Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛ

ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛ

+
-
WHITEHEAD COLSON
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0738
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-20%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο ΕΛΓΟΥΝΤ ΚΕΡΤΙΣ ζει στο Ταλαχάσι της Φλόριντα με τη γιαγιά του και πρόκειται να σπουδάσει στο τοπικό κολέγιο. Όμως για ένα μαύρο αγόρι στον Νότο των νόμων του Τζιμ Κρόου, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ένα αθώο λάθος είναι αρκετό για να καταστρέψει το μέλλον. Ο Έλγουντ καταδικάζεται σε εγκλεισμό στο αναμορφωτήριο νέων Νίκελ, που παρέχει "σωματική, πνευματική και ηθική εκπαίδευση", έτσι ώστε οι ανήλικοι εγκληματίες που βρίσκονται υπό την ευθύνη του να γίνουν "έντιμοι και ειλικρινείς πολίτες".
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ πρόκειται για ένα κολαστήριο: το σαδιστικό προσωπικό κακοποιεί σωματικά και σεξουαλικά τους μαθητές, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και οι ντόπιοι κλέβουν τα τρόφιμα και τις προμήθειες και κάθε αγόρι που αντιστέκεται είναι πιθανόν να εξαφανιστεί. Ο Έλγουντ έχει βαθιά ριζωμένες μέσα του τις ιδέες του δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ - "Ρίξτε μας στη φυλακή, και θα σας αγαπάμε και πάλι". Ο φίλος του ο Τέρνερ πιστεύει ότι ο Έλγουντ είναι κάτι παραπάνω από αφελής και ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι να έχουν ένα σχέδιο και να αποφεύγουν τα προβλήματα.
Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία ενός αναμορφωτηρίου στη Φλόριντα, που λειτούργησε για εκατόν έντεκα χρόνια και κατέστρεψε τη ζωή χιλιάδων παιδιών, αφήνοντας τα σημάδια του πάνω τους ακόμη και μέχρι τις μέρες μας, το βιβλίο αποτελεί μια συγκλονιστική, ορμητική αφήγηση ενός εξαιρετικού Αμερικανού μυθιστοριογράφου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο συγγραφέας, αφού έγραψε σατιρικά κείμενα, κείμενα με θέμα το έγκλημα και μια ιστορία με ζόμπι, αποφάσισε να στραφεί και πάλι στον πολιτικοκοινωνικό προβληματισμό και να αποκαλύψει ένα ακόμη τεράστιο όνειδος της αμερικανικής ιστορίας. (?) «Γέλασαν γιατί το μαγαζί δεν εξυπηρετούσε έγχρωμους πελάτες». Να μια φράση χαρακτηριστική από το βιβλίο, που με την απλότητά της συνοψίζει μια ολόκληρη στάση ζωής, υιοθετημένη από τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών του δέκατου ένατου (και μεγάλου μέρους του εικοστού) αιώνα». (Νίκος Ξένιος, bookpress.gr, 11/10/2020)

Pulitzer Prize Winner in Fiction 2020
Kirkus Prize 2019
New York Times Bestseller
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE NICKEL BOYS
ISBN139789605723507
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2020
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΚΑΝΑ ΜΥΡΣΙΝΗ
ΕπιμέλειαΠΛΑΚΟΝΟΥΡΗ ΑΛΕΚΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΙΤΧΕΝΤ ΚΟΛΣΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2010-0738
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, emaria, something

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

emaria

Κριτικές για το προϊόν

[03/04/2021] Junipero.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ψύχραιμη και καλογραμμένη προσθηκή στο ράφι των μυθιστορημάτων που καταδεικνύουν τις φυλετικές ανισότητες που μάστιζαν και μαστίζουν τις Η.Π.Α. Καταγγέλλει χωρίς να γκρινιάζει και εκθέτει τη βαρβαρότητα του σωφρονιστικού συστήματος αποφεύγοντας έντονα γραφικές περιγραφές. Το απρόβλεπτο plot twist κοντά στο φινάλε είναι διακριτικό παρόλα αυτά λειτουργεί υπέροχα και προσθέτει ακόμα περισσότερους πόντους συγκίνησης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Στα ίχνη του θησαυρού
KUZNESKI CHRIS
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΟΙ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
FIELDS NIC
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS