Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
BEST OF SIFNOS // LAMINATED MAP AND GUIDE

BEST OF SIFNOS

LAMINATED MAP AND GUIDE

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 3695-0242
Τιμή Πολιτείας
€4.19




Παρουσίαση

ΣΙΦΝΟΣ
Το νησί των γεύσεων και της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής τέχνης, "το Νησί των Ποιητών και του Πολιτισμού", σύμφωνα με τον Ελβετικό Οργανισμό Τουρισμού. Το όνομά του είναι παρμένο από τον Σίφνο, γιο του Σούνιου, πρώτου οικιστή του νησιού. Η πρώτη κατοίκηση στο νησί χρονολογείται την τρίτη χιλιετία π.Χ. (Εποχή του Χαλκού - Κυκλαδικός πολιτισμός), με πρώτους κατοίκους τους Πελασγούς. Η Σίφνος άκμασε με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα το εμπόριο, λόγω και του πλούσιου ορυκτού πλούτου στο υπέδαφός της. Μετά την Επανάσταση παρουσίασε μεγάλη ακμή στα γράμματα έως και τις μέρες μας.
Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το απέριττο του τοπίου, η ομορφιά και πλαστικότητα των παραδοσιακών κτισμάτων είναι χαρακτηριστικά του τόπου, σε συνδυασμό με τις νόστιμες γεύσεις και τις παραδοσιακές ενασχολήσεις, μία από αυτές η αγγειοπλαστική χάρη στο πλούσιο και ιδιαίτερο υπέδαφος της Σίφνου.
Μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα NATURA 2000, διαθέτει αρχαίες πεζοπορικές διαδρομές που είναι ενεργές έως σήμερα, τα μνημεία της μαρτυρούν την ιστορία και τον πολιτισμό των Σιφναίων, από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως τώρα.
Η Σίφνος διαθέτει λιμάνι που συγκοινωνεί τόσο με το λιμάνι του Πειραιά όσο και με τις υπόλοιπες Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Διαθέτει, επίσης ελικοδρόμιο. Όρμοι του φιλοξενούν ψαρόβαρκες και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, πολλές παραλίες της θα τις επισκεφθείτε με οργανωμένες θαλάσσιες εκδρομές. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605810283
ΕκδότηςΡΟΟΥΝΤ / ROAD
ΣειράBEST OF
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Διαστάσεις21x10
Κωδικός Πολιτείας3695-0242
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS