Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ

ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ

+
-
ΞΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0816
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€4.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Η Ευρώπη που έβλεπε ο Άλκης ήταν γερασμένη, αποσυντεθειμένη, αφιλόξενη. Νωθρή, μουχλιασμένη, νοθευμένη, αμερικανοποιημένη.
Ένα μουσείο, μια κακοδιατηρημένη, μουντή ήπειρος, που έδιωχνε τον κόσμο της και γέμιζε με Ασιάτες, Αφρικανούς, με όλους εκείνους που δεν τους χώραγε ο προσωπικός του μύθος, εκείνος της Αυτοχθονίας. Οι Βεατρίκες και οι Λάουρες που στόλιζαν τον μύθο του, τώρα βρυχιόνταν μέσα σε κενοτάφια που έχασκαν. Και κρέμονταν από τσιγκέλια, σαν άδεια κουφάρια σκοτωμένων ζώων".
Μπορεί ένας επιστήμονας να επηρεάζεται από τις εμμονές του;
Τα σκιρτήματα ενός απαγορευμένου ερωτισμού, οι απώλειες και τα προσωπικά τραύματα του δίνουν το δικαίωμα να στρεβλώνει την ιστορική αλήθεια;
Η αφήγηση του Νίκου Ξένιου παρακολουθεί τη διαμόρφωση της ιδεολογίας και της προσωπικότητας του καθηγητή Ιστόριας Άλκη Δομέστικου, καθώς αυτός ενηλικιώνεται.
Σελίδες ημερολογίων αποκαλύπτουν τις πιο επικίνδυνες, σκοτεινές πτυχές του ψυχισμού του, έως τη στιγμή που ένα τυχαίο γεγονός -μια έκθεση ζωγραφικής στο Βερολίνο- θα τον φέρει πολύ κοντά στη βαθύτερη γνώση του εαυτού του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Ξένιος φτιάχνει ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα μιλώντας για τα «σημερινά» δίχως το άγχος να γίνει συγκαιρινός. Ενώνει κομμάτι-κομμάτι τις ψηφίδες που συγκροτούν τον ήρωά του (αξίζει να δούμε τις διαφορετικές φωνές που ακούγονται μέσα στο μυθιστόρημα και τις υφολογικές περιελίξεις) και μας τον παρουσιάζει δίχως καμία διάθεση να τον δικαιώσει ή τον υπερασπιστεί. Αυτό που μένει ?και είναι το πιο ουσιαστικό? είναι ένα λάκτισμα στις βεβαιότητές μας κι ένα ρίγος για το πώς μπορεί να γεννηθεί ένας φασίστας της διπλανής πόρτας». (Διονύσης Μαρίνος, bookpress.gr - 08/12/2019)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605863166
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 83
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2019
Αριθμός σελίδων296
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2410-0816
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ZinoviaZn

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ZinoviaZn, iveni

Κριτικές για το προϊόν

[18/11/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρωτότυπη ιστορία και έντεχνη γραφή που σε καθηλώνει ώστε ν'ακολουθήσεις τη ρότα που χαράσσει ο συγγραφέας. Ταλαντούχος, με τη στόφα του καλλιτέχνη ο Νίκος Ξένιος, σε βάζει εύκολα μέσα στον ειρμό της φαντασίας του για να αφομειωθείς με τη μυθοπλασία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
KIRKMAN ROBERT
€14.40 €4.32
(-70%)
Κερδίζετε €10.08
Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS