Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΤΡΟΠΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

Ο ΤΡΟΠΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

+
-
MILLER HENRY
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2688
Τιμή Έκδοσης
€6.60
Τιμή Πολιτείας
€4.62
(-30%)
Κερδίζετε €1.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Στα 1934, ο Μίλερ ολοκληρώνει και εκδίδει τον θρυλικό Τροπικό του Καρκίνου, ένα μυθιστόρημα που συμπλήρωσε ήδη πολλές δεκαετίες γόνιμης παρουσίας στα βιβλιοπωλεία, στα μυαλά και στις καρδιές μας, ένα έργο που παρέμεινε απαγορευμένο επί τριάντα ολόκληρα χρόνια στην πατρίδα του Μίλερ, στις στενόμυαλες και πουριτανικές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στη Γαλλία, και στην Ευρώπη, ο Τροπικός κερδίζει αμέσως τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Ο Λόρενς Ντάρελ θα γράψει ότι δεν έχει ξαναδιαβάσει τίποτε παρόμοιο, ο Μπλεζ Σεντράρ θα πει ότι ουδείς έχει γράψει για το Παρίσι όπως ο Μίλερ, ακόμα και ο "καρδινάλιος" Τ. Σ. Έλιοτ θα το χαρακτηρίσει πολύ αξιόλογο βιβλίο, ενώ, πιο ενθουσιώδης, ο σερ Χέρμπερτ Ριντ θα αποφανθεί ότι είναι το πιο γοητευτικό βιβλίο μετά τον Δαίδαλο του Τζόις.
Διαβάστε και πάλι, και ξανά, κι ακόμα μια φορά τον Τροπικό του Καρκίνου και αφεθείτε στη δίνη ενός έργου που επηρέασε καταλυτικά τη λογοτεχνία αλλά και την ίδια τη ζωή." (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΒΙΒΛΙΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

"Ένα παράφορο, λάγνο βιβλίο, διαποτισμένο από τη βαθιά, αισθησιακή απόλαυση της ζωής". (Sunday Times)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTROPIC OF CANCER
ISBN139789605668518
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων408
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΛΕΡ ΧΕΝΡΙ
Κωδικός Πολιτείας2760-2688
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas, nefmpi, lasarig, maria vouka

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ellinida, stavikok, godot, ELENA2005, stathism, aposdrak, giovand, KoMaFi, johatzi, ΦΜ70, GKOLIANOPOULOS_G, nefmpi, maria vouka, NickAngel

Κριτικές για το προϊόν

[27/07/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ανάμεσα στις καθημερινές ιστορίες τρέλας κι έρωτα του Παρισιού του 1930 που αφηγείται ο Χένρι Μίλλερ και οι οποίες μοιάζουν αρκετά παρωχημένες, υπάρχουν ορισμένες σελίδες μονολόγου -σχεδόν επιφοίτησης-, που είναι οι πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες του βιβλίου. Ξεσπαθώνει ενάντια στη σύγχρονη κοινωνία, στους άβουλους και βολεμένους ανθρώπους, στον πλούτο και την υπερεκτιμημένη τέχνη. Αφοριστικός, με πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα για τη μουσική, για τη ζωγραφική του Ματίς, για οτιδήποτε μη στατικό, που κυλάει. Βρίσκεις συγγένειες με τον μηδενισμό του Σελίν, του οποίου το Ταξίδι στην άκρη της νύχτας είχε προηγηθεί εκδοτικά δύο χρόνια, στον τελευταίο όμως ο αφοριστικός λόγος είναι αφοπλιστικός και υπάρχει σε κάθε αράδα. Τέλος, η -πολύ καλή κατά τ'άλλα- μετάφραση φορές γινόταν επιδεικτική, οδηγώντας σε ένα ρυθμικό-ποιητικό αποτέλεσμα που νομίζω δεν ταίριαζε στην απόδοση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
MARABINI JEAN
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS