Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Ι // ΟΡΕΣΤΕΙΑ

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Ι

ΟΡΕΣΤΕΙΑ

ΑΙΣΧΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-1929




Παρουσίαση

Ο Αγαμέμνων, φεύγοντας για το Ίλιο, υποσχέθηκε στην Κλυταιμήστρα πως αν πορθήσει το Ίλιο θα της στείλει μήνυμα με [τον] πυρσό την ίδια κιόλας μέρα. Γι' αυτό η Κλυταιμήστρα διόρισε έμμισθο σκοπό να κοιτάζει πότε θα φανεί ο πυρσός. Και τον είδε ο φρουρός και ειδοποίησε την Κλυταιμήστρα και η Κλυταιμήστρα φώναξε τους προεστούς -οι οποίοι αποτελούν τον Χορό- και τους ενημέρωσε κι αυτοί πανηγύρισαν τραγουδώντας. Ύστερα από λίγο έρχεται ο [κήρυκας] Ταλθύβιος και τους διηγείται τα σχετικά με τον πλου της επιστροφής. Και ήρθε ο Αγαμέμνων πάνω σε άμαξα και πίσω του ήρθε άλλη άμαξα, με τα λάφυρα και την Κασσάνδρα. Αυτός, λοιπόν, μπαίνει στο σπίτι με την Κλυταιμήστρα. Η Κασσάνδρα δε, προτού μπει στο ανάκτορο, προμαντεύει τον θάνατό της, τον θάνατο του Αγαμέμνονα και τη μητροκτονία του Ορέστη και πετάγεται και τρέχει μέσα να συναντήσει τον θάνατό της, πετώντας [στη γη] τα εμβλήματα [του προφήτη]. Αυτό το μέρος του δράματος είναι θαυμάσιο, διότι ο Αισχύλος παρουσιάζει τον φόνο του Αγαμέμνονα επί σκηνής, ενώ τον θάνατο της Κασσάνδρας τον προσπερνά σιωπηλά, δείχνοντας μόνο το πτώμα της επί σκηνής. Έβαλε μάλιστα τον Αίγισθο και την Κλυταιμήστρα να δικαιολογούν τον φόνο που διέπραξαν μαζί η μία με τον φόνο της Ιφιγένειας κι ο άλλος με τις συμφορές που υπέφερε ο πατέρας του, Θυέστης, από τον Ατρέα.
Το δράμα διδάχτηκε επί άρχοντος Φιλοκλέους, τον δεύτερο χρόνο της εικοστής ογδόης Ολυμπιάδας. Πρώτευσε ο Αισχύλος με τον Αγαμέμνονα, τις Χοηφόρους, τις Ευμενίδες και το σατυρικό [δράμα] Πρωτεύς.
Χορηγός ήταν ο Ξενοκλής από τις Αφίδνες. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ"
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605767983
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2018
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΡΡΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Κωδικός Πολιτείας0770-1929
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
€14.84 €5.94
(-60%)
Κερδίζετε €8.90
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΝΕΙΡΩΝ
KAPLAN-WILLIAMS STREPHON
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS