Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΑ

+
-
ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 8133-0819
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σκέφτομαι τον άνθρωπο να έρχεται στον κόσμο σαν ένα φαντασιακό αστέρι. Άλλοτε κάπου ψηλά, άλλοτε σε κάποιο βυθό. Αν το αστέρι αυτό λάβει φροντίδα, αγάπη, στοργή απ' τη στιγμή που γεννιέται, θα εξελιχθεί σε άστρο δυνατό, αυτόφωτο. Αν εγκαταλειφθεί στην τύχη του χωρίς εφόδια, στην προσπάθειά του να βρει τον δρόμο του, ίσως διασπαστεί σε περισσότερα άστρα. Ενδέχεται τη στιγμή μιας τέτοιας διάσπασης να διαφύγουν και αρκετοί μετεωρίτες, που στην πορεία και την πτώση τους θα επιφέρουν τραυματισμούς. Το διασπασμένο πλέον αστέρι θα αγωνιστεί να επιβιώσει. Ίσως σταθεί τυχερό στην πορεία της ζωής του και συναντήσει ξανά τα κομμάτια του, γεμάτα διαφορετικές εμπειρίες το καθένα, και καταφέρει να ξαναγίνει ακέραιο άστρο. Αν όμως είχε λάβει από την αρχή αγάπη, όλοι αυτοί οι τραυματικοί διαχωρισμοί θα είχαν αποφευχθεί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605649784
ΕκδότηςΟΣΕΛΟΤΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις23x14
ΕπιμέλειαΠΑΛΑΜΗΔΗ ΟΛΓΑ
Κωδικός Πολιτείας8133-0819
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

The Big Brother

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

The Big Brother

Κριτικές για το προϊόν

[22/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μα ποια είναι, τέλος πάντων, αυτή η Αστεριάδη; Έχω την εντύπωση ότι τη γνωρίζω προσωπικά. Είναι ένας ευαίσθητος και σκεπτόμενος άνθρωπος, που βρίσκει ότι πολλά πράγματα "έχουν πλάκα" και αξίζει να τα ζήσουμε και να τα ακολουθήσουμε. Σε αυτό το έργο είχε πλάκα μια ανταλλαγή ζευγαριών και μια τυχαία επανένωση τριών γυναικών, που είχαν κάποτε χωριστεί άδικα. Μέσα από ένα παιχνίδι αλλαγής ρόλων, ξεδιπλώνεται το μόνιμο γυναικείο παράπονο για την πατριαρχική μας κοινωνία, που θέλει τις γυναίκες εκτελεστές ρόλων και δεν τους επιτρέπει να ακολουθούν τα όνειρά τους και να καλλιεργούν τα πολυσχιδή τους ταλέντα. Το βιβλίο είναι απλά γραμμένο και δεν έχει πομπώδεις σκέψεις και συλλογισμούς. Αποπνέει τρυφερότητα και κάτι το ονειρικό. Είναι ύμνος για τις γυναίκες και την ελευθερία που θα έπρεπε να έχουν. Τονίζει το πόσο χρήσιμες και απαραίτητες είναι οι γυναίκες, οι οποίες έχουν καθηλωθεί σε κοινωνικούς ρόλους και πολιτισμικές νόρμες. Είναι λόγια δια στόματος ενός ευαίσθητου ανθρώπου, που, προφανώς, εκπηγάζουν και από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες. Η συγγραφέας αναπτύσσει τις σκέψεις της ταπεινά και όμορφα, και διδάσκει την ενσυναίσθηση, την επικοινωνία και την κατανόηση. Πάνω από όλα, την αγάπη και την κατανόηση που θα έπρεπε να απολαμβάνουν οι γυναίκες. Οι σκέψεις που αναπτύσσονται έχουν κάτι το ποιητικό και κάτι το λυρικό. Περιγράφονται έξυπνα η αμηχανία, οι τύψεις, η κακή συμπεριφορά, η συγχώρεση, η αλλαγή στάσης, η αδικία και το παράπονο, με τρόπο που φαντάζει λυτρωτικός. Τέλος, η δραματικότητα που έχει αυτό το έργο συμβιώνει και παντρεύεται τόσο με την αισιοδοξία όσο και με την απαισιοδοξία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS