Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ON LINE GAME: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

+
-
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0930
Τιμή Έκδοσης
€18.99
Τιμή Πολιτείας
€15.19
(-20%)
Κερδίζετε €3.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σήμερα, το 2075, το επάγγελμα του παππού μου δεν υπάρχει πια. Ήταν δικαστής κάποτε αλλά οι άνθρωποι της εποχής μου αποφάσισαν να καταργήσουν τα δικαστήρια, γιατί με έναν υπερυπολογιστή που έφτιαξαν (τον i-M-Right) βγάζουν αποφάσεις για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο πολύ πιο γρήγορα. Ο παππούς με πάει πίσω στην εποχή που υπήρχαν τα δικαστήρια και οι δικαστές. Με μπλέκει κι εμένα στις ιστορίες του! Μέσα από τις αφηγήσεις του ζω μαζί του τις δίκες που ήταν πρόεδρος και γίνομαι κι εγώ, άλλοτε δικηγόρος, που πρέπει να βοηθήσει κάποιον που έπεσε θύμα απάτης και άλλοτε περιβόητος κλέφτης έργων τέχνης, που προσπαθεί να ξεγλιστρήσει από τη δικαιοσύνη... Παίζοντας διάφορους ρόλους μαθαίνω τη λειτουργία των δικαστηρίων και πόσο σημαντικό είναι το έργο τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η αξία της δικαιοσύνης τονίζεται μέσα από την απώλεια του προσωποκεντρικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης στο μέλλον. Η αντικατάσταση του φυσικού προσώπου που κρίνει και αποφαίνεται από ένα πρόγραμμα οδηγεί σε στρεβλώσεις. Η Λύση, το δικαστήριο του μέλλοντος, θέτει το θέμα της τεχνολογίας ως απειλή για την ανθρώπινη δραστηριότητα σε μια σειρά από τομείς ενώ θίγει και το ζήτημα της αστυνόμευσης της προσωπικής ζωής και της παραβίασης των ατομικών ελευθεριών. Από την εποχή της «τυφλής Δικαιοσύνης» το μέλλον περιγράφεται να έχει περάσει στη δικαιοδοσία του πανεπόπτη ηλεκτρονικού υπολογιστή οι αποφάσεις του οποίου σηκώνουν πολλή κουβέντα. Ο Άρης, συζητώντας με τον παππού του, εκτός από το μάθημα που παίρνει, ανακαλύπτει μια ιδιαίτερη ποιότητα που διαθέτει: το αίσθημα δικαίου. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά του δημοτικού τα οποία διαβάζουν με ευχέρεια και σε παιδιά των πρώτων τάξεων του γυμνασίου. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Στα παιδιά στα οποία αρέσει να θέτουν προαιώνια ερωτήματα για τη ρίζα του «κακού» που οδηγεί τους ανθρώπους σε διενέξεις, για την ανάγκη για θέσπιση νόμων και τελικά την απονομή δικαιοσύνης, το βιβλίο θα δώσει απαντήσεις αλλά και ένα χρήσιμο πλαίσιο σκέψης. Δεν θα λείψει η διασκέδαση καθώς στον μελλοντικό κόσμο όπου συναντιέται ο 12χρονος Άρης με τον συνταξιούχο δικαστή παππού του, οι συγκρίσεις με την παλαιότερη εποχή προκαλούν γέλιο. Ενδιαφέρον θα βρουν και στο διαδικτυακό παιχνίδι Ο μικρός δικαστής όπου παίζοντας θα ελέγξουν τις γνώσεις τους. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Η Νομική Βιβλιοθήκη, με πολύχρονη παρουσία και κύρος στον χώρο του νομικού βιβλίου, προχώρησε εδώ και μερικά χρόνια στη δημιουργία Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία απευθύνονται σε μικρούς αναγνώστες προσεγγίζοντας κομβικά και καίρια θέματα κι εξηγώντας τα στα παιδιά μέσω ιστοριών ενώ δίνουν πολλές πληροφορίες για τη νομοθεσία και τα δικαιώματα. Το βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου λειτουργεί ως εγχειρίδιο κωδικοποιημένων πρακτικών γνώσεων για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, ως αφορμή για αναζήτηση και άλλων πληροφοριών και ως επιβεβαίωση της σημασίας να ζούμε εντός ενός συστήματος δικαίου που όταν λειτουργεί εύρυθμα αποτελεί εγγύηση για τη δημοκρατία. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 20/11/2015)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Πώς έμπλεξα με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις
Ο Δίκαιος και ο Αριστείδης
Αντίστροφη μέτρηση
Ήρθα από το μέλλον!
Τα προϊστορικά δικαστήρια
Η λύση (i-M-Right)
Παρεφέτες ή παρεγραβιέρες;
Πολιτικό δικαστήριο και τρίχες κατσαρές
Ο Πικάσο στο ποινικό δικαστήριο!
...μέχρι αποδείξεως του εναντίου. (Ποιος είναι πάλι τούτος ο εναντίου;)
Τρέλα και διαμεσολάβηση
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605624743
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΣειράΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων78
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΕπιμέλειαΝΤΕΚΑΣΤΡΟ ΜΑΡΙΖΑ
ΕικονογράφησηΚΑΛΟΓΕΡΗ ΛΙΛΑ
Κωδικός Πολιτείας3040-0930
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ttzanaki

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οι ιππότες της Μάλτας
DIBDIN MICHAEL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS