Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΣΕΕ - ΣΛΕΕ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΣΕΕ - ΣΛΕΕ - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ - ΧΘΔ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΕ - ΕΣΔΑ)

-
Κωδ. Πολιτείας: 3720-0538




Παρουσίαση

Η ανά χείρας συλλογή εμπεριέχει τα βασικά κανονιστικά κείμενα που συγκροτούν το πρωτογενές ενωσιακό δίκαιο καθώς και το κείμενο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Σκόπιμο κρίθηκε να συμπεριληφθεί και ο Κανονισμός της Διαδικασίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταστεί έτσι προσιτός ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας αυτού του κομβικού θεσμικού δικαιοδοτικού οργάνου με την όλως εξέχουσα συμμετοχή στη συγκρότηση, εμπέδωση και εξέλιξη του δικαιικού συστήματος της Ένωσης. Ο παρών τόμος δίδει συνεπώς μια σφαιρική εικόνα της κανονιστικής θεμελίωσης του εν ευρεία εννοία ευρωπαϊκού δικαίου.
Στόχευση της παρούσας έκδοσης δεν ήταν η απλή συλλογή και εκτύπωση των προαναφερθέντων κανονιστικών κειμένων στην επικαιροποιημένη, σήμερα ισχύουσα μορφή τους. Αντιθέτως, η επιδιωκόμενη προστιθέμενη αξία του ανά χείρας τόμου συνίσταται στον προσεκτικό εντοπισμό και επιλογή της κατ' άρθρο ενδεικτικής βιβλιογραφίας, της ανά εκάστη κανονιστική ρύθμιση σχετικής βασικής νομολογίας των ενωσιακών δικαστηρίων αλλά και του επίσης κατ' άρθρο σχετικού παραγώγου δικαίου.
Κατά τούτο, το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να βοηθήσει τους φοιτητές μας στην κριτική μελέτη και συνδυαστική προσέγγιση του ευρωπαϊκού δικαίου και της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας ευρύτερα. Εξίσου όμως φιλοδοξεί να δράσει υποβοηθητικά και για τον δικηγόρο και δικαστή κατά την εφαρμογή του δικαίου. Είναι σαφές ότι η διείσδυση της ενωσιακής έννομης τάξης στις εθνικές έννομες τάξεις και η συνύφανση των ενωσιακών με τους εθνικούς κανόνες δικαίου καθιστούν, ενόψει και των αρχών της υπεροχής και του αμέσου αποτελέσματος, απαραίτητη τη γνώση του ενωσιακού δικαίου, κατά μείζονα λόγο του πρωτογενούς, το οποίο και παρατίθεται εν προκειμένω στην ανά χείρας έκδοση.
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω θερμά τις συνεργάτιδές μου Τζωρτζίνα Καραΐνδρου, Σμαράγδα Σπύρου και Ελίζα Σταύρακα για τη σημαντική συμβολή τους στην απαιτητική ερευνητική εργασία που αποτυπώνεται στο παρόν βιβλίο, αλλά και τις εκδόσεις Σάκκουλα για την άρτια εκδοτική φροντίδα. (Από την εισαγωγή του επιμελητή)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Συντομογραφίες
- ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
- ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
- ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
- ΔΗΛΩΣΕΙΣ
- ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
- ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
Λημματικό ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789605686284
ΕκδότηςΣΑΚΚΟΥΛΑΣ Α.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Αριθμός σελίδων570
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕπιμέλειαΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3720-0538
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS