Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ // ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1124-0336




Παρουσίαση

Το 2013 η Άννα Μαρία Αθανασίου ξεκινάει να υλοποιήσει ένα τολμηρό όνειρο: με τη βοήθεια ενός πρώην φίλου της προγραμματιστή και τη χρηματοδότηση ενός μικρού κινηματογραφικού παραγωγού, ξεκινούν να φτιάξουν μια ταινία για τη ζωή του προπάππου της Ιάκωβου Αθανασίου, με βάση ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα όμως ξεφεύγει από τα χέρια τους, και η ζωή του εικονικού Ιάκωβου Αθανασίου προκύπτει διαφορετική από εκείνη του πραγματικού.
Γεννημένος την ίδια ημέρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Ιάκωβος Αθανασίου προσπαθεί ανάμεσα σε δύο εθνικές χρεοκοπίες (1893 και 1932) να επιτύχει το όνειρό του: να διοριστεί μηχανοδηγός στα τρένα. Όμως οι προσπάθειές του συνήθως ανταμείβονται με ξύλο. Ο Ιάκωβος τρώει τη στιγμή της γέννησης του ξυλιές κι αυτό το μοτίβο θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
Παράλληλα, δύο παθιασμένες ερωτικές ιστορίες, ο πραγματικός σκανδαλώδης έρωτας του Ίωνα Δραγούμη για την Πηνελόπη Δέλτα κι ο φανταστικός αταίριαστος του Ιάκωβου για την Αλεξάνδρα Μπενάκη, γεννούν το ερώτημα: μπορεί η αγάπη όλα να τα καταφέρει;
Ιστορικά πρόσωπα διατρέχουν το μυθιστόρημα και διασταυρώνονται με τους ήρωες της μυθοπλασίας: ο Βενιζέλος, ο Ανδρέας Συγγρός, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ίων Δραγούμης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Παύλος Μελάς... Η αφήγηση ξεδιπλώνεται μέσα στην ιστορία και αφηγείται την τύχη όχι μόνο του πρωταγωνιστή, αλλά και της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.
Μαύρη κωμωδία, μυθιστόρημα αιρετικό και βλάσφημο, όπου οι μύθοι καταρρίπτονται. Όμως, σύμφωνα με τη ρήση του Διονυσίου Σολωμού, "το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Ιάκωβος και Αλεξάνδρα
Ι. Γένεσις
II. Ενηλικίωση
III. Χρεοκοπία
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ίων και Πηνελόπη
IV. Ψευδώνυμοι
V. Για ποιους λόγους ένα τρένο (ή άλλο πράγμα) δεν ξεκινάει
VI. Πόλεμοι
VII. Δαγκώνουν οι μαϊμούδες;
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Ιάκωβος και Κατερίνα
VIII. Κρακ
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789605671617
ΕκδότηςΔΙΑΠΛΑΣΗ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1124-0336
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS