Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ // ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

+
-
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0844
Τιμή Έκδοσης
€23.00
Τιμή Πολιτείας
€16.10
(-30%)
Κερδίζετε €6.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις μέρες μας, σε μια περίοδο βαθιάς και μάλλον παγκόσμιας κρίσης η οποία επηρεάζει έντονα -εκτός των άλλων- και τα πολιτικά πράγματα, η δημοκρατία σε πολλές χώρες του κόσμου απειλείται ή εκφυλίζεται. Το παρόν βιβλίο διερευνά την έννοια της δημοκρατίας στο σχολείο, έναν δεσμό εκ φύσεως ιεραρχικό, καθοδηγητικό και κανονιστικό.
Παρουσιάζει ποικίλες νοηματοδοτήσεις της, όπως αυτές διαμορφώθηκαν ιστορικά και κοινωνικοπολιτισμικά σε διάφορες συγκυρίες και τόπους, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει εκπαιδευτικές προτάσεις που μπορούν να ανοίξουν προοπτικές για τη δημιουργία πιο συμπεριληπτικών και δημοκρατικών σχολικών τάξεων. Πιο συγκεκριμένα, αναζητά τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν οι θεωρητικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζονται η εκπαιδευτική έρευνα-δράση και ο κριτικός γραμματισμός, όπως και οι εκπαιδευτικές πρακτικές τις οποίες συνεπάγονται, στην προοπτική εκδημοκρατισμού του σχολείου. Έτσι, συζητιέται αυτός ο ιδιότυπος συνδυασμός (έρευνας-δράσης και κριτικού γραμματισμού) στην προοπτική διαμόρφωσης των όρων που θα μπορούσαν να δώσουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ευκαιρίες βίωσης της δημοκρατίας στο σχολείο, εγκαθίδρυσης πιο δημοκρατικών σχέσεων και ανάπτυξης δημοκρατικής κουλτούρας.
Η παρούσα έρευνα εγείρει ερωτήματα, προβληματοποιεί αυτονόητες δέσεις για τη σχολική εκπαίδευση και κυρίως γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης. Παρουσιάζει αρκετά παραδείγματα από εφαρμογές στην τάξη και προκαλεί τον (ανα)στοχασμό του αναγνώστη πάνω σε αυτά θέτοντας ταυτόχρονα και θεμελιώδη ερωτήματα όπως: Ποια γνώση νομιμοποιείται στο σχολείο και ποια αποκλείεται από αυτό και γιατί; Σε ποια γνώση έχουν πρόσβαση οι μαθητές; Ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις για το τι θα γίνει μέσα στην τάξη και ποιοι αγνοούνται; Ποιες δυνατότητες δράσης και ανάληψης πρωτοβουλιών έχουν οι συμμετέχοντες σε μια εκπαιδευτική συνθήκη; Ποιοι μηχανισμοί περιορίζουν τη δράση τους;
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, στελέχη της εκπαίδευσης, ερευνητές που μελετούν τη σχολική εκπαίδευση, καθώς και φοιτητές/-τριες που σπουδάζουν ζητήματα εκπαίδευσης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605863494
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2410-0844
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)
LLOYD JOHN
€15.72 €6.29
(-60%)
Κερδίζετε €9.43
ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ Δ. ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.52 €5.26
(-70%)
Κερδίζετε €12.26

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS