Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

+
-
STASSI FABIO
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0655
Τιμή Έκδοσης
€14.50
Τιμή Πολιτείας
€10.15
(-30%)
Κερδίζετε €4.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας καινούριος, γοητευτικός λογοτεχνικός χαρακτήρας, ένας άνεργος του σήμερα που απαλύνει τις πνευματικές ή σωματικές παθήσεις των ανθρώπων, προτείνοντάς τους τα κατάλληλα βιβλία. Και κάπως έτσι τα μυθιστορήματα, τα διηγήματα και η ποίηση παύουν πλέον να είναι ένα χαρτί γραμμένο με μελάνη και μεταλλάσσονται σε θεραπείες, φάρμακα, ακόμη και σε εργαλεία έρευνας που φωτίζουν σκοτεινά εγκλήματα.
Ο Βίντσε Κόρσο, σωσίας του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, είναι ένας άνεργος καθηγητής, καρπός της φευγαλέας σχέσης της μητέρας του με έναν άγνωστο ταξιδιώτη. Το μοναδικό ενθύμιο που έχει από τον πατέρα του είναι τρία βιβλία που ξέμειναν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου: μια κληρονομιά που του σημάδευσε τη ζωή. Για να επιβιώσει, καταφεύγει στη βιβλιοθεραπεία, ως επάγγελμα. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι η γειτόνισσά του, μανιώδης αναγνώστρια, εξαφανίζεται, ο Βίντσε αρχίζει να μελετά τη ζωή της γυναίκας μέσα από τα βιβλία που διάβασε, πεπεισμένος ότι με την εξαφάνισή της γράφει μια ιστορία που μόνο εκείνος μπορεί να αποκωδικοποιήσει.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που αναζητά τα όρια της μοιραίας σχέσης μεταξύ λογοτεχνίας και πραγματικότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Βίντσε ενδυναμώνει την πίστη του (και μαζί του και οι αναγνώστες) στη λογοτεχνία ως αναπόφευκτο εργαλείο γνώσης» (Ernesto Ferrero - La Stampa)
«Το μεγαλείο της Ρώμης και του λογοτεχνικού κόσμου συναντούν την παραγωγική δημιουργικότητα του Φάμπιο Στάσι» (Il Foglio)
«Ένα δομικά και υφολογικά άρτιο βιβλίο που διεγείρει την ευφυΐα του αναγνώστη» (Corriere di Bologna)
«Ο συγγραφέας καταφέρνει να παντρέψει άψογα το νουάρ με την "υψηλή" λογοτεχνία, το σασπένς με την ειρωνεία, χαρίζοντάς μας τη φιγούρα ενός τυχαίου αυτοσχέδιου ντετέκτιβ που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό του αναγνώστη» (Επιτροπή για το βραβείο Scerbanenco 2016)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA LETTRICE SCOMPARSA
ISBN139789605722395
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2018
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΑΣΙ ΦΑΜΠΙΟ
Κωδικός Πολιτείας2010-0655
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, Nefeli Karapiperi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[22/06/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Βιβλιοθεραπεία με μια μικρή δόση μυστηρίου! Έξυπνη ιδέα, αλλά όχι καλοδουλεμένη! Πρώτα-πρώτα, ο ατυχής τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ο συγγραφέας να "παντρέψει" τη λογοτεχνία με το μυστήριο, αλλά και η σχεδόν ανύπαρκτη πλοκή, κουράζουν τον αναγνώστη! Τα διάφορα κομμάτια του βιβλίου παρουσιάζονται ασύνδετα, με "ατάκτως ερριμμένας" σκέψεις που στοχεύουν στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του σύγχρονου ανθρώπου και στην απαλλαγή του από φοβίες και ανασφάλειες.
Η παρουσίαση των χαρακτήρων γίνεται με επιφανειακό τρόπο, ενώ στο τέλος μένεις με την αίσθηση του ανικανοποίητου... Περιμένεις και κάτι επιπλέον που δε συμβαίνει ή δεν μαθαίνεις ποτέ, όπως π.χ. ποιο είναι το αποτέλεσμα της θεραπείας των πελατισσών (ναι, κατά έναν περίεργο τρόπο, όλες οι πελάτισσες του βιβλιοθεραπευτή είναι γυναίκες! Αυτός ο σεξισμός επεκτείνεται και στους συγγραφείς των βιβλίων που αναφέρονται, και που οι περισσότεροι είναι άνδρες!).
Αρκετά ενοχλητικός, επίσης, είναι και ο τρόπος γραφής του συγγραφέα, ο οποίος δίνει εμφανώς την εντύπωση ότι επιδιώκει τον θαυμασμό των αναγνωστών, θέλοντας να δείξει πόσο καταρτισμένος είναι λογοτεχνικά!
Πραγματική όαση μέσα στο βιβλίο αποτελούν οι λογοτεχνικές αναφορές, καθώς και το παράρτημα στο τέλος με την προτεινόμενη λίστα των βιβλίων από τον βασικό ήρωα. Ήδη, πρόσθεσα κάποια από αυτά στη μελλοντική αναγνωστική μου λίστα!
Ενδιαφέρουσες, τέλος, είναι οι μουσικές επιλογές του ήρωα που συντροφεύουν τον αναγνώστη σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσής του!
[05/02/2019] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ! ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΟΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ-ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΥ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΒΙΝΤΣΕ ΚΟΡΣΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ- ΝΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑΣ ΤΟΥ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
€20.00 €8.00
(-60%)
Κερδίζετε €12.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS