Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΥΓΙΕΙΣ ΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΥΓΙΕΙΣ ΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

+
-
JENNINGS SUE
Κωδ. Πολιτείας: 3300-0417
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€19.58
(-11%)
Κερδίζετε €2.42


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Στο βιβλίο αυτό, η Sue Jennings περιγράφει την πρωτοποριακή της θεωρία του ΝΔΠ. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, τα θεμέλια για έναν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό σχηματίζονται από την παιγνιώδη διάθεση της μητέρας με το μωρό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής. Συνιστάται ανεπιφύλακτα!» (Charles E. Schaefer, Ph.D., RPT-S, Επίτιμος Καθηγ., Πανεπιστήμιο Fairleigh Dickinson, Teaneck, συνιδρυτής και διευθυντής της Ένωσης Παιγνιοθεραπείας, Clovis, CA)

Καινοτομώντας στον τομέα του συναισθηματικού δεσμού και της παιδικής ανάπτυξης, η Sue Jennings εισάγει την έννοια του "νευρο-δραματικού παιχνιδιού", εξερευνώντας τις αισθητικές εμπειρίες που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους έξι μήνες μετά τον τοκετό. Εξηγεί το πώς η αλληλεπίδραση αυτή, η οποία είναι ουσιαστικά "δραματική" ως προς τη φύση της, είναι κρίσιμη για το βρέφος προκειμένου αυτό να αναπτύξει έναν υγιή εγκέφαλο, ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς και μελλοντική ελαστικότητα.
Βασισμένο σε ακλόνητη εμπειρία και παρατήρηση, το βιβλίο αυτό ενοποιεί τις τρέχουσες θεωρίες της νευροβιολογίας, του συναισθηματικού δεσμού και της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης και αμφισβητεί κοινά αποδεκτές ψυχαναλυτικές απόψεις για την παιδική ανάπτυξη. Επεκτείνοντας τη συχνά στενή αντίληψη πάνω στο τι εννοούμε με τον όρο "συναισθηματικός δεσμός", το βιβλίο αυτό αιτιολογεί στιβαρά την ανάγκη να περιλαμβάνονται στα πρώτα χρόνια της ζωής η παιγνιοθεραπεία και οι εικαστικές ψυχοθεραπείες. Το νευρο-δραματικό παιχνίδι αναπτύσσεται, επίσης, σε σχέση με την αναδοχή και την υιοθεσία, τους εφήβους και τους νεαρούς ενηλίκους, καθώς και τα παιδιά με αναπτυξιακές ή γνωστικές δυσχέρειες.
Το κατανοητό κείμενο θα ενδιαφέρει όλους τους ψυχοθεραπευτές και επαγγελματίες που δουλεύουν με παιδιά και εφήβους, μεταξύ των οποίων παιδοψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδιατρικοί και περιγεννητικοί νοσοκόμοι, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, παιγνιοθεραπευτές, εικαστικοί ψυχοθεραπευτές και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Η καριέρα της Sue Jennings στον χώρο του επαγγελματικού θεάτρου, της παιγνιοθεραπείας, της δραματοθεραπείας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας καλύπτει περισσότερα από 50 χρόνια. Είναι επίτιμο μέλος του ΔΣ του Πανεπιστημίου του Roehampton, πρόεδρος της Ένωσης Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας της Ρουμανίας, ιδρυτικό μέλος της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και της Ένωσης Δραματοθεραπείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Είναι επίτιμη σύμβουλος στο WCCL (Ινδία) για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Arts become Healing, και στην Ιρλανδική Ένωση Παιγνιοθεραπείας. Το 2002 της απονεμήθηκε η Πλακέτα Gertrud Schattner για "αριστεία στην άσκηση και την εκπαίδευση στη δραματοθεραπεία". Έχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Πρόλογος ελληνικής έκδοσης
Εισαγωγή στο νευρο-δραματικό παιχνίδι - οι ρίζες του στον πρωταρχικό δεσμό και στο παιχνίδι, στο θέατρο και στις τελετουργίες
1 Νευρο-δραματικό παιχνίδι - Ορισμός και θεωρίες
2 Νευρο-δραματικό παιχνίδι και πρωταρχικός δεσμός
3 Νευρο-δραματικό παιχνίδι - Παιχνίδι και παιγνιοθεραπεία
4 Νευρο-δραματικό παιχνίδι, εγκυμοσύνη και τοκετός
5 Νευρο-δραματικό παιχνίδι, τοκετός και οι πρώτοι έξι μήνες
6 Νευρο-δραματικό παιχνίδι, ελαστικότητα και ενσυναίσθηση
7 Νευρο-δραματικό παιχνίδι και παιδιά που έχουν ανάγκη από συναισθηματικό δεσμό
8 Νευρο-δραματικό παιχνίδι στην αναδοχή και στην υιοθεσία
9 Νευρο-δραματικό παιχνίδι με εφήβους και νεαρούς ενήλικες
10 Νευρο-δραματικό παιχνίδι και παιδιά του φάσματος του αυτισμού
11 Νευρο-δραματικό παιχνίδι και ειδική αγωγή
12 Νευρο-δραματικό παιχνίδι για επαγγελματίες
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Νευρο-δραματικό παιχνίδι - 6 μήνες πριν και μετά τον τοκετό
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 Ενσωμάτωση - προβολή - ρόλος (έτη 0-7)
ΕΠΙΛΟΓΟΣ Νευρο-δραματικό παιχνίδι - τα θαύματα του παιχνιδιού και της παιγνιώδους διάθεσης στην εξασφάλιση της ζωής των παιδιών
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHEALTHY ATTACHMENTS AND NEURO-DRAMATIC PLAY
ISBN139789605830502
ΕκδότηςΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜετάφρασηΠΙΠΕΡΗ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΕικονογράφησηGERHARDT CHLOE
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΖΕΝΙΝΓΚΣ ΣΟΥ
Κωδικός Πολιτείας3300-0417
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΛΕΣΙΑ
KUPRIN ALEKSANDR
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS