Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ // ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ Τ

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΠΑΠΑΦΛΩΡΑΤΟΣ Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3720-0550




Παρουσίαση

Το θέμα του καθεστώτος των νήσων του Αιγαίου είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων. Γίνεται λόγος για «ζητήματα» και όχι «προβλήματα» ή «διαφορά» διότι το Διεθνές Δίκαιο και οι συνθήκες που αφορούν τις συγκεκριμένες νήσους είναι ξεκάθαρα, σαφή και νομικώς διαυγή ώστε να μην υφίσταται καμμία αμφιβολία, να μην δημιουργείται το παραμικρό νομικό έρεισμα για την υιοθέτηση μίας άλλης απόψεως από την διεθνώς κρατούσα, που συμπίπτει σχεδόν απολύτως με τις ελληνικές θέσεις. Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει κορυφαίους νομικούς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, ενώ έχει γίνει αντικείμενο διεθνούς σχολιασμού αλλά και μαθημάτων σε μεγάλα ξένα πανεπιστήμια. Κατωτέρω, θα εκτεθούν αρχικώς οι τουρκικές απόψεις (οι οποίες συχνά είναι περισσότερες της μίας), διότι «ο καλύτερος τρόπος αντιμετωπίσεως του αντιπάλου σου είναι απλά να τον γνωρίζεις» και ακολούθως θα παρατεθούν οι ελληνικές θέσεις αλλά και το τι ακριβώς ισχύει, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
Η μελέτη αυτή βασίζεται σε πληθώρα νομικών κειμένων, βασικός κορμός της όμως υπήρξαν τα κείμενα του αείμνηστου Κων. Οικονομίδη (ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, επικεφαλής της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών από το 1979 έως το 1995 καθώς και μέλους της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών από το 1997 έως το 2003), με τα οποία αντέκρουσε την τουρκική επιχειρηματολογία (υπό τον Χουσεΐν Παζαρτζϊ) σε μία σειρά δημοσιευμάτων, όπως το βιβλίο υπό τον τίτλο «Το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Στρατιωτικό Νομικό Σύμβουλο κ. Παν. Σιδηροκαστρίτη, ο οποίος εδέχθη με χαρά να προλογίσει το βιβλίο, προέβη σε λίγες αλλά καίριες επισημάνσεις και ιδίως με τιμά με την μακροχρόνια φιλία του. Επίσης, θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στην καθηγήτρια του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Οργανισμών κα Παρ. Νάσκου-Περράκη, η οποία στάθηκε στο πλάϊ μου ποικιλοτρόπως και σε αυτήν την προσπάθειά μου, όπως πράττει ανελλιπώς από τα πρώτα χρόνια της φοιτήσεώς μου στην Νομική Σχολή Θράκης. Η συνεισφορά των δύο προαναφερθέντων στην επιστημονική εξέλιξή μου είναι καθοριστική. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον εγνωσμένης αξίας εκδοτικό Οίκο Αφών Σάκκουλα, ο οποίος για μία ακόμη φορά μου έκανε την τιμή να εκδόσει ένα βιβλίο μου. (Από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

Πρόλογος Παναγιώτη Κ. Σιδηροκαστρίτη
Εισαγωγή
Κεφάλαιο 1. Οι νήσοι Λήμνος και Σαμοθράκη
Κεφάλαιο 2. Η οχύρωση των νήσων του Αιγαίου
Κεφάλαιο 3. Το δικαίωμα εξοπλισμού των νήσων του κεντρικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων
Επίλογος
Βιβλιογραφία - Αρθρογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789605686819
ΕκδότηςΣΑΚΚΟΥΛΑΣ Α.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων74
Διαστάσεις23x14
ΠρόλογοςΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3720-0550
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

r.rek, giannisatha87, dkantzios308, *Χριστίνα*

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65
ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS