεθόδου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον Καθηγητή, Γιώργο Κασιμάτη, που προλόγισε το συλλογικό αυτό έργο με την βαθειά επιστημονική γνώση και εμπειρία που τον διακρίνουν, καθώς επίσης και στον εκδοτικό οίκο "ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ", που υποστηρίζει την έκδοση αυτής της σειράς.
Απρίλιος 2014 Θεοδώρα Δ. Αντωνίου (Από τον πρόλογο της νέας σειράς)

Περιεχόμενα

[1] Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Θεοδώρα Αντωνίου
[2] Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
Ήβη Μαυρομούστακου
[13] ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Αικατερίνη Ηλιάδου, Δ.Ν.
[4] ΤΟ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Χαράλαμπος ΤσιλιώτηςΠανεπιστήμιου Πελοποννήσου
[5] Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Ευγενία Πρεβεδούρου
[6] Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ιωάννης Σαρμάς
[7] ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Γώγος
[8] ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μελέτιος Μουστάκας
[9] ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ι. ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ελένη Θεοχαροπούλου
II. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Αθανάσιος Τσιρωνάς
[10] Η ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γιώργος Γεραπετρίτης
[11] ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΕΩΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 § 1 Σ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ Δημήτριος Τσικρικάς
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGENERAL PRINCIPLES OF PUBLIC LAW
ISBN139789605622541
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΣειράΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων452
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕπιμέλειαΑΝΤΩΝΙΟΥ Δ. ΘΕΟΔΩΡΑ
Κωδικός Πολιτείας3040-1022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS