Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥΣΚΙΝ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥΣΚΙΝ

+
-
TSVETAEVA MARINA
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0654
Τιμή Έκδοσης
€11.11
Τιμή Πολιτείας
€7.78
(-30%)
Κερδίζετε €3.33


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

H Μαρίνα Τσβετάγιεβα έγραψε το κείμενο "Ο δικός μου Πούσκιν" προς το τέλος του 1936 με αρχές του 1937, όταν ήταν σαράντα πέντε χρονών, στα περίχωρα του Παρισιού, όπου ζούσε. Η ίδια λέει πως "Ο δικός μου Πούσκιν" είναι ο Πούσκιν της παιδικής της ηλικίας, που τον διάβαζε κρυφά, "με το κεφάλι μέσα στην ντουλάπα", εκεί όπου φυλαγόταν ένα χοντρό βιβλίο (Ανθολογία) με έργα του Πούσκιν.
Στη διάρκεια της συγγραφής έστελνε επιστολές προκειμένου να οργανωθεί μια βραδιά κατά την οποία η ίδια θα διάβαζε το κείμενο. Η βραδιά έλαβε χώρα στις 2 Μαρτίου 1937 στο Παρίσι, με οργανώτρια τη γυναίκα του νομπελίστα συγγραφέα Ιβάν Μπούνιν.
H Τσβετάγιεβα εισέπραξε τελικά από τα έσοδα γύρω στα 700 φράγκα, πλήρωσε το σχολείο του γιου της και τάισε την οικογένειά της, κάτι για το οποίο ένιωσε περήφανη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Υπάρχει πεζογραφία πιο οικεία, πιο διαπεραστική, πιο ηρωική, πιο εκπληκτική από αυτήν της Τσβετάγιεβα; Ήταν ποτέ η αλήθεια των παράτολμων συναισθημάτων τόσο γυμνή; Είχε ποτέ τέτοια ορμή;» (Susan Sontag)
«Η ποίηση του Πούσκιν και ο ποιητικός λόγος της Τσβετάγιεβα συναντώνται σε αυτές τις λαμπρές σελίδες» (ABC)
«Τόσο η φιγούρα όσο και το έργο του Πούσκιν φαίνονται να κλονίζονται και τελικά να κατανοούνται σε βάθος από την έντονη, παθιασμένη, προσωπική γραφή της Τσβετάγιεβα» (El Pais)
«Ο Αλεξάντρ Πούσκιν παραμένει για τους Ρώσους ένας εθνικός και λογοτεχνικός μύθος. Σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει μια σύγχρονη και ποιητική προσέγγιση της ενθουσιώδους και απερίγραπτης ψυχής του συνιστάται το εξαιρετικό βιβλίο της Μαρίνας Τσβετάγιεβα "Ο δικός μου Πούσκιν"» (El Mundo)
«Καθ' όλη τη διάρκεια του κειμένου, που γράφτηκε το 1937, ακούγεται μουσική από διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη ενός κόσμου εξαιρετικών σκέψεων και εμπειριών. Θα λέγαμε ότι ο ρυθμός της γλώσσας της Τσβετάγιεβα όχι μόνο υπονοεί το πάθος για τον πολιτισμό και την τέχνη αλλά συγκινεί και μεταφέρει τον αναγνώστη ταυτόχρονα σε μια περίοδο δυστυχίας και ανάτασης» (Sonograma)
«Το έξυπνο και εντυπωσιακό βλέμμα που μεταδίδει η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, περικλείοντας όλα τα είδη κειμένου (βιογραφία, αναμνήσεις, κριτική, δοκίμιο, ποίηση), μετατρέπει την ανάγνωση αυτού του σύντομου πορτραίτου του Πούσκιν σε μια μοναδική εμπειρία» (Mercurio)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605722371
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων88
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΦΩΤΟΣ
ΕπιμέλειαΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΒΕΤΑΓΙΕΒΑ ΜΑΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2010-0654
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ημίφως, eleutheriakos7, Nefeli Karapiperi, geopap1984, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS