Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΛΟΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΛΟΗ

+
-
KOEPPEN WOLFGANG
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0759
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Οι γραφομηχανές άστραφταν κάτω από τα φώτα νέον, και ο Φίλιππος είχε την αίσθηση ότι τα πληκτρολόγιά τους τον περιγελούσαν: το μέτωπο των γραμμάτων μεταμορφώθηκε σ' ένα σαρκαστικά χάσκον στόμα, απ' όπου η αλφάβητος, σαν γυμνωμένη οδοντοστοιχία, ορμούσε να τον γραπώσει. Δεν ήταν συγγραφέας ο Φίλιππος; Κυρίαρχος των γραφομηχανών; Ένας ταπεινωμένος κυρίαρχος! Αν άνοιγε το στόμα του, αν έλεγε τη μαγική λέξη, θα άρχιζαν να κροταλίζουν: πρόθυμοι υπηρέτες. Ο Φίλιππος δεν ήξερε τη μαγική λέξη. Την είχε ξεχάσει. Δεν είχε τίποτα να πει. Δεν είχε τίποτα να πει στους διαβάτες εκεί έξω. Οι άνθρωποι ήταν καταδικασμένοι. Αυτός ο ίδιος ήταν καταδικασμένος. Ήταν καταδικασμένος με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ήταν οι διαβάτες. Όμως ήταν κι αυτός καταδικασμένος. Οι συγκυρίες είχαν καταδικάσει αυτόν τον τόπο.»
Μία μέρα στο Μόναχο του 1951 πληθώρα ανθρώπων διασταυρώνονται τυχαία αγνοώντας πώς αυτές οι συναντήσεις θα αλλάξουν ριζικά το πεπρωμένο τους. Στις σκηνές του μυθιστορήματος, οι οποίες θυμίζουν κινηματογραφικά στιγμιότυπα, οι ήρωες λειτουργούν σαν ηθοποιοί που γνωρίζουν καλά τον ρόλο τους, όμως αυτοσχεδιάζουν διαρκώς, αγνοώντας συστηματικά το σενάριο. Είναι άνθρωποι που προσπαθούν, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, να ξεφύγουν από τον κόσμο στον οποίο ζουν, αναζητώντας ανακούφιση στα όνειρα και τις αναμνήσεις τους.
Με την πρωτοποριακή γραφή του, ο Koeppen μας μυεί στην ατμόσφαιρα της αβεβαιότητας, του φόβου, αλλά και μιας υπόγειας ζωτικότητας που είχε αρχίσει να αναδύεται μέσα από τα ερείπια της ηττημένης Γερμανίας σε ένα μυθιστόρημα που συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα έργα της γερμανικής μεταπολεμικής λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTAUBEN IM GRAS
ISBN139789605861582
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 64
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΤΣΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΞΙΦΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΠΕΝ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ
Κωδικός Πολιτείας2410-0759
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[02/04/2020] iceage2609.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Όπως αναφέρεται κ στο επίμετρο για τον τρόπο γραφής του συγγραφέα όντως η αποτύπωση, με τη μορφή χειμάρρου σκέψεων, σαν μονταρισμένα πλάνα, ξενίζει πιστεύω αρκετά κ δυσκολεύει τον αναγνώστη στην αρχη.
Στις πρώτες 30 σελίδες έκανα μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσω, αλλά η αλήθεια είναι πως μόλις έρθει η εξοικείωση με την τεχνοτροπία της γραφής ξεδιπλώνεται ένα πολύ ωραίο κ διαφορετικό αφήγημα της μεταπολεμικής Γερμανίας, του χάους,του αγώνα για επιβίωση,των φαντασμάτων του παρελθόντος που δν ξορκίστηκαν ούτε πάνω στα χαλάσματα,των αναμνήσεων κ προσκολλήσεων σε κεκτημένα κ μεγαλεία του παρελθόντος.
Χαρακτήρες σαν ηθοποιοί που αυτοσχεδιάζουν πάνω στο σενάριο,ονειρεύονται,θέλουν να αλλάξουν κ προσπαθούν, αλλά παράλληλα δέσμιοι πάντα της μοίρας τους κ της ζωής δν μπορούν να ξεφύγουν απο τη δυσοίωνη καθημερινότητα.
[17/09/2019] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θαυμάσιο βιβλίο. Μέσα σε ένα τελείως απαισιόδοξο κλίμα, δεκάδες χαρακτήρες κινούνται στη διάρκεια μιας μέρας στο κατεστραμμένο Μόναχο έξι χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το χάος, η ανασφάλεια και η έλλειψη προοπτικής επικρατούν παντού. Κύρια αιτία δείχνει να είναι το γεγονός ότι άνθρωποι και κτίρια καταστράφηκαν στην ηττημένη πόλη αλλά οι ιδέες και οι συμπεριφορές που οδήγησαν στην άνοδο του ναζισμού επιβίωσαν, η αγάπη εξακολουθεί να απουσιάζει και ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει όπως όπως. Άψογα γραμμένο, δημιουργεί υπαινικτικές συγκρίσεις μεταξύ της νικημένης ναζιστικής Γερμανίας και της της νικήτριας Αμερικής με τις φυλετικές διακρίσεις. Οι ήρωες του Κέπεν έρχονται και φεύγουν από το προσκήνιο της αφήγησης με θεατρικό τρόπο. Οι αλλαγές πλάνου μέσα από τις πολλές και μικρές ενότητες δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να έχει αλλαγές εικόνας και συναισθήματος σε ένα έργο που η πραγματική δράση είναι ελάχιστη. Δυσοίωνο μεν αλλά διαμάντι κατά τη γνώμη μου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ
BROCHMANN NINA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS