Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ // ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ 21ο ΑΙΩΝΑ

ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ

+
-
BOURITSAS N. LEONIDAS
Κωδ. Πολιτείας: 5034-0009
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όσο πιο φιλόδοξη είναι μια θεώρηση του κόσμου, τόσο πιο τολμηρά αναζητεί, και έχει την υποχρέωση να διακρίνει, το νέο, ή έστω εκείνο που τα σπουδαία πράγματα ανεπαισθήτως υπαγορεύουν. Αν μάλιστα σπουδαία φανούν εξίσου τα ηθικά όσο και τα γεωπολιτικά, ακόμη και όταν αυτά βρίσκονται μεταξύ τους σε ανταγωνισμό, τότε κάθε τέτοια φιλοδοξία μπορεί να αποφέρει, "με καιρό και με κόπο," οφέλη πολλαπλάσια. Διεκδικώντας ήδη ύψος προηγουμένως αδιανόητο, μια φράση που αποδίδεται στον Ηράκλειτο έθεσε κάποτε και τους δικούς της όρους αναλόγως, ατενίζοντας τον "τρόπον της του παντός διοικήσεως." Μόνον έτσι λοιπόν η σκέψη η τρεφόμενη από την συνάφεια μεταξύ διαφορετικών εποχών και προσώπων παρακολουθεί κάθε φορά την αναπόδραστη τάση αλλαγής του κρατούντος ιστορικού παραδείγματος. Και έτσι μόνο είναι κατορθωτό μια κατά τα άλλα οδυνηρή αδυναμία υποκειμενικότητας κρυμμένη στα μύχια του συνεχούς αυτού "τρόπου," δηλαδή του ελληνο-δυτικού πολιτισμού, όταν έρχεται αντιμέτωπη με το ερώτημα "που οδεύουν τα πράγματα;", ανέλπιστα να μετατρέπεται τότε σε ανυπολόγιστη δύναμη.
Ποτέ άλλοτε και πουθενά αλλού παρά στην Δύση η υπεροχή -έννοια με ομηρική βεβαίως καταγωγή- δεν υπήρξε περισσότερο κρίσιμη ή παράδοξη, και γι' αυτό περισσότερο ελκυστική. Το πασίγνωστο "αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων" επιφυλάττει πατρικά ο Πηλεύς προς τον Αχιλλέα (Ιλιάδα Λ 784), κι ας επρόκειτο για έναν σιωπηλό και δεδικασμένο αμφισβητία -ενίοτε και ανυπέρβλητο πολεμιστή- συνδυασμός που θα χρειασθεί να γεννηθεί ένας Άμλετ αργότερα προκειμένου να ξεπερασθεί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΟΛΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ
ΗΘΙΚΑ ή ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ;
ΗΘΙΚΑ και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605652395
ΕκδότηςA.P. PUBLICATIONS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων222
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΡΙΤΣΑΣ Ν. ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Κωδικός Πολιτείας5034-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
POUND EZRA
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΚΑΝΤ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
CASSIRER ERNST
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS