Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ // ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ

ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ

+
-
FERGUSON NIALL
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1795
Τιμή Έκδοσης
€11.99
Τιμή Πολιτείας
€8.99
(-25%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα συμπτώματα της παρακμής είναι παντού γύρω μας σήμερα: η επιβράδυνση της ανάπτυξης, το τεράστιο χρέος, η αύξηση της ανισότητας, η γήρανση του πληθυσμού, οι αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Τι όμως έχει πάει στραβά; Η απάντηση, υποστηρίζει ο Niall Ferguson στο βιβλίο αυτό, είναι ότι οι θεσμοί μας -το περίπλοκο πλαίσιο μέσα στο οποίο μια κοινωνία μπορεί να ανθίσει ή να αποτύχει- έχουν εκφυλιστεί. Είναι ο θεσμικός εκφυλισμός που κρύβεται πίσω από την οικονομική στασιμότητα και τη γεωπολιτική υποβάθμιση που την ακολουθεί.
Με χαρακτηριστική ζωντάνια και ιστορική γνώση, ο Ferguson αναλύει όχι μόνο τα αίτια αυτής της στασιμότητας, αλλά και τις βαθιές της συνέπειες. "Ο Μεγάλος εκφυλισμός" αποτελεί ένα οξυδερκές κατηγορητήριο μιας εποχής αμέλειας και αδιαφορίας. Ενώ ο αραβικός κόσμος αγωνίζεται να υιοθετήσει τη δημοκρατία και η Κίνα να περάσει από την οικονομική απελευθέρωση στις αρχές του κράτους δικαίου, οι δυτικές μας κοινωνίες σπαταλούν τη θεσμική κληρονομιά πέντε αιώνων.
Για να σταματήσουμε την κατάρρευση του πολιτισμού μας, προειδοποιεί ο Ferguson, θα χρειαστεί ηρωική ηγεσία και ριζική μεταρρύθμιση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πίνακας διαγραμμάτων
Εισαγωγή
1. Η ανθρώπινη κυψέλη
2. Η δαρβινική οικονομία
3. Το τοπίο του δικαίου
4. Κοινωνίες πολιτών και κοινωνίες ανάγωγων
Συμπέρασμα
Σημειώσεις
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GREAT DEGENERATION
ISBN139789605690229
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΡΟΥΣΣΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΝΑΙΑΛ
Κωδικός Πολιτείας3220-1795
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Theodoros_g

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ioanxalk, hobistas, ptasios, Theodoros_g

Κριτικές για το προϊόν

[23/02/2020] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όταν ο Άνταμ Σμίθ μελετούσε την κατάστασή της Κίνας κι έγραφε γι' αυτήν στο “Ο Πλούτος των Εθνών” για μία πλούσια χώρα που έχει σταματήσει να αναπτύσσεται, διαπίστωσε πως πρώτη συνέπεια της στασιμότητας ήταν τα ημερομίσθια να διαμορφώνονται σε αξιοθρήνητα χαμηλά επίπεδα και δεύτερη, η εκμετάλλευση του συστήματος δικαίου και διοίκησης από μία μονοπωλιακή ελίτ προς ίδιον όφελος.

Στο βιβλίο αυτό, ο Φέργκιουσον, με τον γνωστό πυκνό, επιστημονικά άρτιο, συντηρητικό και μη ορθοπολιτικό λόγο του, παραλληλίζει την Κίνα της εποχής του Σμίθ με τον Δυτικό Κόσμο του σήμερα κι εξετάζει τις αιτίες της πολιτισμικής παρακμής και οικονομικής στασιμότητάς του. Ως αναλυτικό εργαλείο χρησιμοποιεί τον υπαινιγμό του Σμίθ για τη σημασία των ελαττωματικών νόμων και θεσμών για την στασιμότητα και φτώχεια των κοινωνιών όσο και την παραδοχή Μάντεβιλ πως οι κοινωνίες που διαθέτουν υγιείς θεσμούς μπορούν να ευημερήσουν έστω κι αν οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν παρεκτρέπονται.Ο συγγραφέας αναρωτιέται αν οι σύγχρονοι δυτικοί θεσμοί γεννούν κίνητρα στην κοινωνία ή απλώς την γεμίζουν κανόνες.
Ανοίγει, λοιπόν, τέσσερα βασικά “μαύρα θεσμικά κουτιά” του σύγχρονου δυτικού κόσμου κι εξετάζει τη λειτουργία α) της δημοκρατίας, β) του καπιταλισμού, γ) του κράτους δικαίου και δ) της κοινωνίας των πολιτών και με μία φιλελεύθερη ματιά ψάχνει τι πήγε στραβά.

5/5
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Επιτραπέζια ΠαιχνίδιαΠερισσότερα

DICE CITY
BAGIARTAKIS VANGELIS
€33.24
LAP DANCE
GRIGORIADIS ANASTASIOS
€25.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS