Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ // ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚ

ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

+
-
REID GAVIN
Κωδ. Πολιτείας: 3300-0508
Τιμή Έκδοσης
€37.00
Τιμή Πολιτείας
€32.93
(-11%)
Κερδίζετε €4.07


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μέσα από τη σημαντική εμπειρία του ως δάσκαλος, εκπαιδευτικός ψυχολόγος, ανώτερος λέκτορας και συγγραφέας, ο Galvin Reid σας παρουσιάζει πώς να αξιολογείτε τους διαφορετικούς τρόπους μάθησης των μαθητών και πώς να διανθίζετε τον δικό σας τρόπο μάθησης, για να κερδίσετε όλους τους μαθητές, ακόμη και τους δυσαρεστημένους ή αυτούς με μαθησιακά προβλήματα.
Αυτό το βιβλίο παρέχει μια επισκόπηση των διαφορετικών σταδίων στον κύκλο της μάθησης και δίνει έμφαση στον ρόλο του περιβάλλοντος εντός της σχολικής τάξης και των διαφορετικών εκπαιδευτικών μεθόδων στην ικανότητα του παιδιού να μαθαίνει. Οι αναγνώστες θα δουν πώς η κατανόηση των τρόπων μάθησης μπορεί να ενθαρρύνει και να προωθήσει την καλή συμπεριληπτική πρακτική.
Ιδέες αναφορικά με τους τρόπους μάθησης και παραδείγματα διαφορετικών τρόπων μάθησης θα αποδειχθούν πολύτιμα στους δασκάλους, στους εκπαιδευτικούς που κάνουν πρακτική εξάσκηση και στους ειδικούς στην ειδική αγωγή. Επίσης, αυτό το βιβλίο θα αποδειχθεί χρήσιμο στη διοίκηση του σχολείου, στους επιθεωρητές της εκπαίδευσης και στους νέους δασκάλους.
Ο Galvin Reid υπήρξε ανώτερος λέκτορας στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Ηνωμένο Βασίλειο). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Galvin Reid είναι μια σπάνια περίπτωση επαγγελματία που όχι μόνο εξηγεί πώς και γιατί τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα, αλλά επίσης προτείνει χιλιάδες πρακτικές στρατηγικές για να τα βοηθήσει. Συνιστώ αυτό το βιβλίο σε όλους, από τους φοιτητές έως και τους έμπειρους επαγγελματίες στην επιτυχή συμπερίληψη. Επίσης, οι γονείς θα ωφεληθούν από τη σοφία του Δρ. Galvin Reid και την εμπειρία του». (Jane M. Healy, Ph.D. Educational Psychologist, USA)
«Σε αυτό το βιβλίο ο Galvin Reid έχει πιάσει το θέμα "από τα κέρατα" και παρέχει ένα κείμενο γραμμένο σύμφωνα με την κοινή λογική και με πρακτικές προτάσεις, όπως πώς ο μέσος δάσκαλος μπορεί να εργαστεί στο πλαίσιο της πρόσφατης ψυχολογικής θεωρίας και έρευνας προκειμένου να ενισχύσει τη μάθηση σε όλα τα παιδιά. Ακολουθεί το ρεύμα, αλλά με σύνεση παρεμβαίνει μέσα από μια ευρεία ποικιλία προσεγγίσεων στην αξιολόγηση των τρόπων μάθησης που μπορούν να διδαχθούν σε ομάδες μαθητών αλλά και ατομικά, από απλές τεχνικές μέχρι την επιβοηθητική πρακτική εντός της σχολικής αίθουσας». (Professor Bob Burden, School of Education and Lifelong Learning, University of Exeter)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Εισαγωγή
Πρόλογος του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση
Πρόλογος της ελληνικής έκδοσης
Μέρος 1 ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ
1 Μοντέλα μάθησης και ο κύκλος της μάθησης
Το κεφάλαιο αυτό προβαίνει σε επισκόπηση των διαφορετικών σταδίων από τα οποία διέρχεται ο κύκλος της μάθησης - είσοδος (input)/εισαγωγή πληροφοριών, γνωστική διεργασία (cognition) και έξοδος (output)/παραγωγή (προϊόν). Αυτό διάκειται ενάντια στο υπόβαθρο της βιβλιογραφίας για τη μάθηση και τη συναφή πρακτική που ακολουθείται στη σχολική τάξη.
2 Μαθησιακές διαφορές και τρόποι μάθησης
Το κεφάλαιο αυτό περιγράφει και συζητά τις διαφορές μεταξύ μαθητών, στους οποίους περιλαμβάνονται και αυτοί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
3 Ο ρόλος του περιβάλλοντος μάθησης
Το κεφάλαιο αυτό παραθέτει σκέψεις για το συγκείμενο της μάθησης και υπογραμμίζει τον ρόλο (που διαδραματίζουν) τα περιβάλλοντα σχολικής τάξης στη μαθησιακή διαδικασία.
Μέρος 2 ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΘΗΣΗΣ
4 Υπόβαθρο τρόπων μάθησης
Το κεφάλαιο αυτό προβαίνει σε σύνοψη του υπόβαθρου της βιβλιογραφίας για τους τρόπους μάθησης, στην οποία περιλαμβάνονται ορισμένα αντικρουόμενα θέματα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι και πώς οι τρόποι μάθησης μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη διερεύνηση αυτών των προκλήσεων.
5 Αξιολόγηση τρόπων μάθησης
Το κεφάλαιο αυτό παρέχει επισκόπηση των εργαλείων που είναι διαθέσιμα για την αξιολόγηση των τρόπων μάθησης. Παρατίθεται ένα πλαίσιο αξιολόγησης, που αναπτύχθηκε συνεργατικά και εφαρμόστηκε πιλοτικά από τον συγγραφέα, και δίνονται οδηγίες για το πώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται.
6 Τρόποι μάθησης - μάθηση και διδασκαλία
Αυτό το κεφάλαιο παραθέτει παραδείγματα προσεγγίσεων που μπορούν να χρησιμοποιούνται στη σχολική τάξη σε σχέση με τη χρήση τρόπων μάθησης. Γίνεται αναφορά σε ορισμένες περιοχές του αναλυτικού προγράμματος. Συζητείται, επίσης, η γνώση της εξίσωσης της διδασκαλίας με τους τρόπους μάθησης.
Μέρος 3 ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ
7 Το συμπεριληπτικό σχολείο - χαρακτηριστικά και προκλήσεις
Το κεφάλαιο αυτό εξετάζει την έννοια και τον ρόλο της συμπερίληψης στην εκπαίδευση. Συζητούνται τα χαρακτηριστικά της συμπερίληψης και διατυπώνονται σχόλια γιατί αυτοί οι παράγοντες μπορεί να είναι προκλητικοί για δασκάλους, μαθητές και γονείς.
8 Τρόποι μάθησης στο συμπεριληπτικό συγκείμενο
Συζητείται ο ρόλος των τρόπων μάθησης σε σχέση με το συγκείμενο της συμπεριληπτικής τάξης. Εξετάζεται η έννοια και ο ρόλος της αναγνώρισης των αναγκών του παιδιού, η ανάπτυξη αναλυτικού προγράμματος, οι μαθησιακές στρατηγικές και η διαχείριση της τάξης. Συσχετίζονται οι προκλήσεις της συμπερίληψης με τον δυνητικό ρόλο των τρόπων μάθησης στην αντιμετώπιση των αναγκών των εμπλεκόμενων στη μάθηση.
Μέρος 4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ
9 Προαγωγή της αποτελεσματικής μάθησης
Το κεφάλαιο αυτό συζητά θέματα, όπως η διαφοροποίηση, τα Σχέδια Ατομικής Εκπαίδευσης και βραχύχρονους-μακρόχρονους στόχους για διαφορετικές περιοχές του αναλυτικού προγράμματος. Το κεφάλαιο υπογραμμίζει πώς οι τρόποι μάθησης μπορούν να προάγουν την αποτελεσματική μάθηση.
10 Τρόποι μάθησης - στρατηγικές και ιδέες
Το κεφάλαιο αυτό παραθέτει έναν αριθμό στρατηγικών που μπορούν να χρησιμοποιούνται για την ενδυνάμωση της μάθησης στη σχολική τάξη. Το παρόν κεφάλαιο, επίσης, αναγνωρίζει ορισμένα εμπόδια στην εφαρμογή τρόπων μάθησης στα σχολεία και δείχνει πώς αυτά μπορούν να υπερκεραστούν. Συζητούνται ακόμη ορισμένες προσωπικές ιδέες μαθητών και δασκάλων αναφορικά με τη χρήση τρόπων μάθησης.
Παράρτημα - βιβλία, πηγές και πληροφορίες
Εμπλουτισμένο γλωσσάρι τεχνικών όρων
Βιβλιογραφικές αναφορές
Ευρετήριο ονομάτων
Ευρετήριο όρων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLEARNING STYLES AND INCLUSION
ISBN139789605832780
ΕκδότηςΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων194
Διαστάσεις29x21
ΜετάφρασηΣΤΑΣΙΝΟΣ Π. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΣΤΑΣΙΝΟΣ Π. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΙΝΤ ΓΚΑΒΙΝ
Κωδικός Πολιτείας3300-0508
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΝΕΙΡΩΝ
KAPLAN-WILLIAMS STREPHON
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
HANKS TOM
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS