Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ

+
-
ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΙΑΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 8133-0285
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα όρια στις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας είναι απαραίτητα. Τα υλικά που χρειάζονται για να μπουν τα όρια αυτά, μπορεί να τα βρει ο καθένας μας και δεν είναι άλλα από διάθεση για διάλογο, υπομονή, κατανόηση, εμπιστοσύνη, αλληλοσεβασμός, προσπάθεια να μπει ο εαυτός στη θέση του άλλου. Όπου απουσιάζει ο διάλογος φυτρώνει ένας τοίχος. Όριο σε μια σχέση δεν πρέπει ποτέ να είναι ο τοίχος. Ο τοίχος δεν προστατεύει κανένα κι από τίποτα, όσο ψηλός κι αν χτιστεί. Δεν είναι ο τοίχος παιχνίδι, αν χτιστεί ανάμεσά μας θα φέρει απομόνωση, μοναξιά, αίσθημα εγκατάλειψης, θλίψη, θυμό, πόνο. Όχι στους τοίχους και στα στεγανά λοιπόν! Ναι στον διάλογο!
"Γιατί η ζωή δημιουργεί προβλήματα και η κουβέντα λύσεις..." όπως είπε η γιαγιά Μαντώ.
Ο τοίχος του Μαντολίνου, χτίστηκε από δυο αδερφούς για λόγους ανόητους και γκρεμίστηκε για λόγους πολύ, πάρα πολύ σοβαρούς και αυτονόητους. Αυτά είναι πολύ συνηθισμένα πράγματα για τους τοίχους. Εκεί που πιστεύεις ότι σε προστατεύουν, εκεί βρίσκεσαι παγιδευμένος μέσα τους και μπλεγμένος σε πολύ, πάρα πολύ μεγάλους μπελάδες...
"Όλ' αυτά τα τραβάτε, φίλοι μου, επειδή κανείς σας δεν μπήκε στον κόπο να καθίσει και να κουβεντιάσει ό,τι τον πίκραινε και τον θύμωνε και να το βγάλει από μέσα του. Και να τώρα το αποτέλεσμα: Ο τοίχος που έβαλαν οι πατεράδες σας να στέκεται ανάμεσά τους, τον έχουν τώρα εχθρό και κινδυνεύει να καταπιεί τα παιδιά τους!" (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ
Λίνος
Μαντώ και Λίνος
Τα μωρά
Το "δώρο"
Τα καρφωμένα παράθυρα
Τα μωρά
Τα γενέθλια
Ροκ και λαϊκά
Η γέρικη βελανιδιά και το μαντολίνο
Ο τοίχος του... μαντολίνου
Επικοινωνία
Οι... ένοικοι του τοίχου
Μέσα στον τοίχο
Εξαφάνιση...
Το μαντολίνο ξανά...
Λεπτομέρειες
ISBN139789605642402
ΕκδότηςΟΣΕΛΟΤΟΣ
ΣειράΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας8133-0285
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[21/09/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ξεκινώντας από ένα παιδικό πείσμα, δύο αδέλφια καταλήγουν απομακρυσμένα και με μίσος μεταξύ τους, στενοχωρώντας συγγενείς και οικείους και κάνοντας το μαντολίνο του πατέρα τους Λίνου να σωπάσει επ’ αόριστον. Οι τοίχοι που η μορφή τους εξελίσσεται όσο μεγαλώνουν τα δύο αδέρφια έχουν τόσο κυριολεκτική-υλική υπόσταση όσο και συμβολική. Ώσπου τα παιδιά τους, τα εγγόνια του Λίνου και της Μάντως, αποφασίσουν να επαναστατήσουν και να σπάσουν το διαχωρισμό του τοίχου. Να έρθουν σε επαφή, να αγκαλιάσουν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να συνετίσουν και τους γονείς τους, τον Πετρή και το Σιδερή και στο τέλος όλοι να μονιάσουνε. Σ’ αυτόν τον κόσμο που μας φιλοξενεί-εμάς και τους τοίχους μας- τα παιδιά δείχνουν το δρόμο της αγάπης, «γιατί χωριστά η ζωή δεν έχει καμιά νοστιμιά, καμιά χαρά…». Ο τοίχος του μαντολίνου είναι ένα τρυφερό παραμύθι, μεστό ευαισθησίας, φαντασίας, αλληγορίας και, δυστυχώς, πραγματικότητας, που αφορά τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, τα εμπόδια, αλλά και την υπέρβασή τους. Θα είναι πάντα επίκαιρο όσο «χτίζουμε τοίχους» και έχει αισιόδοξα μηνύματα, αγάπης και συμφιλίωσης, όταν το μαντολίνο ηχεί ξανά στα χέρια του παππού Λίνου, μετά από καιρό αποξένωσης και θλίψης. Είναι πολύ ευχάριστο και διδακτικό για παιδιά κι εφήβους, εντούτοις το συνιστώ ανεπιφύλακτα και σε ενήλικους γονείς, γιατί εκείνοι είναι συνήθως οι δημιουργοί διχασμών και παρεξηγήσεων, συμπαρασύροντας συχνά σε de facto καταστάσεις όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και στον οικογενειακό τους περίγυρο, παιδιά, παππούδες κ.ά. Έχουν όλες οι μεριές πολλά να διδαχτούν από την ιστορία!

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44
Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
LUECKE RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS