Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΕΥΚΗ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ // Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙ

ΛΕΥΚΗ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)

SIMUKKA SALLA
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2697




Παρουσίαση

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που είχε ένα μυστικό.
Η Χιονάτη Άντερσον ταξιδεύει στην Πράγα, που ασφυκτιά μέσα στην υγρή ζέστη του καλοκαιριού. Τη μοναξιά και την ησυχία όμως που αποζητά θα τη διακόψει μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα, η Λένκα, που ισχυρίζεται ότι είναι...αδελφή της.
Προσπαθώντας να ξεδιαλύνει το παλιό, ξεχασμένο μυστικό της οικογένειάς της, η Χιονάτη θα μπλέξει με μια παράξενη αίρεση, που αποδεικνύεται θανάσιμα επικίνδυνη. Και έτσι, με την ανάσα του θανάτου να την πλησιάζει, θα ψάξει την απάντηση στα στενά δρομάκια και τα νεκροταφεία της παλιάς Πράγας.
Ποιον όμως μπορεί να εμπιστευτεί, αφού κανενός οι προθέσεις δε δείχνουν καθαρές και λευκές σαν το χιόνι; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα κομψοτέχνημα, μια τέλεια συγγραφική χιονονιφάδα που λαμποκοπά μαγεία" (Kirkus Reviews)

Η άσπιλη και αθώα Χιονάτη, μια από τις πλέον εμβληματικές ηρωίδες που προέρχεται από τον κόσμο των παραμυθιών, δανείζει το όνομά της στην ηρωίδα της Τριλογίας της Χιονάτης της Φινλανδής Σάλα Σίμουκα. Η 17χρονη Χιονάτη Άντερσον της Σίμουκα είναι μια νέα και γενναία κοπέλα από τη Φινλανδία η οποία αναζητά τη δική της φωνή και θέση στον κόσμο των ενηλίκων που ακόμη δεν έχει γίνει ο δικός της. Οι περιπέτειες στις οποίες πρωταγωνιστεί, χωρίς να το επιδιώκει, της συμβαίνουν ενώ η ίδια έχει πολλά στο κεφάλι της που την απασχολούν και μάλλον καθόλου χρόνο για το τι κάνουν οι άλλοι γύρω της. Έπειτα από μια περιπέτεια καταδίωξης όπου η νεαρή κοπέλα άθελά της ενεπλάκη σε μια υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, διαφθοράς και κυνηγητού στα χιόνια, στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας (Κόκκινη σαν το αίμα, Μεταίχμιο), η Χιονάτη στο δεύτερο βιβλίο «αποδρά» για λίγο από τη ζωή της στην καλοκαιρινή Πράγα. Εκεί θα συναντήσει μια παράξενη κοπέλα, τη Λένκα, που θα της αποκαλύψει ένα οικογενειακό μυστικό και θα έρθει κοντά σε μια περίεργη και επικίνδυνη αίρεση. Η εμπιστοσύνη, και ειδικότερα στις οικογενειακές σχέσεις, κεφαλαιώδης για κάθε έφηβο και νέο, αποτελεί κεντρικό προβληματισμό του βιβλίου. Η δύναμη των μυστικών (αλλά και των ψεμάτων) γίνεται καταλύτης στην εξέλιξη της αφήγησης. Η φαντασίωση του θανάτου, η έλξη που ασκούν οι σκοτεινές ιστορίες, ο εφιάλτης που επανέρχεται ζητώντας απεγνωσμένα μια εξήγηση, μια λύση που τελικά θα έρθει και θα λυτρώσει. Η Σάλα Σίμουκα αντλεί έμπνευση από την σκοτεινή πίσω όψη των παραμυθιών (την οποία εντοπίζει ακόμη και στα τρυφερά, αθώα Μούμιν, εμβληματικά πλάσματα της παιδικής λογοτεχνίας της πατρίδας της) και στήνει μια αφήγηση δίνοντας φωνή σε μια αθόρυβη κοπέλα που αποδεικνύεται πως έχει πολλά να πει. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Τα βιβλία της τριλογίας της Σάλα Σίμουκα απευθύνονται σε εφήβους ηλικίας 13 ετών και πάνω. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Οι έφηβοι και οι νέοι στους οποίους απευθύνονται τα βιβλία της Σίμουκα, θα συναντήσουν στον χαρακτήρα της Χιονάτης μια από αυτούς κι όχι απλώς μια κοπέλα που τους μοιάζει ή με την οποία αισθάνοται οικειότητα. Θα απολαύσουν επίσης το παιχνίδι στο οποίο τους προσκαλεί η συγγραφέας καθώς η αφήγηση απλώνεται πάνω σε φαινομενικά γνώριμα νερά που όμως κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Αν είναι μεγάλο το αίσθημα ευθύνης για έναν γονιό να επιλέξει το κατάλληλο βιβλίο για το παιδί του, όταν πρόκειται για έναν έφηβο το στοίχημα είναι πολύ συχνά προγραμματικά καταδικασμένο να χαθεί. Τα βιβλία της Σάλα Σίμουκα έχουν το πλεονέκτημα να είναι τόσο τίμια με τον εαυτό τους, σφιχτά δομημένα και με τις σωστές δόσεις αυτοϋπονόμευσης και αυτοσαρκασμού που μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr, 5/12/2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςVALKEA KUIN LUMI
ISBN139789605667535
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΤΣΩΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΜΟΥΚΑ ΣΑΛΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-2697
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Pordomastoras

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ
SCIASCIA LEONARDO
€8.48 €3.82
(-55%)
Κερδίζετε €4.66
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS