Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ // ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

+
-
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 8133-0583
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€17.50
(-30%)
Κερδίζετε €7.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται να γίνουν κατανοητές πλευρές της σύγχρονης κοινωνίας που έχει μπει σε πρωτόγνωρους δρόμους, δρόμους που πολλά μας υπόσχονται και πολύ μας τρομάζουν. Το σχολείο αποτέλεσε το "όχημα" αυτής της προσπάθειας. Μολονότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο σύγχρονος άνθρωπος και ο κόσμος του, το σχολείο στάθηκε η "αφορμή" για την περιγραφή και ερμηνεία του σημερινού κοινωνικού πλαισίου και των βασικών οικονομικών, τεχνολογικών, ιδεολογικών και πολιτισμικών συνιστωσών του.
Το βιβλίο αποτελείται από τρεις ενότητες. Στην πρώτη επιχειρείται η παρουσίαση μιας συνοπτικής εικόνας των εξελίξεων του βιομηχανικού καπιταλισμού, και ιδιαίτερα των εξελίξεων των τελευταίων δεκαετιών (δεκαετία του 1970 και μετά), ώστε να γίνει εφικτή η κατανόηση των προσδιοριστικών στοιχείων της σύγχρονης εκπαίδευσης και του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Στη δεύτερη ενότητα, με αφετηρία τη σχετικιστική λογική του μεταμοντέρνου, που προτρέπει στη δημιουργία μέσα από τον ελεύθερο συνδυασμό ετερόκλητων στοιχείων, την ενδεχομενικότητα, το πρόσκαιρο και τη ρευστότητα, εξετάζονται πλευρές της σύγχρονης ιδεολογίας και κουλτούρας. Από τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι την κατάθλιψη που ως ασθένεια συνδέεται με τα προτάγματα των καιρών μας, διαπιστώνεται ως κοινό χαρακτηριστικό η διάσταση που υπάρχει μεταξύ των διακηρυκτικών υποσχέσεων με τις πρακτικές εφαρμογές και την αλλοτρίωση που πηγάζει από τη γενικευμένη εμπορευματοποίηση του κόσμου και την παθητικοποίηση του ανθρώπου.
Στην τρίτη ενότητα, τέλος, γίνεται προσπάθεια να καταδειχθούν σημαντικές πλευρές της σχολικής πραγματικότητας, ο ρόλος της στην αναπαραγωγή και τη δικαίωση των κοινωνικών ανισοτήτων, ο τρόπος με τον οποίο οι κοινωνικές και ιδεολογικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν επηρεάσει τη λειτουργία του σχολείου, ενώ στο τέλος επιχειρείται η ανίχνευση και η σκιαγράφηση της εικόνας ενός "άλλου" σχολείου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605646837
ΕκδότηςΟΣΕΛΟΤΟΣ
ΣειράΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων314
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας8133-0583
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
SABAHATTIN ALI
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS