Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. - Ε.Φ.Κ.Α. // ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΕΙΣΦΟΡΕΣ - ΠΑ

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. - Ε.Φ.Κ.Α.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΕΙΣΦΟΡΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ [ΕΚΔΟΣΗ 2017]

ΛΑΝΑΡΑΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3720-0382




Παρουσίαση

Η ασφαλιστική νομοθεσία χαρακτηρίζεται από διαρκείς μεταβολές, που δυσχεραίνουν τον εφαρμοστή του δικαίου, πόσο μάλλον στη "μνημονιακή" περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει νομοθετηθεί πληθώρα διατάξεων που καθιστούν την κωδικοποίηση και κατανόηση του οικείου νομοθετικού πλαισίου ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία.
H Ασφαλιστική Νομοθεσία έχει υποστεί και πάλι σημαντικές μεταβολές, όπως λ.χ. αυτές που αναφέρονται στις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, στα ποσοστά των ασφαλ. εισφορών, στον υπολογισμό του ποσού των συντάξεων, στις προθεσμίες καταβολής των εισφορών, στην αναγνώριση των πλασματικών χρόνων ασφάλισης, στην παροχή της ιατρικής περίθαλψης, στο εργόσημο, στην επικουρική ασφάλιση του Ε.Τ.Ε.Α., στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων εισφορών, στην ασφάλιση των καθηγητών-εκπαιδευτικών Κολλεγίων, Ι.Ε.Κ. κ.λπ., στην εισφορά για τις κατασκηνώσεις, στη διαδοχική ασφάλιση, στην κατάργηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, στον έλεγχο της Αδήλωτης Εργασίας - πρόστιμα κ.λπ.
H νέα έκδοση, που να είναι όχι μόνο πλήρως ενημερωμένη, αλλά συγχρόνως και πιο πλούσια σε νέα θέματα και ερμηνευτικές παρατηρήσεις. Πλέον όμως από τα ανωτέρω, συμπεριλήφθηκε η σχετική νομολογία των Διοικ. Δικαστηρίων και του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία αυθεντικώς ερμηνεύθηκαν πολλές διατάξεις της νομοθεσίας του Ιδρύματος, ώστε να δίνεται όσο είναι δυνατόν πλήρης εικόνα των θεμάτων που εξετάζονται.
Παράλληλα παραθέτονται αναλυτικοί πίνακες των ποσοστών εισφορών που ισχύουν σε ολόκληρη τη Χώρα, για όλες γενικά τις κατηγορίες επιχειρήσεων και ασφαλισμένων. Η έκδοση συμπληρώνεται με πολλές υποσημειώσεις, με τις οποίες γίνεται συσχέτιση των διατάξεων της νομοθεσίας και της οικείας δικαστηριακής νομολογίας, για να υπάρχουν σε ένα ενιαίο και περιληπτικό κείμενο τα βασικά στοιχεία της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο που καθιστά εύχρηστο το όλο έργο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ
ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΩΝ
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789605685485
ΕκδότηςΣΑΚΚΟΥΛΑΣ Α.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2017
Αριθμός σελίδων722
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3720-0382
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

axilpat2

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72
ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS