Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Χ/Δ ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΑ // ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΣΧΟΛΙΑ: ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΠΑΝΟ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΣΧΟΛΙΑ: ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-1541




Παρουσίαση

Ο Αγαμέμνων, μετά την επιστροφή του από την Τροία, φονεύεται με δόλο από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, τον εραστή της και εξάδερφο του Αγαμέμνονα.
Η Ηλέκτρα, φοβούμενη για την τύχη του μικρού της αδελφού Ορέστη, κατορθώνει να τον φυγαδεύσει κρυφά μ' έναν πιστό της δούλο στον Στρόφιο, που βασιλεύει στην Κρίσα της Φωκίδας.
Ύστερα από οκτώ χρόνια, επιστρέφει ο Ορέστης στις Μυκήνες, με σκοπό να τιμωρήσει τους φονιάδες του πατέρα του, έχοντας συμβουλευτεί πρώτα το μαντείο των Δελφών. Βρίσκει την αδελφή του, η οποία θρηνεί τον χαμένο της πατέρα και μετά από την εξόχως δραματική σκηνή αναγνώρισής τους, σχεδιάζουν και κατορθώνουν, με τη βοήθεια του Παιδαγωγού, τον φόνο της Κλυταιμνήστρας και του Αίγισθου, διαφέροντας στη διάταξη των φόνων από τους Αισχύλο και Ευριπίδη, οι οποίοι θανατώνουν πρώτα τον Αίγισθο και κατόπιν την Κλυταιμνήστρα στην ομόθυμη θεματική τους.
Προηγούνται στα στάδια εξέλιξης της τραγωδίας σημαντικότατες συγκρούσεις της Ηλέκτρας με την αδελφή της Χρυσόθεμη, την οποία τελικώς δεν κερδίζει με το μέρος της ώστε να τη βοηθήσει στον φόνο της μάνας τους, και με τη μητέρα της, Κλυταιμνήστρα, σ' έναν αγώνα λόγων όπου αναπτύσσονται οι θέσεις τους για τον φόνο του Αγαμέμνονα με τη μία να απολογείται και με την άλλη να την κατηγορεί και αντιστρόφως. Συγκρούσεις μεγεθών μιας κλειστής βασιλικής κάστας από το γένος του Πέλοπος με τη βαριά μοίρα των συντριπτικών συμφορών τους. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ηλέκτρα
Σχόλια
Λεπτομέρειες
ISBN139789605763640
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΠΑΝΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΡΡΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Κωδικός Πολιτείας0770-1541
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS