Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-2044




Παρουσίαση

Το μυθιστόρημα Σκοτεινό παρελθόν αναφέρεται στη σχέση δύο ανδρών, δύο δημοσιογράφων. Ο πρώτος, ονόματι Χρυσοσπάθης, μπουρζουάς και επίδοξος συγγραφέας, επιπόλαιος, εγωκεντρικός, με διαρκή διάθεση σάτιρας του κόσμου, σαρκαστικός και λάγνος, είναι ο νεότερος. Ο δεύτερος, ονόματι Βαχλιώτης, μέντορας του πρώτου, πρώην αριστερός μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού και κατόπιν συμβιβασμένος με το σύστημα, είναι ο γηραιός. Ο Βαχλιώτης, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, βιώνει τις τελευταίες μέρες της ζωής του.
Η αφήγηση για τη σχέση των δύο ανδρών ουσιαστικά ξεκινά όταν ο Βαχλιώτης ζητά από τον Χρυσοσπάθη να τον συνοδέψει στο τελευταίο ταξίδι που επιθυμεί να κάνει και που είναι η επιστροφή στη γη των προγόνων του, τη Δομνίστα Ευρυτανίας, για να ταφεί στο νεκροταφείο του χωριού του.
Στο ταξίδι που ακολουθεί, διασχίζοντας απέριττα τοπία της ορεινής Ελλάδας, σε αντιπαραβολή με τους κλειστούς αστικούς τοίχους της στενομυαλιάς, οι δυο άντρες έχουν πολλά και αποκαλυπτικά ν' αφηγηθούν ο ένας στον άλλο από τη ζωή τους.
Στη διαδρομή, με μια εξομολόγηση που κυλά παράλληλα ως φλασμπάκ, ο Βαχλιώτης αφηγείται ένα μυστικό το οποίο έκρυβε όλα αυτά τα χρόνια: Μια ιστορία που, ουσιαστικά, είναι ένα θρίλερ κατασκοπείας, σκοτεινών παθών και ανθρωποκυνηγητού δύο Ναζί αξιωματούχων οι οποίοι κρύβονταν κάτω από ψεύτικες ταυτότητες με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Μια περιπέτεια στην οποία ενεπλάκη ο Βαχλιώτης εκών άκων στη δεκαετία του '50 ως νέος δημοσιογράφος. Μάλλον από δειλία και φόβο, απειλούμενος από την ισορροπία τρόμου του εν εξελίξει εκείνη την εποχή Ψυχρού Πολέμου, που επέβαλε τη σιωπή, σταμάτησε την έρευνα και δεν γνώρισε ποτέ το τέλος των πρωταγωνιστών της σκοτεινής εκείνης ιστορίας.
Για τον νεότερο Χρυσοσπάθη αυτή η διαδρομή ως τη Δομνίστα είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης μιας άλλης πραγματικότητας.
Μετά την ταφή του φίλου του στην πατρώα γη, ο Χρυσοσπάθης αποφασίζει να αναλάβει την λύση του μυστηρίου, τριάντα χρόνια μετά, ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας από το σημείο απ' όπου ο Βαχλιώτης συνειδητά αποχώρησε.
Όμως, όσο πλησιάζει έναν αθέατο κόσμο, τόσο εκείνος απομακρύνεται, και το μόνο που καταφέρνει είναι να προσελκύσει κι αυτός τους αμείλικτους εφιάλτες του Βαχλιώτη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605769246
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0770-2044
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Αντωνης Κυριαζης

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS