Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΤΘΑΙΑ

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΤΘΙΑ

+
-
ΞΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0770
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Οι σχέσεις μας κάνουν φτερά και πετούν σαν τις κουβέντες μας και σαν τον αέρα. Στην Ευρώπη φυσάει ένας άνεμος ζοφερός, που θα μας παρασύρει και θα μας στροβιλίσει σαν φύλλα δέντρου. Γενιές ολόκληρες φτωχών, εξαθλιωμένων ανθρώπων ξαναζούν λεηλασίες και καταστροφές αιώνων."

Μοιράζοντας την αφήγηση ανάμεσα στη σύγχρονη εποχή και στον 16ο αιώνα, ο Νίκος Ξένιος στήνει ένα παραμύθι της Ουγγαρίας που διατρέχει την ιστορία της Ευρώπης. Πρωταγωνιστές, μια ομάδα μεταναστών που ξεκινούν από το Κουρδιστάν και, περνώντας από την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Σερβία, φτάνουν στη Βουδαπέστη. Στην αφήγηση αυτού του οδοιπορικού, ο συγγραφέας προσθέτει μια δεύτερη αφήγηση με κεντρικό πρόσωπο την πριγκίπισσα Μερσούδα που αναγκάζεται να παντρευτεί τον βασιλιά Ματθία. Κατατρεγμένοι οι μετανάστες, κυνηγημένη και η πριγκίπισσα από τον αυταρχισμό ενός αδυσώπητου εξουσιαστή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Ξένιος, ένας ταπεινός ευγενής (και δεν είναι οξύμωρο) των ελληνικών γραμμάτων, αφοσιωμένος παιδαγωγός, εμβριθής μελετητής του έργου συγγραφέων όπως ο Γιώργος Χειμωνάς ή ο Άρης Αλεξάνδρου και οξυδερκής θεατρικός κριτικός, με τον "Βασιλιά Ματθία" ενθρονίζεται και ως ένας στιβαρός πεζογράφος ο οποίος τολμά να κορυφώσει την ως τώρα ρεαλιστική πεζογραφία του με μια νουβέλα που διατρέχει με χαρίεσσες και συναρπαστικές παλινδρομήσεις τις εποχές του ανθρώπου και του μύθου". (Αχιλλέας Κυριακίδης)

"Διάβασα τη θαυμάσια και θαυμαστή νουβέλα του Νίκου Ξένιου, "Το κυνήγι του Βασιλιά Ματθία". Ελληνικά ακριβείας, φαντασία και λιτός λυρισμός. Ένα ταξίδι με όχημα τις λέξεις. Ένα πυκνό, αλλά ρέον, αφήγημα, όπου το Νυν ανταλλάσσει αδρές και αβρές χειραψίες με το Άλλοτε. Στο τραχύ και χαοτικό σύμπαν της παράλογης βαναυσότητας, μια ανάσα τρυφερότητας που ωστόσο δεν κλείνει τα μάτια στην πραγματική πραγματικότητα". (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605862138
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 69
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2017
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x13
Κωδικός Πολιτείας2410-0770
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ZinoviaZn, iveni

Κριτικές για το προϊόν

[12/10/2020] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το αγάπησα αυτό το βιβλιαράκι από το πρώτο κεφάλαιο. Όμορφη γραφή για μια ιστορία ξεριζωμού που ξεδιπλώνεται με τέτοια αξιοπρέπεια, λες και το ταξίδι του ήρωα γίνεται οικιοθελώς για μια περιπέτεια στο άγνωστο. Με συντροφιά τη διήγηση ένος παραμυθιού δύναμης και υπερηφάνειας, η μυθοπλασία του βασιλιά Ματθία και της περίφημης Μερσούδας, που μεταμορφώνεται σε ελάφι, ως σύμβολο ελευθερίας, μοιάζει σαν μαγικό πέταγμα στο χρόνο και στη φαντασία. Οι ήρωες του τώρα και του τότε, όμως, μαστίζονται από τα ίδια διαχρονικά, μαρτυρικά φαινόμενα της ανθρώπινης αγριότητας, που ο πολιτισμός και η γνώση δεν κατάφεραν να εξαλείψουν στο πέρασμα των αιώνων. Παραμυθένια εικονογράφιση από τον ίδιο τον συγγραφέα και ένα υπέροχο εξώφυλλο που με έκανε να φαντάζομαι πως δραπετεύω μαζί με το ελάφι στα δάση της Βούδας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95
Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ-ΣΟΥΙ
BROWN SIMON
€25.90 €11.66
(-55%)
Κερδίζετε €14.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS