Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΒΕΡΜΕΕΡ

ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΒΕΡΜΕΕΡ

+
-
BROOK TIMOTHY
Κωδ. Πολιτείας: 3220-2270
Τιμή Έκδοσης
€17.99
Τιμή Πολιτείας
€13.49
(-25%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας στρατιώτης φλερτάρει με ένα γελαστό κορίτσι σε ένα καθιστικό στην Ολλανδία. Μια γυναίκα ζυγίζει νομίσματα μπροστά από ένα παράθυρο. Οι πίνακες του Βερμέερ μας σαγηνεύουν με την ομορφιά και το μυστήριο που τους περιβάλλει: ποιες ιστορίες να κρύβονται άραγε πίσω από αυτές τις εκπληκτικά απεικονισμένες στιγμές;
Όπως μας δείχνει αυτό το βιβλίο, οι εικόνες αυτές που μοιάζουν τόσο οικείες, στην πραγματικότητα προσφέρουν μια αξιοθαύμαστη θέα σε έναν κόσμο που επεκτείνει τα όριά του με ταχείς ρυθμούς. Το καπέλο του αξιωματικού είναι φτιαγμένο από γούνα κάστορα από τον Καναδά, ενώ τα ασημένια νομίσματα που έχουν εξορυχθεί στο Περού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αγοραστεί η κινέζικη πορσελάνη που βλέπουμε σε άλλους πίνακες.
Ξεκινώντας από το στούντιο του Βερμέερ, ο συγγραφέας ανιχνεύει το εμπορικό δίκτυο που απλωνόταν σε όλη την υδρόγειο κατά τον 17ο αιώνα. Οι αποβάθρες της Ολλανδίας ήταν "ένας κατάλογος πιθανοτήτων". Το βιβλίο αυτό δείχνει πόσο πλούσιος ήταν αυτός ο κατάλογος, και πόσο αυτό επαναπροσδιόρισε τον κόσμο πολύ πιο καθοριστικά από ό,τι το αντιλαμβανόμασταν έως σήμερα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μια συναρπαστική προσέγγιση της ιστορίας του πολιτισμού, που προσφέρει νέες οπτικές» (Entertainment Weekly)
«Ένα ζωηρό πορτρέτο του 17ου αιώνα ως της πρώτης, χρυσής περιόδου της παγκοσμιοποίησης» (New York Sun)

Περιεχόμενα

1 Η θέα από το Ντελφτ
2 Το καπέλο του Βερμέερ
3 Μια γαβάθα με φρούτα
4 Μαθήματα γεωγραφίας
5 Σχολή καπνίσματος
6 Ζυγίζοντας ασήμι
7 Ταξίδια
8 Επίλογος: Κανένας δεν είναι νησί
Ευχαριστίες
Προτεινόμενη βιβλιογραφία και πηγές
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςVERMEER'S HAT - THE SEVENTEENTH CENTURY AND THE DAWN OF THE GLOBAL WORLD
ISBN139789605698485
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΡΗΓΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΟΥΚ ΤΙΜΟΘΙ
Κωδικός Πολιτείας3220-2270
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Theodoros_g

Κριτικές για το προϊόν

[08/04/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, που αναβιώνει τον κόσμο του 170υ αιώνα, ο οποίος και σηματοδοτεί την αρχή της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Οι πίνακες του Βερμέερ είναι απλώς η αφορμή, που παίρνει ο συγγραφέας (με ειδίκευση στη σινολογία) για να περιγράψει το απίστευτα πυκνό πλέγμα οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στην Ευρώπη (και δη, τους Ολλανδούς) και την Αμερική και την Ασία (ιδίως την Κίνα), όταν οι Ολλανδοί καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια θέση στις εμπορικές οδούς της Άπω Ανατολής. Αν και σε κάποια σημεία ο συγγραφέας αναφέρεται σε λεπτομέρειες, οι οποίες θα μπορούσαν να παραλειφθούν, το βιβλίο διαβάζεται εύκολα και παρέχει έναν πλούτο πληροφοριών, που βοηθάει τον αναγνώστη να μεταφερθεί χωροχρονικά πίσω στον 17ο αιώνα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
[31/07/2018] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Παρατηρώντας κάποια στοιχεία/λεπτομέρειες που εικονίζονται στους πίνακες του ολλανδού ζωγράφου του 17ου αι. Βερμέερ (χάρτες, καπέλα, αργυρά σκεύη, κινέζικες ποσρσελάνες κ.λπ), ο συγγραφέας λαμβάνει αφορμή για να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο του 1600-1650 και διευρευνήσει τις απαρχές της διαπολιτισμικότητας. Οι ευρωπαίοι έμποροι κι ιεραπόστολοι, ανοίχθηκαν στον Καναδά, την Κίνα και την Άπω Ανατολή, επιδιώκοντας κέρδη, πολιτισμική και πνευματική επιρροή. Οι χώρες-στόχος παρέμεναν κλειστές και αντιμετώπισαν με καχυποψία τους νεοφερμένους, ως άρπαγες, πειρατές ή κατασκόπους και προσπάθησαν να οριοθετήσουν την επιτρεπόμενη δραστηριότητά τους. Από αυτό το μείγμα προθέσεων, επιδιώξεων και πραγματικότητας προέκυψαν σχέσεις και πολιτικές που ίσχυσαν για περισσότερο από 300 χρόνια κι έφτασαν ως τις ημέρες μας. 3/5, Ωραίο το θέμα, εύστοχες οι παρατηρήσεις κι αναλύσεις, αλλά συχνά-πυκνά ξεφεύγει με κουραστικές λεπτομέρειες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΓΙΟΛΦ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS