Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ // ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

+
-
ANDREWS KEVIN
Κωδ. Πολιτείας: 3220-2271
Τιμή Έκδοσης
€18.98
Τιμή Πολιτείας
€14.24
(-25%)
Κερδίζετε €4.74


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν του ανατέθηκε να μελετήσει τα μεσαιωνικά κάστρα της Πελοποννήσου, ο νεαρός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Κέβιν Άντριους, βρέθηκε να ταξιδεύει στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1940, μέσα στο χάος ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Όμως το εξαιρετικό βιβλίο του δεν έχει θέμα ούτε τα κάστρα ούτε την πολιτική: είναι ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στην Ελλάδα του Εμφυλίου, που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και δίνει πιθανώς την πρώτη, αλλά οπωσδήποτε την πιο παραστατική, αφτιασίδωτη και αξέχαστη εικόνα της ζωής στην Ελλάδα κατά τα σκληρά αυτά χρόνια.
Μέσα στις δύσκολες συνθήκες, ο Άντριους κατάφερε παρ' όλα αυτά να κερδίσει την εμπιστοσύνη ανθρώπων προσκείμενων και στις δύο πλευρές. Με το να γίνει πνευματικός αδελφός μιας φατρίας βοσκών, ή ακούγοντας την τρομακτική ιστορία του παπα-Σταύρου, του ιερέα του χωριού, ή μέσα από την απίθανη φιλία του με τον γοητευτικό και βίαιο Κωσταντή, γνώρισε όλη τη ζεστασιά, την ευαισθησία, την παραφορά αλλά και τη σκληρότητα του ελληνικού λαού, τον οποίο ζωντανεύει συναρπαστικά με τη γραφίδα του στο βιβλίο αυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Είναι ερωτευμένος με τη χώρα... όμως βλέπει και την άλλη πλευρά του εκτυφλωτικού της μετάλλου. Αν θέλετε την αλήθεια για την Ελλάδα, την έχετε μπροστά σας» (Louis MacNeice/Observer)
«Ένα από τα καλύτερα και πιο έντιμα βιβλία για τους σύγχρονους Έλληνες» (E.R. Dodds)
«Ένα σπουδαίο και διαχρονικό βιβλίο για την Ελλάδα» (Patrick Leigh Fermor)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE FLIGHT OF IKAROS
ISBN139789605698492
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων350
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΡΙΣΣΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΟΛΓΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΤΡΙΟΥΣ ΚΕΒΙΝ
Κωδικός Πολιτείας3220-2271
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μιλτιάδης Μ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μιλτιάδης Μ

Κριτικές για το προϊόν

[24/05/2020] Μιλτιάδης Μ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
«…Πρώτα είχαμε τους Γερμανούς και τους Χίτες, μετά τον στρατό και τη χωροφυλακή: αυτοί κάνανε καθαρή δουλειά μα ο Παυλάκος μόνος του έκανε ακόμα καλύτερα πράγματα. Ξεπάστρεψε ανθρώπους οικογένειες χωριά ολόκληρα-ίσως γιατί είχαν τολμήσει κάποτε να συνεχίσουν να πολεμάνε τον εχθρό της πατρίδας μας αφού είχαμε ηττηθεί, ίσως πάλι χωρίς κανένα λόγο. Τέλος πάντων, σήμερα στην Ελλάδα είναι έγκλημα να αντιστέκεσαι σε μανιακούς φονιάδες. Αλλά δεν ήταν μόνο ο Παυλάκος. Ήταν κι ο Καμαρινέας στην Καλαμάτα: αυτός έδενε τους αιχμαλώτους πίσω από το τζιπ του και τους έσερνε στους δρόμους της Καλαμάτας ώσπου να πεθάνουν… Και τώρα; ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δόθηκε αμνηστία πριν δυο χρόνια. Κάποια μέρα θα τους ξαναχρειαστούνε. Σε κάτι σαν και δαύτους βασίζονται οι κυβερνήσεις μας. Ο βουλευτής μας πλήρωνε τον Παυλάκο για να ελέγχει την κατάσταση εδώ… Ο Παυλάκος μου πήρε τους δυο γιούς, είκοσι ενός ήταν ο ένας , είκοσι πέντε ο άλλος: μπήκε ξαφνικά με τους δικούς του στο σπίτι μου και τους έσυρε με το ζόρι έξω και τους σκότωσε και τους δύο έξω από το παράθυρό μου. Και να σκεφτείς ότι ήμουνα μια ζωή βασιλικός!...»
Αυτές τις μαρτυρίες δεν τις καταγράφει ένας αντάρτη, ή ένας Έλληνας αριστερός. Είναι οι μαρτυρίες ενός Αμερικανού αρχαιολόγου που είχε την τύχη να ζήσει στην Ελλάδα στα τελευταία χρόνιοα του Εμφύλιου. Η κτηνωδία και η αγριότητα που βιώνει ο λαός σε καθημερινή βάση, σοκάρουν τον αναγνώστη. Ενας λαός κυριολεκτικά τσακισμένοςμένος από την βία και την εξαθλίωση. Μοναδική μαρτυρία. Εξαιρετικό βιβλίογια όποιον επιθυμεί να γνωρίσει την αληθινή διάσταση των γεγονότων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

3.000 ΕΥΡΩ
MELLE THOMAS
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS