Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ (ΠΑΙΔΙΚΟ-ΚΛΑΣΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

+
-
LONDON JACK
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2706
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τζακ Λόντον κατάφερε να γράψει μια ιστορία επιβίωσης και ηρωισμού, που είναι ταυτόχρονα αλληγορία, παραβολή και μύθος. Μέσα στις σελίδες του συνωστίζονται εκρηκτικοί κίνδυνοι, πυρετώδης δράση, διλήμματα ζωής και θανάτου, που μαγικά συγκλίνουν στην ακλόνητη σιγουριά της φύσης, στην ήρεμη σοφία της, στην παραδοχή της άγριας δύναμής της. Ο Μπακ είναι το άλλο πρόσωπο του Ασπροδόντη. Και οι δυο μαζί ανοίγουν δρόμους ανάμεσα στον ήμερο γνωστό κόσμο του πολιτισμένου ανθρώπου και στο ανήμερο, απέραντο κι ανεξερεύνητο ακόμη σύμπαν γύρω του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα αμερικανικά μυθιστορήματα. Εκδόθηκε το 1903, αφού προηγουμένως δημοσιευόταν σε συνέχειες το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς στην εφημερίδα Saturday Evening Post. Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη Γιούκον την εποχή του «Πυρετού του Χρυσού» όταν στα τέλη του 19ου αιώνα μετά την ανακάλυψη από μεταλλωρύχους ψηγμάτων χρυσού στις όχθες του ποταμού Κλοντάικ και στις όχθες του ποταμού Γιούκον, χρυσοθήρες άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή. Βοηθός των ανθρώπων στις δύσκολες, εδαφολογικά και κλιματολογικά συνθήκες ήταν τα γεροδεμένα σκυλιά που τραβούσαν τα έλκηθρα. Ένα τέτοιο σκυλί, ο Μπακ, είναι ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου του Τζακ Λόντον. Ο Μπακ, κατοικίδιο, εξημερωμένο σκυλί που ζει με τα αφεντικά του σε ένα ράντσο στην Καλιφόρνια, θα κλαπεί για να πουληθεί στην Αλάσκα και να γίνει σκυλί που θα σέρνει έλκηθρο. Οι δοκιμασίες στις οποίες τον υποβάλλουν τα νέα του αφεντικά είναι σκληρές, ενώ θα χρειαστεί να παλέψει για να επιβληθεί στα υπόλοιπα σκυλιά του έλκηθρου. Θα καταφέρει να επικρατήσει όχι συμπεριφερόμενο σύμφωνα με τα όσα τον είχαν διδάξει ως κατοικίδιο, αλλά βασιζόμενος στο άγριο ένστικτό του και ουσιαστικά ανταποκρινόμενος στο «κάλεσμα της φύσης». Όλο το βιβλίο είναι μια παραβολή για την απεριόριστη ισχύ της φύσης από την οποία ο πολιτισμένος άνθρωπος μπορεί να αντλεί δύναμη όταν την έχει ανάγκη. Είναι ένας ύμνος στον ηρωισμό εκείνων που δίνουν σκληρούς αγώνες επιβίωσης. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά του γυμνασίου, ίσως και της έκτης δημοτικού. Μετά την ηλικία των 11 με 12 ετών, οι ώριμοι αναγνώστες είναι ούτως η άλλως σε θέση να διαβάσουν ανάλογα με τις ανησυχίες, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους, μια μεγάλη γκάμα βιβλίων. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά μπαίνοντας στην εφηβεία βρίσκονται συχνά μπροστά σε διλήμματα. Η ιστορία του Μπακ που καλείται να αντιμετωπίσει το άγνωστο και να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και νέους κανόνες αναζητώντας τον εαυτό του θα δώσει στους νεαρούς αναγνώστες ένα παράδειγμα θαρραλέου αγωνιστή που δεν το βάζει κάτω ακόμη κι όταν όλα γύρω του αλλάζουν και γίνονται εχθρικά. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Είτε για να εισαχθούν στην ανάγνωση λογοτεχνικών έργων είτε για το δυνατό μήνυμα του έργου είτε για το ηθικό παράδειγμα του ήρωα-σκύλου που έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, Το κάλεσμα της άγριας φύσης είναι ένα από τα αναγνώσματα που πρέπει να προτείνεται σε κάθε έφηβο. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 30-10-2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE CALL OF THE WILD
ISBN139789605667542
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΠΑΙΔΙΚΟ - ΚΛΑΣΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΕπιμέλειαΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
ΕικονογράφησηΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΝΤΟΝ ΤΖΑΚ
Κωδικός Πολιτείας2760-2706
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

linuxman101

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ
OSTERWALDER ALEXANDER
€29.50 €11.80
(-60%)
Κερδίζετε €17.70

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS