Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΥΤΥΧΩΣ, Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΑΛΑ

ΕΥΤΥΧΩΣ, Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΑΛΑ

GAIMAN NEIL
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1921




Παρουσίαση

"Ήμουν, που λέτε, πάνω στην άκρη της σανίδας και με περίμενε σίγουρος θάνατος, όταν ξαφνικά μια σκοινένια σκάλα ακούμπησε τον ώμο μου και άκουσα μια βαθιά και βροντερή φωνή να μου λέει "ΓΡΗΓΟΡΑ! ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ!""
Ανακαλύψτε πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν τα πράγματα σ' αυτό το ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα όταν το ταξίδι στον χρόνο μπλέκεται με τα δημητριακά για πρωινό! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Βρετανός συγγραφέας Νιλ Γκάιμαν έγραψε το 1997 ένα χιουμοριστικό βιβλίο για παιδιά με τίτλο Τη μέρα που αντάλλαξα το μπαμπά μου με δύο χρυσόψαρα. Το βιβλίο που αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού το οποίο αποφασίζει να ανταλλάξει το μπαμπά του επειδή δεν σηκώνει τη μύτη του από την εφημερίδα του, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω του, είχε τεράστια επιτυχία και αποτελεί ένα απίστευτα περιεκτικό και εύστοχο σχολιασμό του πώς τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους και δη τους πολύ απορροφημένους μπαμπάδες τους. Δεκαέξι χρόνια μετά, ο Γκάιμαν έγραψε έναν ύμνο για τον κάθε υπέροχο μπαμπά που είναι έτοιμος να παλέψει με δράκους και πειρατές, να κολυμπήσει με πιράνχας, να ζήσει αδιανόητες περιπέτειες κινδυνεύοντας να γίνει θυσία σε ένα ηφαίστειο και να αψηφήσει θύελλες και καταιγίδες για τα παιδιά του. Στο βιβλίο Ευτυχώς, ο μπαμπάς έφερε το γάλα, ένας μπαμπάς διαπιστώνει πως έχει τελειώσει το γάλα την ώρα που τα παιδιά του κάθονται στο τραπέζι για το πρωινό. Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν τη μέρα να ξεκινήσει πιο άσχημα. Η μαμά λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι, άλλη λύση δεν υπάρχει, οπότε ο μπαμπάς της ιστορίας ξεχύνεται στους δρόμους για να κάνει το καθήκον του. Στο τέλος, σε ένα γλυκό κλείσιμο του ματιού, ο μπαμπάς βυθίζεται στην πολυθρόνα του χωμένος (και χαμένος) μέσα στην εφημερίδα του. Ευτυχώς, αυτή η ανθρώπινη ανάγκη του για απομόνωση και απόλαυση χωρίς τα παιδιά του, δεν αφαιρεί τίποτα από τον ηρωισμό και την αυταπάρνησή του να είναι καλός μπαμπάς και, συμβολικά έστω, επαρκής κουβαλητής. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Η χιουμοριστική ιστορία του Γκάιμαν απευθύνεται σε παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού, αν και ιδιαίτερα απολαυστική θα είναι και η ανάγνωσή του σε μικρότερα παιδιά από τους γονείς. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Για τον απλούστατο λόγο ότι έχει πλάκα και γιατί με αφετηρία ένα καθημερινό γεγονός που ενδέχεται να συμβαίνει ταυτόχρονα σε εκατομμύρια σπίτια στον πλανήτη, ξετυλίγεται μια αστεία αλλά και καθησυχαστική ιστορία. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Eπειδή με χιούμορ, πολλά αστεία και ανατροπές το βιβλίο αποτελεί έναν διακριτικό ύμνο στην πατρότητα και εν γένει στη σημασία (και τη δυσκολία) του να είναι κανείς γονιός. Το βιβλίο του Γκάιμαν αποκαθηλώνει με χιούμορ τον γονιό από τη φαντασιακή θέση του σούπερ ήρωα και τον τοποθετεί εκεί που πρέπει: στην καθησυχαστική γωνιά της πολυθρόνας του στην οποία έχει κάθε δικαίωμα να ξεκουραστεί αφού προηγουμένως έχει προσφέρει, έχει φροντίσει και κυρίως έχει εκπληρώσει βασικές ανάγκες δίνοντας το καθησυχαστικό παρών. Άλλωστε, οι γονείς κάνουν τις πιο γενναίες και ηρωϊκές πράξεις όταν τα παιδιά τους απλώς περιμένουν το γάλα τους. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 06-11-2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFORTUNATELY, THE MILK
ISBN139789605692575
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΕπιμέλειαΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΕικονογράφησηYOUNG SKOTTIE
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΕΙΜΑΝ ΝΙΛ
Κωδικός Πολιτείας3220-1921
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

actinie

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS