Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ // ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν 4308/2014 ΚΑΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν 4308/2014 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛ. 1003/2014 ΚΑΙ 1002/2015

ΣΓΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0901




Παρουσίαση

Είναι γεγονός, ότι το πλέον σημαντικό νομοθέτημα, σε ό,τι αφορά την Λογιστική και τον Κώδικα τήρησης βιβλίων και στοιχείων, της τελευταίας τριακονταετίας είναι ο νόμος 4308/2014 (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα). Με τις διατάξεις του νόμου αυτού, όχι μόνο απλουστεύονται οι διαδικασίες που σχετίζονται με την λογιστική παρακολούθηση των πράξεων και συναλλαγών μιας επιχείρησης (έκδοση στοιχείων, καταχώριση στα λογιστικά βιβλία και τρόποι τήρησης αυτών), αλλά ταυτοχρόνως, μεταβάλλεται σε μεγάλο επίπεδο και η φιλοσοφία του σχεδίου λογαριασμών, καθώς και του τρόπου κατάρτισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων.
Εισάγονται γνωστές μεν έννοιες, στις οποίες ωστόσο, δίδεται διαφορετικό περιεχόμενο, σε σχέση με ό,τι μέχρι τώρα ήταν εφαρμοστέο, όπως έννοιες που αφορούν στα λογιστικά αρχεία (βιβλία), στα λογιστικά στοιχεία (παραστατικά), στο ηλεκτρονικό τιμολόγιο, αλλά και στο απλοποιημένο τιμολόγιο, στους κανόνες επιμέτρησης των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων, στην εύλογη αξία, στις οντότητες, στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις.
Στο ανά χείρας έργο, επιχειρείται μια πρώτη ερμηνεία των νέων αυτών διατάξεων, στο πλαίσιο του ψηφισθέντος ως άνω νόμου, αλλά και σε συνδυασμό με τις επισημάνσεις της αιτιολογικής έκθεσης που τον συνοδεύει. Ο στόχος που τίθεται, σε ό,τι αφορά μια πρώτη προσέγγιση στη νέα φιλοσοφία, είναι να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στους νεωτερισμούς που αναγγέλλονται από τις νέες διατάξεις, ώστε να γίνει φανερή η αντιστοιχία, η συσχέτιση, ή ενδεχομένως η διαφοροποίηση με αυτά που ίσχυαν στο παρελθόν.
Ασφαλώς, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, σε κάθε περίπτωση οι αρχές της Λογιστικής δεν αλλάζουν. Η επιχείρηση (οντότητα) θα πρέπει να καταγράφει τις συναλλαγές που στοιχειοθετούν λογιστικά γεγονότα, στα λογιστικά της βιβλία, υιοθετώντας ένα λογιστικό σύστημα (απλογραφικό ή διπλογραφικό, βάσει ενός σχεδίου λογαριασμών) και ακολουθώντας τους κανόνες αποτίμησης (επιμέτρηση), όπου είναι αναγκαίο, για την κατ' αξίαν εκτίμηση της περιουσίας και των υποχρεώσεών της. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Α. Καθορισμός των οντοτήτων
Β. Λογιστικό σύστημα και λογιστικά αρχεία (βιβλία)
Γ. Τα λογιστικά στοιχεία (παραστατικά, δικαιολογητικά)
Δ. Χρόνος ενημέρωσης λογιστικών αρχείων (βιβλίων)
Ε. Διαφύλαξη λογιστικών αρχείων
ΣΤ. Τα υπόλοιπα λογιστικά αρχεία (βιβλία)
Ζ. Χρηματοοικονομικές καταστάσεις
Η. Γενικές αρχές σύνταξης χρηματοοικονομικών καταστάσεων
Θ. Κανόνες επιμέτρησης - Αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGREEK ACCOUNTING STANDARDS
ISBN139789605623692
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων366
Διαστάσεις13x10
Κωδικός Πολιτείας3040-0901
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΖΩΗ
SVEVO ITALO
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΓΑΤΑ
RIXON ANGELA
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS