Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

BANDI
Κωδ. Πολιτείας: 3220-2107




Παρουσίαση

Μια οικογένεια εξορίζεται από την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ εξαιτίας του γιου της, ο οποίος παθαίνει νευρικές κρίσεις όποτε βλέπει πορτρέτα του Καρλ Μαρξ ή του Κιμ Ιλ-σουνγκ. Ένας γιος αγωνίζεται να βγάλει άδεια ταξιδιού για να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη μητέρα του, που ζει στο γειτονικό χωριό. Ένας άντρας αποφασίζει να αυτομολήσει, απογοητευμένος από το κληρονομικό ταξικό σύστημα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας. Μια γιαγιά, όταν συναντάει τον Κιμ Ιλ-σουνγκ στο δρόμο, τον προσφωνεί με τρυφερότητα "Πατέρα και Μεγάλο Ηγέτη" - περιστατικό που θα εκμεταλλευτεί η επίσημη προπαγάνδα.
Φυγαδευμένες παράνομα από τη Βόρεια Κορέα, γραμμένες "με δάκρυα από αίμα", οι ιστορίες αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στη Δύση, καθώς αποτελούν μια σπαρακτική ανθρώπινη ματιά στη ζωή κάτω από το τελευταίο απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς του πλανήτη. Πέρα από τη λογοτεχνική τους αξία, η δημοσίευσή τους θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του συγγραφέα, αν ποτέ η πραγματική του ταυτότητα γίνει γνωστή.
Η συλλογή διηγημάτων Η καταγγελία είναι η λογοτεχνική μαρτυρία ενός συγγραφέα που, ζώντας σε συνθήκες πραγματικής κόλασης, κατόρθωσε να διαφυλάξει τη δημιουργική του ευαισθησία και την ακεραιότητά του.

Ο "Μπαντί" (ψευδώνυμο που σημαίνει "πυγολαμπίδα") είναι Βορειοκορεατης συγγραφέας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Συγγραφέων της Γιο-σε ον. Αφότου βίωσε το φοβερό λιμό που έπληξε τη χώρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και κυρίως τη δεκαετία του 1990, ο Μπαντί έγινε δριμύς επικριτής του βορειοκορεατικού καθεστώτος, κατηγορώντας το για το μαζικό υποσιτισμό και την κακουχία του λαού του. Αν ποτέ αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του και συλληφθεί, είναι βέβαιο ότι ο Μπαντί θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή. Το κίνητρο που τον ωθεί να ρισκάρει τη ζωή του ασκώντας κριτική στο καθεστώς της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, δεν είναι άλλο παρά το συναίσθημα μιας αβάσταχτης αγανάκτησης για την πείνα, τις κακουχίες και την απομόνωση που το καθεστώς έχει επιβάλει στους Βορειοκορεάτες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

"Το βιβλίο, γεμάτο ολοζώντανες εικόνες, προσθέτει χαρακτήρες πραγματικών ανθρώπων στην απρόσωπη ιδέα μας για την οδύνη των Βορειοκορεατών..." (L'EXPRESS)
"Η κλασική δομή των αφηγημάτων θυμίζει Γκόγκολ και Τσέχοφ, ενώ η ροπή τους προς τη σάτιρα του παραλόγου, Ιονέσκο και Μπουλγκάκοφ" (BOOKS MAGAZINE)
"Μια συλλογή διηγημάτων που γράφτηκαν με ψευδώνυμο και εξήχθησαν λαθραία από τη Βόρεια Κορέα δημιουργεί πάταγο και γίνεται διεθνές λογοτεχνικό γεγονός" (THE GUARDIAN)

Περιεχόμενα

Μια πυγολαμπίδα φωτίζει τη Βόρεια Κορέα, αυτή τη βυθισμένη στο σκοτάδι χώρα - Ντο Χούι-Γιουν
Πρόλογος
Η φτελιά-θησαυρός
Η πόλη των φαντασμάτων
Τόσο κοντά, τόσο μακριά
Η φυγή
Πανδαιμόνιο
Η σκηνή
Κόκκινο μανιτάρι
Πώς έφτασε στα χέρια μας το χειρόγραφο του Μπαντί
Οι φτωχοί
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGOBAL
ISBN139789605696337
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΙΜΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΣΧΙΝΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας3220-2107
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
STUTELY RICHARD
€28.00 €11.20
(-60%)
Κερδίζετε €16.80
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE SANDRA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS