Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΛΕΞΗ ΦΑΕ ΚΑΤΙ!

ΑΛΕΞΗ ΦΑΕ ΚΑΤΙ!

ΦΑΛΚΟΝΑΚΗ ΑΛΙΣΟΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2668




Παρουσίαση

Τι σκαρφίζεται ο Αλέξης για να μη φάει το φαΐ του; Φράουλα καβάλα σ' ένα φορτηγό. Ένα γάλα, σωστό φίλτρο μαγικό. Και καρότα που έχουν στην τσέπη τους φακό. Κροκόδειλους που δεν κλαίνε, αλλά γελάνε. Και ιππότες που όλους κι όλα τα νικάνε. Μια σειρά παιδικών βιβλίων που θέλει να συμπαρασταθεί με φαντασία και κέφι στα παιδιά και στους γονείς, για ν' αντιμετωπίσουν συνηθισμένα προβλήματα με ασυνήθιστους τρόπους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μια ξεχωριστή κατηγορία βιβλίων για πολύ μικρά παιδιά είναι τα «βιβλία-πλοηγοί», βιβλία δηλαδή που λειτουργούν βοηθητικά για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για τους ανθρώπους που τα φροντίζουν κωδικοποιώντας συμπεριφορές, δραστηριότητες ρουτίνας ή και βαθύτερα θέματα, όπως οι φοβίες. Η σειρά με ήρωα τον μικρό Αλέξη που υπογράφεται από την Άλισον Φαλκονάκη ξεκίνησε με δύο θέματα, την διατροφή και την προσωπική υγιεινή και συνέχιστηκε με το δομικό για την ανάπτυξη του παιδιού θέμα της τάξης, που για τα παιδιά αφορά την τακτοποίηση του δωματίου τους και πιο συγκεκριμένα των παιχνιδιών τους. Στην πρόταση της σειράς βιβλίων με ήρωα τον παιχνιδιάρη Αλέξη, η ομαλή προσγείωση επιτυγχάνεται όχι με απαγορεύσεις αλλά διατηρώντας στοιχεία από το σύμπαν του παιδιού. Στο τέταρτο βιβλίο, ο μικρός Αλέξης κατασκευάζει με τη φαντασία του εμπόδια και εχθρούς που του προκαλούν φόβο. Ο Αλέξης δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε «κακομαθημένο παιδί» αλλά ένα μικρό αγόρι με καλπάζουσα φαντασία που συχνά μπορεί να κουράζει ακόμη και τους πιο υπομονετικούς ενώ αν δεν υπάρξει επαναφορά του εντός των ορίων ενδέχεται να εξελιχθεί σε απομονωμένο παιδί. Το κείμενο της Άλισον Φαλκονάκη έχει βρει ιδανικό χώρο για να αναπτυχθεί στον εικαστικό κόσμο της ταλαντούχας Κλαίρης Γεωργέλλη. Τα ετερόκλητα στοιχεία, τα απρόσμενα μεγέθη, η άτακτη τοποθέτησή τους, η τολμηρή ανάμιξη χρωμάτων και σχεδίων δημιουργούν ένα οικείο περιβάλλον για το παιδί που μέσα σε αυτό το «δημιουργικό χάος» θα βρει τόλμη, δύναμη και γερά δομικά στοιχεία για να χτίσει την προσωπικότητά του. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου έχει φροντίσει για την απόδοση στα ελληνικά του έμμετρου λόγου της Φαλκονάκη συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κειμένου που κυλά ευχάριστα και παιχνιδιάρικα.
Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται: Η σειρά απευθύνεται σε μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας 3 ετών και άνω. Για ποιο λόγο θα τα αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά της ηλικιακής ομάδας στην οποία απευθύνεται η σειρά, 3 έως 6 ετών, θα τα αγαπήσουν για την φαντασία και την εφευρετικότητα του μικρού Αλέξη, τη ζωηράδα της εικονογράφησης και τη μουσικότητα της γλώσσας. Για ποιο λόγο να τα προτιμήσουν οι γονείς: Οι γονείς των μικρών παιδιών ως διαχειριστές κρίσεων καλούνται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να οδηγήσουν τα παιδιά χωρίς εντάσεις στη διεκπεραίωση των καθημερινών υποχρεώσεων, όπως το μπάνιο και το φαγητό. Ταυτόχρονα καλούνται να τα συνοδεύσουν με ασφάλεια στο φως καθώς διαβαίνουν το σκοτεινό δάσος με τις φοβίες. Βιβλία όπως αυτά της σειράς με ήρωα τον μικρό Αλέξη βοηθούν με την παιγνιώδη γλώσσα και εικονογράφηση να αντιμετωπιστούν με χιούμορ οι μικρές δυσκολίες της καθημερινότητας των παιδιών. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 10/11/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605665340
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις24x20
ΜετάφρασηΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕπιμέλειαΤΣΩΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΕικονογράφησηΓΕΩΡΓΕΛΛΗ ΚΛΑΙΡΗ
Κωδικός Πολιτείας2760-2668
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20
Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS